ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Κ. Αρβανίτης: Να αποσυρθεί το κατάπτυστο νομοσχέδιο

 

Η κυβέρνηση «χαρίζει» την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση στους ιδιώτες!

Δήλωση του Αντιπροέδρου της Left και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Κώστα Αρβανίτη, για τον δίκαιο αγώνα των φορέων και σωματείων που δραστηριοποιούνται στους χώρους της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης ενάντια στο νομοσχέδιο «Ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης»

«Σήμερα όλοι στο Σύνταγμα στην Αθήνα και στις Ομπρέλες στη Θεσσαλονίκη!

Μαζί για να ενώσουμε τις φωνές μας ώστε να αποσυρθεί το κατάπτυστο νομοσχέδιο που διαλύει την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση.

Που διαλύει αναγνωρισμένη διεθνώς τεχνογνωσία και αποτελεσματική θεραπεία δεκαετιών.

Η κυβέρνηση «χαρίζει» την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση στους ιδιώτες, ρίχνοντας «μαύρο» σε δωρεάν προγράμματα που έδωσαν θεραπεία, αγκαλιά, φροντίδα, προγράμματα που έδωσαν ΖΩΗ σε χιλιάδες χρήστες και τις οικογένειες τους.

Είμαστε μαζί με όλους τους φορείς και τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στους χώρους της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης στη μεγάλη συναυλία που διοργανώνουν το απόγευμα της Τετάρτης στο Σύνταγμα και στη δράση-παρέμβαση στις Ομπρέλες της Νέας Παραλίας στη Θεσσαλονίκη, στηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα τους ενάντια στο νομοσχέδιο «Ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης».

Σε ένα νομοσχέδιο-κέλυφος κενό, που συντάχθηκε χωρίς να προηγηθεί συζήτηση με τους οργανισμούς θεραπείας και χωρίς καμία γνωμοδότηση από την επιστημονική κοινότητα.

Στο πεδίο της Απεξάρτησης καταργούνται όλοι οι υφιστάμενοι εγκεκριμένοι φορείς δηλαδή το ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, ΠΠΑ, ΙΑΝΟΣ,ΑΡΓΩ, 18 ΑΝΩ κ.ά, οι οποίοι θα συνενωθούν σε έναν ενιαίο Οργανισμό (ΕΟΠΑΕ), με τη μορφή Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου.

Στο πεδίο της Ψυχικής Υγείας, το νομοσχέδιο καταργεί τα δυο από τα τρία Ειδικά Ψυχιατρικά Νοσοκομεία (ΨΝΑ και ΨΝΘ), μεταφέρει τις διοικητικές και θεραπευτικές τους αρμοδιότητες στις ΥΠΕ και εξισώνει τις δημόσιες δομές ψυχικής υγείας με τις ιδιωτικές κλινικές, τις ΑΜΚΕ και τις ΜΚΟ.

Το θέμα θα το κρατήσουμε ανοιχτό στην Ευρώπη και θα αγωνιστούμε για να αποδοθεί δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: