ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Θα είμαι παρών σε όλα τα ενδεχόμενα για κεντροαριστερά

Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Χατζηνικολάου
ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ στον σύνδεσμο για να ακούσετε την συνέντευξη: https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=7430438750398606
 
«Τους επόμενους μήνες θα φτιάξω μία σκιώδη κυβέρνηση για να ξέρει ο ελληνικός λαός ακριβώς ποιοι θα είναι γύρω μου όταν θα κληθούμε να κυβερνήσουμε»

Ο ελληνικός λαός μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι και να είμαστε ο εναλλακτικός πόλος διακυβέρνησης της χώρας, τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Χαρακτήρισε ικανοποιητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «όταν έχεις νέους και λαϊκές συνοικίες συνεχίζεις και χτίζεις». Την ίδια ώρα τόνισε ότι είναι παρακαταθήκη για εμάς ότι ρίξαμε τη ΝΔ στο 28%.  «Τους επόμενους μήνες θα φτιάξω μία σκιώδη κυβέρνηση για να ξέρει ο ελληνικός λαός ακριβώς ποιοι θα είναι γύρω μου όταν θα κληθούμε να κυβερνήσουμε» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

«Ο κόσμος θέλει αλήθεια και αυθεντικότητα. Έχει βαρεθεί τις καρέκλες, τις προσωπικές ατζέντες, τον ξύλινο λόγο.  Εγώ στέκομαι απέναντι σε ένα σύστημα με ταπεινοφροσύνη. Έτοιμος να βελτιωθώ, να συνεργαστώ και να εμπνεύσω» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Προφανώς θα θέσω υποψηφιότητα»

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε εκ νέου στον οδικό χάρτη που προτείνει για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, με τον ίδιο να καλεί εκ νέου το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να τοποθετηθεί στις φιλολαϊκές προτάσεις νόμου που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ακρίβεια, τη φορολογία και τον ΕΝΦΙΑ.

Ερωτώμενος σχετικά με τη ν πρόταση του Νίκου Παππά, για κοινό ψηφοδέλτιο, επισήμανε ότι «αν η κοινωνία θελήσει αυτό να είναι το νέο κυβερνών σχήμα της χώρας μας, προφανώς θα θέσω υποψηφιότητα για να εκλεγώ από την βάση. Πιστεύω στην λαϊκή νομιμοποίηση», απορρίπτοντας τις συνεργασίες κορυφής και ξεκαθαρίζοντας ότι οι οποίες συμφωνίες πρέπει να γίνουν σε προγραμματική βάση. 

«Πρέπει να ακολουθήσουμε μια διαδικασία προγραμματικής σύγκλισης» επισήμανε για ενδεχόμενο συνεργασίας  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ακόμα ότι «πρέπει να συμφωνήσουμε με το ΠΑΣΟΚ στο τι πιστεύουμε». «Η λύση είναι να συνεργαστούμε εκεί που αλλάζουμε τις ζωές των Ελληνίδων και των Ελλήνων» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχουν δύο πεδία. Το πρώτο είναι το κοινοβουλευτικό και το δεύτερο στην κοινωνία των πολιτών, στα συνδικάτα, τα επιμελητήρια.». 

«Eίμαι έτοιμος προγραμματικά να συγκρίνουμε τις θέσεις μας» με τον Νίκο Ανδρουλάκη, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ κατέστησε παράλληλα σαφές ότι εάν δημιουργηθεί νέος φορέας της κεντροαριστεράς τότε ο ίδιος θα είναι υποψήφιος ακόμη και αν θέσει υποψηφιότητα ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Σημαία για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας»

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι σημαία για τον ΣΥΡΙΖΑ» επισήμανε ο Στέφανος Κασσελάκης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ενώ επισήμανε ότι «έχω πει ότι δεν πρόκειται να προδώσω τον κόσμο που με έχει στηρίξει απέναντι σε πάρα πολύ αντίξοες συνθήκες. Αυτός ο κόσμος απαιτεί να συνεχίσω και να έχουμε μία μεγάλη, προοδευτική παράταξη που θα φέρει αξιοκρατία και επιτέλους μια ανάσα στον κόσμο και θα υπηρετήσει τις φιλεργατικές και φιλολαϊκές πολιτικές μας».

«Είμαι με το θύμα, όχι με τον θύτη. Ο κ. Ανδρουλάκης είναι το θύμα εδώ. Ο θύτης είναι το Μαξίμου, ο πρωθυπουργός και ο ανιψιός του» είπε αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών και την κριτική του προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. «Που είναι αυτή η υπόθεση στον Άρειο Πάγο. Μπορούμε να μάθουμε τι γίνεται με αυτή την υπόθεση;» διερωτήθηκε. 

«Το 28% δεν έγινε τυχαία»

«Καταφέραμε να περάσουμε μηνύματα απέναντι στην προπαγάνδα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το 28% δεν έγινε τυχαία. Έγινε επειδή περάσαμε μηνύματα» είπε ακόμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για τον ΕΝΦΙΑ καθώς πρέπει να γίνει αναδιανομή πλούτου. Συμφωνεί το ΠΑΣΟΚ ή όχι; Συμφωνεί στην έκτακτη εισφορά στις τράπεζες; Συμφωνεί στο πλαφόν στα κέρδη στην ενέργεια; 

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να έχει ένα δυνατό ιστορικό μπράντ αλλά υπάρχει μία σύγχυση για το τι πιστεύει και τι πρεσβεύει όπως έδειξε στο νόμο για την ισότητα στον γάμο. Το ΠΑΣΟΚ είχε περισσότερες διαρροές και από τη ΝΔ. Το λέω ξεκάθαρα ότι αν λέμε για την μεγάλη προοδευτική παράταξη, δεν έχω κανένα πρόβλημα, οι άνθρωποι που θα την εκπροσωπήσουν, να είναι άνθρωποι που έχουν υποστηρίξει την ισότητα στον γάμο. Ο κ. Ανδρουλάκης ή όποιος είναι ο νέος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ θα θέσει την ίδια προϋπόθεση; Και τα δύο σενάρια, καταλήγουν σε μια ηγεσία που πρέπει να έχουν λαϊκή νομιμοποίηση. Επίσης η κοινή παράταξη έχει τα ζητήματα του χρέους του ΠΑΣΟΚ» συμπλήρωσε.

«Αν συλλογιστεί κανείς ότι είχαμε όλο το σύστημα -και το ΠΑΣΟΚ εναντίον μας και το μόρφωμα να αντιπολιτεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ (...) Όταν προκαλείς μια διάσπαση χωρίς πολιτικό διακύβευμα και λες ότι οι έδρες ανήκουν στην Αριστερά, αλλά κρατάς το μισθό σου, προφανώς αυτό…» σχολίασε ο Στέφανος Κασσελάκης, προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι «η κ.  Κωνσταντοπούλου έφυγε για ιδεολογικούς λόγους, ήταν πολύ πιο τίμια αποχώρηση. Από αυτό που έγινε τους τελευταίους μήνες». 

Ερωτώμενος για τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ο οποίος είπε ότι η διακοπή της συνεργασίας οφείλεται στην πρόταση που κατέθεσε  ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκαθάρισε ότι «δεν ισχύει κάτι τέτοιο», με τον ίδιο να υπογραμμίζει  ότι «περνάμε από μία περίοδο που πρέπει να υπάρχουν προσαρμογές στην κοινοβουλευτική ομάδα και στους επιστημονικούς συμβούλους. Δεν σχολιάζω την συγκεκριμένη υπόθεση. Μόνο οι προτάσεις νόμου και η σωστή κοινοβουλευτική λειτουργία θα πείσει τον κόσμο ότι θα είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε τον τόπο. Στους επόμενους μήνες θα φτιάξω μία σκιώδη κυβέρνηση για να ξέρει ο ελληνικός λαός με ποιους θα κυβερνήσω. Γιατί ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη».

Ντροπή η υπόθεση με τον Απόστολο Λύτρα

Για την υπόθεση με τον δικηγόρο Απόστολο Λύτρα και τις εξελίξεις, για το γεγονός ότι δεν προφυλακίστηκε για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, κάτι που προκάλεσε την παρέμβαση του Αρείου Πάγου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισήμανε ότι «αισθάνομαι ντροπή που αυτό έχει γίνει πλέον κάτι που η κοινωνία μας έχει συνηθίσει, έμφυλη βία, οι γυναικοκτονίες. Είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα».

Την ίδια ώρα χαρακτήρισε «ντροπή», την έκβαση της υπόθεσης, τονίζοντας ότι «δεν δυνατόν να έχουμε διαφορετική απονομή δικαιοσύνης για τους επώνυμους και τους “ανώνυμους”. Χαίρομαι που ο Άρειος Πάγος κινείται και πρέπει σίγουρα οι ποινές να είναι αυστηρότερες». 

Ερωτώμενος για το αν πρέπει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο, απάντησε ότι «προφανώς πρέπει να υπάρχουν αυστηρές ποινές στην έμφυλη βία. Στο ζήτημα των γυναικοκτονιών ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκάθαρη θέση, την οποία δεν ενστερνίζεται η κυβέρνηση. Αλλά πέρα από αυτό στο θέμα της πρόληψης και στο πως οι γυναίκες θα αισθάνονται ασφαλής πλέον στην κοινωνία μας, πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα». «Υπάρχουν οικογένειες αφημένες στη μοίρα τους» επισήμανε.


ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ στον σύνδεσμο για να ακούσετε την συνέντευξη: https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=7430438750398606

Δεν υπάρχουν σχόλια: