ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Επιμένουν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ να την υπερψηφίσουν


Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο  εγκαλεί την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν για έλλειψη διαφάνειας και ενημέρωσης για την προμήθεια εμβολίων πολλών δισεκατομυρίων εμβολίων κατά της νόσου Covid-19

Σοβαρό πλήγμα υπέστη η υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για μια δεύτερη θητεία ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ έκρινε ότι η «Κομισιόν δεν παρείχε στο κοινό αρκούντως ευρεία πρόσβαση στις συμβάσεις αγοράς εμβολίων κατά της νόσου Covid-19» .

Σύμφωνα με το Politico, το δικαστήριο - στο οποίο είχαν προσφύγει ευρωβουλευτές και ιδιώτες - απεφάνθη ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν παρείχε στο κοινό «αρκούντως ευρεία πρόσβαση» στις συμβάσεις αγοράς των εμβολίων για την Covid-19 στη διάρκεια της πανδημίας. Κοινώς, δεν έπρεπε να περιορίσει την πρόσβαση του κοινού σε ορισμένες λεπτομέρειες και ρήτρες των συμβολαίων.

«Βόμβα» χαρακτηρίζει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την Ούρσουλα Φον Ντέρ Λάιεν για έλλειψη διαφάνειας και ενημέρωσης για την προμήθεια εμβολίων πολλών δισεκατομυρίων στην πανδημία πριν την ψηφοφορία για την επανεκλογή ή όχι της  στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ Νικόλας Φαραντούρης.

Για σημαντικό θεσμικό ολίσθημα της Ούρσουλα Φοντερ Λάιεν κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκου Δικαστηρίου στην οποία καταδικάζεται η αδιαφανής διαδικασία προμήθειας εμβολίων κατά τη διάρκεια της πανδημίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάπως έτσι λειτουργούν τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Αυτός είναι ο τρόπος χωρίς φόβο χωρίς πάθος να αποφανθούν για την νομιμότητα ή όχι των πράξεων της εκτελεστικής εξουσίας στην Ευρώπη», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

 

ΣΥΡΙΖΑ: Επιμένουν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίσουν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν;

Κάλεσμα σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ να απαντήσουν αν θα υπερψηφίσουν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μετά από αυτή την εξέλιξη απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Όπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, «το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επί Προεδρίας Φον ντερ Λάιεν δεν παρείχε επαρκή πρόσβαση με διαφάνεια στις συμβάσεις προμήθειας εμβολίων κατά του Covid 19. Πιο συγκεκριμένα, το Δικαστήριο αποφάσισε ότι είναι παράτυπη η κίνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αλλοιώσει τμήματα των συμβάσεων με τις φαρμακευτικές εταιρίες, με τη δικαιολογία της προστασίας των εταιρικών συμφερόντων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Φον ντερ Λάιεν εμπλέκεται σε υποθέσεις αδιαφανούς διαχείρισης.

Το θέμα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι οι Ευρωπαίοι άρχοντες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αντιμετώπισαν μέχρι και την πανδημία ως...ευκαιρία.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, το ερώτημά μας είναι σαφές: Επιμένουν να υπερψηφίσουν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ;» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: