ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Μητσοτάκης για ρεύμα: Επιδότηση μόνο για τον Αύγουστο

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ: https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=1570358653515821


 
Επιβολή έκτακτου τέλους στους παραγωγούς για δύο μήνες ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης που «ανακάλυψε» την «στρέβλωση της αγοράς» και τα υπερκέρδη των παραγωγών

Για «στρέβλωση της αγοράς ενέργειας» και «ουρανοκατέβατα κέρδη» των παραγωγών» έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον ίδιο  να ανακοινώνει «έκτακτο τέλος για τους επόμενους δύο μήνες στους παραγωγούς».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ μίλησε για ακόμα μια φορά, για «πρόβλημα με ευρωπαϊκή διάσταση» ανακοινώνοντας επί της ουσίας ελάφρυνση στους λογαριασμούς ρεύματος μόνο για τον Αύγουστο και προσωρινά μέτρα.

«Τις τελευταίες 10 μέρες είδαμε μια τεράστια έξαρση των τιμών στην χονδρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας - αυτή δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αφορά όλη την νοτιοανατολική Ευρώπη, μέχρι την Ουγγαρία» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «το τελικό αποτέλεσμα από αυτή την στρέβλωση της αγοράς είναι ότι ανεβαίνει πολύ η τιμή της χονδρικής».

«Αυτό θα χτυπήσει -εάν δεν κάνουμε κάτι- τους λογαριασμούς του Αυγούστου - ταυτόχρονα δημιουργεί ουρανοκατέβατα κέρδη για τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο», είπε ακόμα για να συμπληρώσει ότι «απόφαση της κυβέρνησης είναι να υποβάλλει έκτακτο τέλος για τους επόμενους δύο μήνες στους παραγωγούς φυσικής ενέργειας έτσι ώστε να χρησιμοποιήσουμε τα έσοδα αυτά για να μπορέσουμε να  ανακουφίσουμε τους λογαριασμούς του ρεύματος τον μήνα Αύγουστο».

«Δείτε ως μια έκτακτη προσωρινή φορολόγηση των υψηλών κερδών για αυτούς τους δύο μήνες» ανέφερε, προσθέτοντας ότι σκοπός είναι «να επιδοτήσουμε σε πρώτη φάση τον μήνα Αύγουστο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα δώσει περισσότερες πληροφορίες σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (17/7).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: