ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Ο Μαρινάκης λέει πως πρόκειται για επανυπολογισμό!

Ο Μαρινάκης παραδέχεται επιστροφή επιδοτήσεων στο ρεύμα ύψους 970.000 ευρώ μετά την αποκάλυψη του Documento

 

Από 2.200 αγροτικές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζητείται η επιστροφή συνολικού ποσού 970.000 ευρώ» για το μειωμένο ρεύμα που τους παρείχε η κυβέρνηση προεκλογικά!

 

Σύμφωνα με τον Παύλο Μαρινάκη «ο επανυπολογισμός αυτός, των παράτυπων ενισχύσεων στους παρόχους του ρεύματος είχε ως αποτέλεσμα η Κυβέρνηση να πρέπει να διαθέσει επιπλέον 4,2 εκ. ευρώ σε περίπου 130.000 επιχειρήσεις και σε λιγότερες από 2.200 να ζητείται η επιστροφή συνολικού ποσού 970.000 ευρώ»!

 Πρόκειτραι για την κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου – καθόλου τυχαία, μια μέρα μετά τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με την οποία ζητείται από χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις να επιστρέψουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για επιδοτήσεις για την ακρίβεια στο ρεύμα που είχαν λάβει την περίοδο από τον Φεβρουάριο του 2022 έως τον Δεκέμβριο του 2023.

Μετά την αποκάλυψη του Documento για το απαράδεκτο αίτημα επιστροφής επιδοτήσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε την παραίτηση του Κωστή Χατζηδάκη, καθώς «εμπαίζει τους πολίτες, επειδή τέτοια ξαφνική απαίτηση μέσα σε συνθήκες γενικευμένης ακρίβειας, συνιστά κοροϊδία και ανήθικη στάση απέναντι σε σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους»

Ζητάνε πίσω 970.000 ευρώ

Με ανακοίνωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει ότι «από την αρχή της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης που ξέσπασε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία η Ελληνική Κυβέρνηση διέθεσε συνολικά περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος του ρεύματος. Από αυτά, περίπου 5 δις αφορούσαν μόνο στις επιχειρήσεις, εκ των οποίων πάνω από 800 εκ. χορηγήθηκαν σε 1.250.000 καταναλωτές οι οποίοι είναι: επιχειρήσεις με παροχές ισχύος έως 35 KVA, αγρότες καθώς και αρτοποιεία».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «εκ των υστέρων, προέκυψε η ανάγκη επανυπολογισμού των κρατικών ενισχύσεων για έναν μικρό αριθμό επιχειρήσεων, προκειμένου να ελεγχθεί αν είχαν λάβει τα ορθά ποσά σε σχέση με τα ανώτατα όρια ενίσχυσης για κάθε κατηγορία δικαιούχων, όπως προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Σύμφωνα με τον Παύλο Μαρινάκη «ο επανυπολογισμός αυτός είχε ως αποτέλεσμα η Κυβέρνηση να πρέπει να διαθέσει επιπλέον 4,2 εκ. ευρώ σε περίπου 130.000 επιχειρήσεις και σε λιγότερες από 2.200 να ζητείται η επιστροφή συνολικού ποσού 970.000 ευρώ»

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Από την αρχή της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης που ξέσπασε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία η Ελληνική Κυβέρνηση διέθεσε συνολικά περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος του ρεύματος.

Από αυτά, περίπου 5 δις αφορούσαν μόνο στις επιχειρήσεις, εκ των οποίων πάνω από 800 εκ. χορηγήθηκαν σε 1.250.000 καταναλωτές οι οποίοι είναι: επιχειρήσεις με παροχές ισχύος έως 35 KVA, αγρότες καθώς και αρτοποιεία.

Εκ των υστέρων, προέκυψε η ανάγκη επανυπολογισμού των κρατικών ενισχύσεων για έναν μικρό αριθμό επιχειρήσεων, προκειμένου να ελεγχθεί αν είχαν λάβει τα ορθά ποσά σε σχέση με τα ανώτατα όρια ενίσχυσης για κάθε κατηγορία δικαιούχων, όπως προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ο επανυπολογισμός αυτός είχε ως αποτέλεσμα η Κυβέρνηση να πρέπει να διαθέσει επιπλέον 4,2 εκ. ευρώ σε περίπου 130.000 επιχειρήσεις και σε λιγότερες από 2.200 να ζητείται η επιστροφή συνολικού ποσού 970.000 ευρώ.

Οι καταναλωτές από τους οποίους ζητείται επιστροφή ενισχύσεων αντιστοιχούν στο 1,7 τις χιλίοις επί του συνόλου όσων επιχειρήσεων, αγροτών και αρτοποιείων ενισχύθηκαν συνολικά.

Τα ποσά που πρέπει να επιστραφούν από την κάθε επιχείρηση είναι

στην συντριπτική πλειοψηφία τους ποσά μέχρι 200 ευρώ.

Τα ποσά των επιστροφών, λοιπόν, αντιστοιχούν στο 1,2 τοις χιλίοις επί του συνόλου των χρημάτων που έχει λάβει μόνο αυτή η υποκατηγορία επιχειρήσεων (επιχειρήσεις, αγρότες, αρτοποιεία) ως κρατική ενίσχυση.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση για ακόμα μια φορά, χωρίς να ενημερωθεί για το πραγματικό μέγεθος του ζητήματος, σπεύδει να το μεγεθύνει σε ανεξήγητο βαθμό χρησιμοποιώντας την προσφιλή της τακτική να αιτείται παραιτήσεις Υπουργών κάνοντας φθηνή αντιπολίτευση.

Συνεχίζουμε να γυρίζουμε την πλάτη στους φθηνούς και ανενημέρωτους για την πραγματικότητα λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ και να στηρίζουμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων και τα δημόσια οικονομικά της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: