ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Aς λάβουν υπόψη οι δημοκρατικοί πολίτες της Πάτρας, τι σημαίνει Δεξιά !

Το ναζιστικό κόμμα του Χίτλερ, βαδίζων προς την εξουσία.

Μετά την πρόκληση της «Χρυσής Αυγής»


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ 

«Μαθαίνω πως στη Νέα Υόρκη,
γωνία 26ης οδού και Μπρόντγουεϋ
τους μήνες του χειμώνα στέκεται κάθε βράδυ ένας άντρας
και στους αστέγους που συγκεντρώνονται εκεί
βρίσκει ένα κρεβάτι για τη νύχτα παρακαλώντας τους περαστικούς.
Έτσι ο κόσμος δεν αλλάζει
δε βελτιώνονται οι σχέσεις των ανθρώπων
δε λιγοστεύει ο αιώνας της εκμετάλλευσης σε διάρκεια
μα μερικοί άνθρωποι έχουν ένα κατάλυμα τη νύχτα
μένουν μακριά από τον άνεμο μια νύχτα
το χιόνι που προοριζότανε γι’ αυτούς πέφτει στο δρόμο.
Μην το αφήνεις το βιβλίο που διαβάζεις, άνθρωπε.
Μερικοί άνθρωποι έχουν ένα κατάλυμα τη νύχτα
μένουν μακριά από τον άνεμο μια νύχτα
το χιόνι που προοριζότανε γι’ αυτούς πέφτει στο δρόμο
Όμως ο κόσμος δεν αλλάζει απ’ αυτό
δε βελτιώνονται έτσι οι σχέσεις των ανθρώπων
δε λιγοστεύει ο αιώνας της εκμετάλλευσης».
   Τα παραπάνω έγραφε το 1931, ο Μπ. Μπρεχττ, στο ποίημα του «Νυχτερινά καταλύματα», τότε που έσβηνε το λυκόφως της παρακμιακής Δημοκρατίας της Βαϊμάρης (1918-1933), που τόσο τον διαπότισε, μέσα στη δίνη των εκατομμυρίων ανέργων και της χιτλερικής ανόδου στην κυβέρνηση το 1932, επί προεδρίας Χίντεμπουργκ.
Οι ομοιότητες, σε οικονομικό επίπεδο της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης του ’30, που πλήρωνε στους ευρωπαίους τοκογλύφους τα «σπαμένα» της γερμανικής ήττας του Α΄ Παγκ. Πολέμου, όπου η ύφεση της Οικονομίας και η ανεργία μάστιζαν τους φτωχούς,  είναι ίδιες με την Ελληνική Δημοκρατία του σήμερα, όπου πάλι την κρίση πληρώνει η πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων στους τοκογλύφους της Τρόικας.
 «Όσο απλώνει ο κύκλος της βίας στο αθηναϊκό κέντρο επιτείνοντας τις δονήσεις της κρίσης τόσο δυσκολεύεται κανείς να κρατήσει νηφάλια τη σκέψη. Τι είναι άραγε αυτό που θυμίζει την άλλοτε μοιραία περίοδο της Δημοκρατίας (1918-1933) του γερμανικού Ράιχ; Για αρκετούς είναι μια γενικευμένη ανασφάλεια, η αμφισβήτηση του ρόλου και των ικανοτήτων του πολιτικού προσωπικού, η διαρροή χαοτικών τάσεων που εγκυμονούν – εγκυμονούν τι; Κανείς δεν πιστεύει στα σοβαρά ότι υπάρχει κίνδυνος εκτροπής. Όλοι, ωστόσο, φοβούνται ότι πέρα από την ολοένα και ρεαλιστικότερη δυσκολία επιβίωσης για ολοένα και περισσότερους ανθρώπους, αν κάτι καταρρέει και δύσκολα θα ξανασταθεί στα πόδια του είναι το ηθικό, οι αξίες, το φρόνημα, οι βεβαιότητες. Η ανικανότητα υποκειμένων και συλλογικοτήτων, πολιτικών και ιδιωτών να αντιδράσουν με συμβολικό, έστω, αλλά ανακουφιστικό και φορτισμένο νοήματος τρόπο στα όσα διεκτραγωδούνται στο «ιστορικό» κέντρο – αυτή, ναι, είναι Βαϊμάρη 100%»
γράφει η Μ. Τοπάλη, μεταξύ άλλων σε άρθρο της στην «Καθημερινή» της 22-5-11.
Θα πρόσθετα μάλιστα, ότι δεν είναι μόνον το αθηναϊκό κέντρο που βιώνει άθλιες καταστάσεις. Και η Πάτρα με τις στρατιές μεταναστών χωρίς χαρτιά που στριμώχνονται για την έξοδο προς την Γη της Επαγγελίας τους, είναι ένας ακόμη τόπος που διεκτραγωδούνται σκηνές απελπισίας. Το φονικό γεγονός στις Ιτιές ήταν η αποκορύφωσή του. 
Και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου με το αντιδημοκρατικό συμβάν του νεοναζί «Χρυσαυγίτη» στο στούντιο του ΑΝΤ1, σε βάρος δύο βουλευτίνων της Αριστεράς, για να αποδείξει το αληθές του λόγου, για το πόσο εύκολα μπορεί να οδηγηθούμε στον εκτροχιασμό της πολιτικής ζωής.
Η επίθεση ήταν πρόκληση προς την δημοκρατική ομαλότητα, όπως πολύ σωστά τόνισε η Λιάνα Κανέλη. Ήταν σημάδι της ορθής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, που από ημέρες, ο Αλ. Τσίπρας τονίσε ότι σε πάνελ με τη «Χρυσή Αυγή» είναι αδύνατο να καθίσει. Το έπραξε μία φορά με την Ρένα Δούρου και ιδού τα αποτελέσματα, με τον υπόδικο αστέρα του ναζισμού!
Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, η άνοδος των Ταγμάτων Εφόδου, που αιματοκύλησαν πρώτα την Γερμανία και έπειτα τον κόσμο όλο. Όπως δεν ήταν και η άνοδος της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής»  στις εκλογές της 6ης Μαΐου! Αν ρίξει μια ματιά κανείς στο διαδίκτυο που οι «Χρυσαυγίτες» άριστα το χειρίζονται, θα δει αντιδημοκρατικά σχόλια που θα τον εκπλήξουν.
Δεν ήταν έκπληξη η έκρηξη του νεοναζιστικού μιάσματος. Τουλάχιστον είκοσι χρόνια  λερώνει την πολιτική ζωή του τόπου μας. Αλλά… Μόνο του αναφύηκε; 

Όλος αυτός ο εσμός μέσα από τη μήτρα των ακραίων τμημάτων της Δεξιάς γεννήθηκε και εκεί ανατράφηκε. Οι Ρέητζερ και άλλα αστέρια που γνωρίσαμε το ’91  με την δολοφονία του αγωνιστή καθηγητή Τεμπονέρα, από την Δεξιά ξεπήδησαν. Οι Καλαμπόκηδες κι οι Μαραγκοί στις ομάδες κρούσεις της τότε ΝΔ δραστηριοποιούνταν. Ο Μιχαλολιάκος στη ΝΔ ήταν, ο Κασιδιάρης πνευματικό τέκνο του Βορίδη ήταν, του Βορίδη, γνωστού με το παρατσούκλι «τσεκουράκιας» (γιατί κρατούσε τσεκούρι σε σύγκρουση της «ΧΑ», στο Πολυτεχνείο, με αριστερές ομάδες) γραμματέα της νεολαίας ΕΠΕΝ του Παπαδόπουλου, προηγουμένως βουλευτή του ΛΑΟΣ και σήμερα στη ΝΔ του Σαμαρά προσχώρησε.

Και μας τον παρουσίασε με καμάρι, μαζί με τον Άδωνι του ακροδεξιού ΛΑΟΣ, ο πρόεδρος της ΝΔ, ως λαβράκια που ψάρεψε στην προσπάθειά του να ενοποιήσει το σύνολο του Δεξιού χώρου. Και αυτά στο όνομα του κινδύνου από τον ΣΥΡΙΖΑ, που απειλεί να τον θέσει εκτός πολιτικής σκακιέρας, για να ανασάνουν οι πολίτες που σήμερα ασφυκτιούν υπό το βάρος του Μνημονίου 2 που υπέγραψε μαζί με τον Ευ. Βενιζέλο του ΠΑΣΟΚ.
Αυτά ας τα θυμηθούν οι δημοκρατικοί ψηφοφόροι όταν βρεθούν την Κυριακή προ της κάλπης. Και ιδιαίτερα οι κομουνιστές, που πάντα στις δύσκολες στιγμές της Δημοκρατίας μας δεν ξεχνούν τι σημαίνει Δεξιά. Η αναμέτρηση την Κυριακή είναι μεταξύ δύο κομμάτων. Αριστεράς και Δεξιάς. Θα αδιαφορήσουν, θα αφήσουν την υπόθεση της Δημοκρατίας ανυπεράσπιστη;
Αλλά και το ΠΑΣΟΚ, ως κυβέρνηση, είχε ευθύνες. Πως νομιμοποιήθηκε αυτή η εγκληματική οργάνωση, που στις τάξεις της έχει τον Περίανδρο Ανδρουτσόπουλο, ευθυνόμενο για έγκλημα; Ιδεολογία που προάγει τον ναζισμό, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό! Γιατί και σήμερα δεν εκδικάζονται οι υποθέσεις του Κώδικα Ποινικού Δικαίου για τις οποίες έχουν μηνυθεί επώνυμα στελέχη της «ΧΑ»; Γιατί τόση γαλαντομία απέναντί τους;

«Υπενθυμίζουμε τις ευθύνες όσων πίστευαν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για μικροκομματικές σκοπιμότητες τον ευρύτερο χώρο της ακροδεξιάς. Η ανοχή και ένταξη κάποιων από αυτούς στις τάξεις τους αλλά και η χρησιμοποίησή τους στο πολιτικό γίγνεσθαι, συνέβαλαν στην εκκόλαψη του “αυγού του φιδιού,,. Είναι καιρός η Δικαιοσύνη να επιληφθεί άμεσα των δικών που εκκρεμούν σε βάρος στελεχών αυτής της οργάνωσης. Η συνεχόμενες αναβολές, τους δίνουν ασυλία για να συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση»
 τονίζει μεταξύ άλλων και ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας!
(Το παραπάνω άρθρο φιλοξενήθηκε από την 
εβδομαδιαία πατραϊκή εφημερίδα ΡΕΠΟΡΤΕΡ)


Δεν υπάρχουν σχόλια: