ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Τα λάθη μυστικών υπηρεσιών στην απόπειρα κατά Τραμπ

Ελεύθεροι σκοπευτές
(EPA/DAVID MAXWELL)


«Οι μυστικές δυνάμεις των ΗΠΑ είχαν μία δουλειά να κάνουν και απέτυχαν παταγωδώς» λένε τα διεθνή ΜΜΕ.-  Τράμπ: «Δεν φοβόμαστε, ο Θεός απέτρεψε το αδιανόητο»

Νεότερες πληροφορίες για τον 20χρονο δράστη Τόμας Μάθιου Κρουκς, της απόπειρας δολοφονίας του Αμερικανού Πρόεδρου σημειώνουν ότι το FBI βρήκε εκρηκτικούς μηχανισμούς στο αυτοκίνητό του ενώ η εφημερίδα Wall Street Journal, χωρίς να κατονομάζει τις πηγές της, αναφέρεται στο γεγονός και η εφημερίδα αναμεταδίδει.

Το όχημα που οδηγούσε ο Τόμας Μάθιου Κρουκς ήταν σταθμευμένο κοντά στον χώρο της προεκλογικής συγκέντρωσης του Τραμπ στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνιας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο AP βρέθηκαν υλικά για την κατασκευή βομβών τόσο στο αυτοκίνητο όσο και στο σπίτι του υπόπτου.

Η εφημερίδα και το τηλεοπτικό δίκτυο ABC ανέφεραν επίσης ότι το όπλο που χρησιμοποίησε ο Κρουκς είχε αγοραστεί νόμιμα από τον πατέρα του.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, ο Κρουκς ήταν από το Bethel Park στην Πενσυλβάνια, περίπου μία ώρα από το σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση.  Ήταν εγγεγραμμένος Ρεπουμπλικανός, σύμφωνα με τα αρχεία ψηφοφόρων της πολιτείας.

Ο Τόμας Κρουκς αποφοίτησε το 2022 από το Λύκειο του Μπέθελ Παρκ σύμφωνα με την καθημερινή εφημερίδα Pittsburgh Tribune-Review, ενώ έλαβε βραβείο 500 δολαρίων από την Εθνική Πρωτοβουλία Μαθηματικών κι Επιστήμης, σύμφωνα με το Reuters.

Ο πατέρας του, Μάθιου Κρουκς, 53 ετών, είπε στο CNN ότι προσπαθούσε να καταλάβει τι συνέβη και θα περίμενε μέχρι να μιλήσει με τις αρχές πριν μιλήσει.

Το κίνητρο δεν έχει αναγνωριστεί, αλλά οι αρχές αντιμετωπίζουν τον πυροβολισμό ως «απόπειρα δολοφονίας».

Τα λάθη των μυστικών υπηρεσιών

Λανθασμένους χειρισμούς από τους άνδρες των μυστικών υπηρεσιών, που ήταν επιφορτισμένοι με την ασφάλεια του Ντόναλντ Τραμπ, βλέπουν πρώην πράκτορες του FBI και υπεύθυνοι ασφαλείας μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, αποκαλύπτοντας όλους τους λόγους που η κατάληξη θα μπορούσε να ήταν μοιραία.  

Ήδη η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ κάλεσε τη διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ Κίμπερλι Τσιτλ να καταθέσει σε ακρόαση που έχει προγραμματιστεί για τις 22 Ιουλίου.

Οι περισσότεροι στέκονται στο γεγονός του πώς δεν έγινε σωστή αυτοψία του χώρου και δεν σφραγίστηκε το σημείο από όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί παρότι ήταν πολύ κοντά στο χώρο της συγκέντρωσης.

Επιχείρημα λογικό όχι μόνο γιατί ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς κατάφερε να ρίξει πέντε πυροβολισμούς, τραυματίζοντας το Τραμπ και άλλα δύο άτομα, ενώ ένα άλλο έπεσε νεκρό, πριν ο δράστης εξουδετερωθεί από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή. Αυτό γιατί η εξέλιξη θα μπορούσε να είναι τελείως διαφορετική αν ο Κρουκς είχε συνεργό ή συνεργούς που θα μπορούσαν να συνεχίσουν να πυροβολούν κατά του Τραμπ σκοτώνοντάς τον.

Ο Στιβ Μουρ, ένας συνταξιούχος ειδικός πράκτορας του FBI, ο οποίος εργάστηκε για δύο χρόνια ως ελεύθερος σκοπευτής, δήλωσε στο CNNi ότι η ταράτσα θα έπρεπε να είχε φρουρηθεί.

Ένας άλλος συνταξιούχος πράκτορας του FBI, ο Μπόμπι Τσακόν, δήλωσε επίσης στο CNNi ότι εξεπλάγη που κανείς δεν φρουρούσε την ταράτσα, την οποία αποκάλεσε «το τέλειο σημείο».

«Αυτό το κτήριο... είναι το πλησιέστερο κτήριο με σαφή οπτική επαφή με το σημείο όπου βρισκόταν η σκηνή. Είμαι σοκαρισμένος που δεν είχαν κάποιον στην ταράτσα», δήλωσε ο Τσακόν.

Από την πλευρά του ο Μουρ είπε ότι «το γεγονός ότι κάποιος άφησε αυτή την οροφή χωρίς παρακολούθηση, χωρίς φύλαξη» θα μπορούσε να είναι ένα ελάττωμα στο σχεδιασμό ή στην εκτέλεση.

«Θα μπορούσαν να είχαν σχεδιάσει αυτή τη στέγη και ίσως να συνέβη κάτι στο σχεδιασμό ή στην εκτέλεση του σχεδίου όπου έμεινε αφύλακτη», είπε.

Ενώ οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας αν είχαν ειδοποιηθεί για τη θέση του δράστη, θα μπορούσαν να έχουν καλή οπτική επαφή, πρόσθεσε ο Μουρ.

«Δεν μπορείς απλά να πεις, Ω, υπάρχει κάποιος εκεί πέρα σε μια στέγη» και να τον πυροβολήσεις», δήλωσε ο Μουρ. «Αυτό που θα κάνουν είναι να κοιτάζουν, να περιμένουν, μέχρι να δουν ένα όπλο. Το πρόβλημα είναι ότι σε εκείνη την περιοχή στην ταράτσα, θα μπορούσε να υπάρχει ένας ελαφρύς τοίχος που να τον καλύπτει, να τον κρύβει».

Ο Μουρ λέει ότι αναμένει «δραστικές αλλαγές» στις διαδικασίες ασφαλείας ως αποτέλεσμα των πυροβολισμών, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης των περιμέτρων και της πιο προσεκτικής ασφάλισης των χώρων των συγκεντρώσεων.

«Οι μυστικές υπηρεσίες πρέπει να είναι σωστές κάθε φορά, σε κάθε συγκέντρωση κάθε υποψηφίου κάθε μήνα, κάθε χρόνο, πρέπει να είναι τέλειες. Οι κακοί πρέπει να είναι τυχεροί ή να έχουν δίκιο μόνο μία φορά. Οπότε θα συμβεί, απλά θέλετε να εξαλείψετε όσο το δυνατόν περισσότερα ενδεχόμενα που θα μπορούσαν να συμβούν», λέει ο Μουρ.

To μόνο βέβαιο είναι ότι οι αντιδράσεις των ανδρών των μυστικών υπηρεσιών θα μπουν στο μικροσκόπιο, ενώ πιθανότατα θα ξαναγραφτεί και το εγχειρίδιο ασφαλείας.

 «Δεν φοβόμαστε, ο Θεός απέτρεψε το αδιανόητο»

Ανυπομονεί να μιλήσει από το Ουισκόνσιν ο Ντόναλντ Τραμπ, όπου θα διεξαχθεί αυτή την εβδομάδα το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών όπως διεμήνυσε σε νέο διαδικτυακό του μήνυμα  μετά την απόπειρα εναντίον του.

«Μόνο ο θεός απέτρεψε το αδιανόητο από το να συμβεί» ανέφερε, ευχαριστώντας παράλληλα τον κόσμο για τις ευχές και την υποστήριξή του. 

«Αυτή τη στιγμή, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να είμαστε ενωμένοι και να δείξουμε τον πραγματικό μας χαρακτήρα ως Αμερικανοί, παραμένοντας δυνατοί και αποφασισμένοι», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτηση του στο Truth Social.

«Δεν φοβόμαστε, αντιθέτως παραμένουμε ακλόνητοι στην πίστη μας και σταθεροί απέναντι στην κακία. Η αγάπη μας στα άλλα θύματα και τις οικογένειές τους» ανέφερε ο ίδιος.

Είναι η δεύτερη ανάρτησή του από τότε που τραυματίστηκε από τα πυρά ενός 20χρονου, σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια χθες Σάββατο.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Μάικλ Γουάτλεϊ δήλωσε σήμερα ότι οι αρχές συνεργάζονται με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα για να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας στο συνέδριο του κόμματος στο Μιλγουόκι από αύριο, μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

«Αισθανόμαστε πολύ άνετα που συνεργαζόμαστε με τη Μυστική Αστυνομία, συνεργαζόμαστε με 40 διαφορετικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, σχετικά με τα μέτρα ασφάλειας» , δήλωσε ο Γουάτλεϊ σε μία συνέντευξη στο τηλεοπτικό πρόγραμμα «Fox News Sunday» .

Δεν υπάρχουν σχόλια: