ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας: Τρία ψηφοδέλτια την Κυριακή

 


Για την ψήφο μας πασχίζουν η «Πάτρα Ενωμένη» του Σβόλη, η  «Λαϊκή Συσπείρωση» του Πελετίδη και ο «Προοδευτικός» ή όπως λέμε «ένα σου, ένα μου κι ένα δικό μου»!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα πρέπει να συμπεράνουμε ότι την προσεχή Β'  Κυριακή κατέρχονται στον εκλογικό στίβο τρία ψηφοδέλτια.

Ήτοι:

Του Κώστα Σβόλη, του Κώστα Πελετίδη και του Προοδευτικού.

 

Ο μεν Κώστας Σβόλης ανήκει στη Δεξιά και γιαυτό, σύμφωνα με την κατεύθυνση που δίνει η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες  πρέπει «να εμποδίσουν την Δεξιά να κερδίσει το Δήμο της Πάτρας».

 

Ο δε Κώστας Πελετίδης ανήκει στο «ΚΚΕ που σε εθνικό επίπεδο οι ψηφοφόροι του καλούνται σε ουδετερότητα εκεί που δίνονται μάχες ανάμεσα σε δεξιούς και προοδευτικούς υποψηφίους σε Δήμους και Περιφέρειες», αλλά η ΝΕ Αχαΐας, ως ντροπαλή κορασίδα, αφήνει να εννοηθεί υπέρ Πελετίδη, αλλά δεν κατονομάζει τι ακριβώς προτείνει. Να υπερψηφιστεί ο υποψήφιός του; Να καταψηφιστεί ή όχι;

 

Και η τρίτη λύση που προτείνει είναι: «εμείς που διαφωνούμε με αυτές τις πολιτικές (σ.σ: δηλ. με αυτήν της Δεξιάς και αυτήν του ΚΚΕ) καλούμε τους πολίτες να ψηφίσουν προοδευτικά». Κι επειδή, υποψηφιότητα με τον τίτλο Προοδευτικός δεν έχουμε στην Πάτρα, θα πρέπει να ψυχανεμιστούν οι Αριστεροί το τι σημαίνει  Προοδευτικός!

 

Κι ο καθείς να δώσει την εξήγησή του, αλλά προσοχή οι πολίτες «να εμποδίσουν την Δεξιά να κερδίσει το Δήμο της Πάτρας»!

Αυτά παθαίνει η κάθε Νομαρχιακή, όταν στους κόλπους της έχει αντιπαραθέσεις, που οδηγούν σε παθητική αποχή από την στήριξη του υποψηφίου στις δημοτικές εκλογές που η ίδια πριν μήνες, πρότεινε εμμέσως και  συμφώνησε ότι θέλουμε έναν νέο υποψήφιο, δεν μας κάνει ο παλιός, θέλουμε να είναι ελκυστικός, άλκιμος, ωραίος και να λειτουργήσει ως διάττον αστήρ, για να μας βγάλει από αδιέξοδα της απραξίας μας. Και να καλύψει τις ευθύνες μελών μας που έφθασαν το κόμμα σε αυτό το επίπεδο, αλλά δεν μας κάνει ο Κασσελάκης! Και που πριν την κάλπη διατείνονται υπέρ Πελετίδη, με το αζημίωτο!

Άποψη που εμφιλοχώρησε στον χώρο, πολύ πριν ληφθεί σχετική απόφαση και διακινήθηκε με σκοπό το καπέλωμα άλλων απόψεων. Ή διαφύλαξης της μοναδικής εξ ουρανού αλήθειας που κατέχουν ως ιερατείο της Αριστεράς, κάτι που η σύγχρονη Αριστερά έχει πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων!

Εξ ου και η ξεφτίλα της διαφοροποίησης μελών στο διαδίκτυο και της αντίδρασης του τύπου «καλά θα κάνει η Νομαρχιακή να παραιτηθεί, αντί να μας δίνει οδηγίες»!

Κι επειδή δεν έχουν την ευθύνη εκφοράς ορθού, ξεκάθαρου και ορθοτομημένου λόγου, μιλούν γενικώς και αορίστως ως Νομαρχιακή Επιτροπή Ελλάδος, ίσως Πασών των Ελλήνων όπου Γης ή και όπου διαπλανητικού συστήματος. Διότι αυτή η ανακοίνωση, όσο και εάν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με το περιεχόμενό της, το μόνο που είναι σίγουρο, παραμένει πως  δεν αφορά την Πάτρα!

 

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ εγκαίρως επέλεξε να υποστηρίξει την παράταξη του Βασίλη Αϊβαλή, Πάτρα – Σπουδαία και Πάλι, στο Δήμο Πατρέων.

 

Είναι βέβαιο ότι με όποιες δυνάμεις της έδωσε ο πατραϊκός λαός, θα παλέψει μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο για το καλό της πόλης.

 

Με αφορμή τη διεξαγωγή της επαναληπτικής εκλογικής διαδικασίας με αντιπάλους τους Κώστα Πελετίδη και Κώστα Σβόλη συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, την Τετάρτη 11.10 και μετά από γόνιμη και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και θέσεων αποφασίστηκε να προτείνει στα μέλη και φίλους του κόμματος να μην ψηφίσουν την παράταξη του Κ. Σβόλη και να εμποδίσουν την Δεξιά να κερδίσει το Δήμο της Πάτρας.

 

Επίσης, καταδικάζουμε τη στάση του ΚΚΕ σε εθνικό επίπεδο σύμφωνα με την οποία οι ψηφοφόροι του καλούνται σε ουδετερότητα εκεί που δίνονται μάχες ανάμεσα σε δεξιούς και προοδευτικούς υποψηφίους σε Δήμους και Περιφέρειες.

 

Αντίθετα, εμείς που διαφωνούμε με αυτές τις πολιτικές καλούμε τους πολίτες να ψηφίσουν προοδευτικά».

 

Και μερικά ερωτήματα προς την Νομαρχιακή:

Τι σχέση μπορεί να έχουν τα πεπραγμένα της δημοτικής Αρχής Πελετίδης με την Αριστερά, ή έστω με τους προοδευτικούς που εμμέσως προτείνει η ΝΕ Αχαΐας;

Διαβάστε πάλι, μην τυχόν σας έχουν διαφύγει αυτά που η δημοτική παράταξη ''Ώρα Πατρών'' καταγγέλλει σήμερα στην ανακοίνωσή της.

Γράφει, προτείνοντας ψήφο κατά συνείδηση:

«Ενώ η πόλη κέρδισε πολλά το διάστημα 2015-2019 δυστυχώς η δημοτική αρχή δεν στάθηκε στο ύψος των απαιτήσεων και των αναγκών της πόλης.

1. Η παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας, το Πλατανόδασος, το ακίνητο της Μανιακίου, η ολοκλήρωση της Πατρών-Αθηνών, η εκκίνηση των τελματωμένων έργων, την Πατρών-Πύργου, ο σιδηροδρόμος, θα μπορούσαν από μία ευέλικτη οραματική δημοτική αρχή να είναι η εκκίνηση για την ανάπτυξη και την πρόοδο της πόλης.

2. Τα μεγάλα έργα που θα έδιναν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας για όφελος των πολλών, όπως η διαχείριση του Φράγματος Πείρου-Παραπείρου που οδηγήθηκε σε ιδιώτη με ευθύνη της δημοτικής αρχής δίνοντας στήριξη στην κυβέρνηση της Ν.Δ για την επιλογή της, ενώ οι ενεργειακές κοινότητες, η έλευση του φυσικού αέριου, δαιμονοποιήθηκαν..

3. Η καθημερινότητα του Πολίτη, η διαχείριση των απορριμμάτων, η ανακύκλωση και η κυκλική οικονομία, το κυκλοφοριακό, η διαχείριση του πράσινου και των ελεύθερων χώρων, το Δημοτικό Κτηνιατρείο και η δημιουργία ιδιόκτητης στέγης αδέσποτων ζώων, η κατασκευή αποτεφρωτηρίου, η εξασφάλιση αξιοπρεπούς χώρου για τις πολιτικές κηδείες, έμειναν στάσιμα η πήγαν πίσω.

4. Τα κύρια θεσμικά θέματα, της Δημοκρατίας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, η καθιέρωση της απλής αναλογικής, που άνοιξε τη δυνατότητα συνεργασιών και συνεννόησης, η θεσμοθέτηση Επιτροπής Διαβούλευσης, Ισότητας, Δημοτικού Συμβουλίου Νέων που αναδεικνύουν τους πολίτες στα κέντρα αποφάσεων δεν λειτούργησαν.

5. Ο Πολιτισμός, το Καρναβάλι της Πάτρας, η αξιοποίηση των πολιτιστικών μνημείων έμειναν βαλτωμένα, κάτω από την στενή κομματική σφραγίδα .

6. Κατά τη διάρκεια της θητείας της χάθηκαν πολύτιμοι και εμβληματικοί χώροι όπως ο Έσπερος, ενώ προβληματικές διαδικασίες διαγωνισμών και επιλογές της δημοτικής αρχής οδηγούσαν σε υπερπαραγωγή απευθείας αναθέσεων.

7. Η βελτίωση των υποδομών του λαϊκού αθλητισμού δεν αποτυπώθηκε. Ενώ καμία εξέλιξη και μέριμνα δεν υπήρξε για τον τουρισμό.

8. Ο κανονισμός των λαϊκών αγορών πού υλοποιήθηκε με πρόταση μας, έμεινε στα συρτάρια δημιουργώντας την καθημερινή αναρχία στην πόλη.

9. Παράλληλα η παράταξή μας προσπάθησε να υλοποιήσει την απλή αναλογική ώστε να δημιουργηθεί κλίμα συναίνεσης και συνεργασίας χωρίς την ανταπόκριση όμως της δημοτικής αρχής.

10. Καταδικάσαμε τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την τοπική αυτοδιοίκηση που στερούσε πόρους αλλά και με τις υπερεξουσίες που έδινε στην Οικονομική Επιτροπή και Ποιότητας Ζωής, καθιστούσε έτσι τα Δημοτικά Συμβούλια αναποτελεσματικά και χωρίς  αποφασιστικό ρόλο.

11. Καταγγείλαμε την κατάργηση της Νομικής Σχολής από την κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας που στέρησε στο Πανεπιστήμιο μας την ολοκλήρωση του. 

12. Διεκδικήσαμε την έλευση τρένου στην πόλη, την επανεκκίνηση των έργων της κατασκευής της Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου που σταμάτησε η κυβέρνηση αλλάζοντας τις συμβάσεις προς όφελος των εργολάβων, κρατήσαμε μία καθαρή και έντιμη θέση, απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων της Κοινωφελούς, που τόσο χρησιμοποιήσε κυρίως προεκλογικά την προηγούμενη περίοδο η δημοτική αρχή». 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

 Απόφαση της Ώρας Πατρών για τη δεύτερη Κυριακή 

Ανακοίνωση του ΕΑΜ για το Β' Γύρο των εκλογών

 Θέλει στήριξη στην Πάτρα, αλλά δεν δίνει στη Θεσσαλία

 Ώρα Πατρών: Καθεστωτική αντίληψη στο Δήμο Πατρέων 

Εμπιστευόμαστε την κρίση και άποψη των δημοκρατικών πολιτών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: