ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Θα ψηφιοποιηθούν τα… χαμένα αρχεία των γερμανικών διεκδικήσεων!

Φωτογραφία Αρχείου από την καταστροφή του Διστόμου.

Ο υπουργός Σαχινίδης ενημέρωσε την Βουλή ότι τίθενται στην διάθεση της Επιτροπής
Παίρνοντας τον λόγο στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης  δήλωσε σήμερα ότι: «βρέθηκαν δερματόδετοι φάκελοι που περιλαμβάνουν ονοματεπώνυμα Ελλήνων, διεύθυνση και αριθμό απόφασης με ποσά που επιδικάστηκαν σε αυτούς  και οι οποίοι δικαιούνταν αποζημίωση για τις ζημιές που υπέστησαν από τα στρατεύματα γερμανικής Κατοχής. Οι φάκελοι περιλαμβάνουν επίσης στοιχεία για το ποιους ανέλαβε να αποζημιώσει το Γενικό Λογιστήριο του κράτους με βάση δικαστικές αποφάσεις της δεκαετίας του 1960».
Έτσι η υπόθεση των γερμανικών διεκδικήσεων παίρνει νέα τροπή, μετά την παραδοχή του Υπουργείου, ότι τελικά τα στοιχεία που στοιχειοθετούν την απαίτηση των Ελλήνων έναντι της ναζιστικής Γερμανίας είναι παρόντα.
Δήλωσε επίσης ο υπουργός ότι μετά από εντολή του να γίνει έρευνα και σε άλλο ιστορικό αρχείο που υπήρχε στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους και εκεί βρέθηκαν αρχεία τα οποία θα αξιοποιηθούν προκειμένου να διαπιστωθεί τι περιλαμβάνουν.
Κατέστησε σαφές ότι είναι στη διάθεση της Επιτροπής της Βουλής και ότι έχει δώσει επίσης εντολή να προστατευθούν και να ψηφιοποιηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: