ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

ΠΟΕΣΥ: Όχι στην αναπαραγωγή ομοφοβίας από τα ΜΜΕ

Θέση για τους χυδαίους και ομοφοβικούς χαρακτηρισμούς του Αχιλλέα Μπέου κατά του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και την αναπαραγωγή τους από ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης παίρνει η ΠΟΕΣΥ. 

«Δημοσιογράφοι και ΜΜΕ οφείλουν να ακολουθούν τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, διασφαλίζοντας έτσι την ανεξάρτητη και αξιόπιστη ενημέρωση που υπηρετεί τον πολίτη και το κοινωνικό συμφέρον. Φαινόμενα συνεχούς αναπαραγωγής του ακραίου αυτού λόγου δεν είναι απλά αντιδεοντολογικά, αλλά διευκολύνουν και αναπαράγουν τη ρητορική του μίσους» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΣΥ, με αφορμή την τηλεοπτική εμφάνιση του Αχ. Μπέου στον ΑΝΤ1, όπου του δόθηκε ξανά βήμα για να ανακυκλώσει τη συμπυκνωμένη ομοφοβία του με ακραίες εκφράσεις. 

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΠΟΕΣΥ υπογραμμίζει πως «δεν συνάδει με τις αρχές της αξιόπιστης και έγκυρης ενημέρωσης η προσπάθεια για αυξημένη τηλεθέαση με σκανδαλώδεις αναφορές που προσβάλουν θεμελιώδεις αξίες και κεκτημένα δικαιώματα της κοινωνίας και των πολιτών και ήδη έχουν προκαλέσει την επέμβαση της Δικαιοσύνης» εκφράζοντας την αισιοδοξία της πως «η παρέμβαση της δικαιοσύνης θα επιβεβαιώσει ότι στη χώρα μας επικρατούν συνθήκες απόλυτου σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης και σε αυτή τη βάση καλούμε ΜΜΕ και δημοσιογράφους να συμβάλουν».  

 Οκτώ οργανώσεις ΛΟΑΤΚΙ+ κατά Αχιλλέα Μπέου

Τις απαράδεκτες δηλώσεις του νεοεκλεγέντα δημάρχου Βόλου, Αχιλλ. Μπέου καταδικάζουν 8 ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις, εκφράζοντας την οργή και την έντονη αγανάκτησή τους «έναντι της ομοφοβίας και της ξεκάθαρης ρητορικής μίσους» - όπως τονίζουν.

Στην σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζουν ότι «οι δηλώσεις του όχι μόνο προσβάλλουν την αξιοπρέπεια των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, αλλά ενθαρρύνουν τη διάδοση του μίσους και των προκαταλήψεων στην κοινωνία μας», ενώ σημειώνουν μεταξύ άλλων, ότι η ομοφοβία «συντηρεί ξεπερασμένες διακρίσεις, περιθωριοποιεί και διασύρει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και οδηγεί σε επιθέσεις κατα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων αλλα και σε εν ψυχρώ δολοφονίες όπως αυτή του Ζακ/της Zackie Oh, της Άννας και του Β. Γιακουμάκη».

Οι 8 οργανώσεις της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας επισημαίνουν παράλληλα ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του «αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του άρθρου 1 του νόμου 4285/2014» και καλούν «κάθε αρμόδια αρχή να κινηθεί εναντίον του ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων που νιώθουν απροστάτευτα απέναντι στον απροκάλυπτο κακοποιητικό λόγο και τη ρητορική μίσους που επιχειρεί ο συγκεκριμένος δήμαρχος, από τη θέση ισχύος που κατέχει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: