Συνέντευξη του Αλέξανδρου Αυλωνίτη βουλευτή Ν. Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» και στον Γιάννη Σπ. Παργινό
Θα πρέπει ο νέος πρόεδρος «να γνωρίσει προσωπικά όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όλο το έμψυχο δυναμικό» και να «θέσει πρώτη προτεραιότητα την προάσπιση της ενότητας της παράταξης».
Διαβάστε όλη την συνέντευξη παρακάτω:
Κρίνετε πως τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών αποτελούν κι ένα τεστ πολιτικής αποδοχής για τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη;
Θα ήταν άδικο να βάλουμε τεστ πολιτικής αποδοχής σε έναν πρόεδρο που έχει εκλεγεί πριν από λίγο διάστημα. Δεν έχει προλάβει ακόμη να θέσει σε ισχύ λειτουργικές και οργανωτικές αλλαγές, ακόμη-ακόμη δεν έχει προλάβει καν να συναντηθεί με όλους τους κοινωνικούς φορείς και να αναπτύξει διάλογο μαζί τους για τις θέσεις μας και τους στόχους μας για το μέλλον.
Συνεπώς, πιστεύω ότι τα αποτελέσματα στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη μεν, αλλά δεν αποτελούν πρόκριμα για την αποδοχή του νέου προέδρου.
Μικρή αναμονή όλων μας και ως κοινωνία έχουμε μπροστά μας πολλές κρίσιμες αναμετρήσεις για να εξαγάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Για παράδειγμα, θα ακολουθήσουν οι ευρωεκλογές, ενώ και για εμάς στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν οι διαδικασίες εντός του κόμματος, με κορυφαίο, φυσικά, το Συνέδριό μας.
Παρατηρείται μια πολιτική σιωπή από την πλευρά των υποστηρικτών της Έφης Αχτσιόγλου και μια τάση φυγής της «Ομπρέλας» απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη. Γιατί; Ποιες ερμηνείες δίνετε;
Μιλάτε με έναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έκρυψε όλο το προηγούμενο διάστημα τη στήριξή του στην υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου. Και δεν νομίζω ότι είμαι πολιτικά σιωπηλός. Από την επομένη των εκλογών, δεν σταμάτησα να δηλώνω ότι είναι μια καινούργια μέρα για το κόμμα μας, ότι έχουμε απόλυτο καθήκον να διατηρήσουμε και να προστατέψουμε την ενότητά μας και υποχρέωση στην κοινωνία που μας εμπιστεύτηκε να μη θέσουμε προσωπικές φιλοδοξίες πάνω από το γενικό καλό. Στην ίδια γραμμή, στο ίδιο μήκος κύματος, βρίσκονται πολλοί συνάδελφοί μου.
Και από το βήμα που μου δίνετε, θέλω να αναφέρω και πάλι: Τα μηνύματα που παίρνω, εγώ προσωπικά, από την κοινωνία είναι ενότητα, ενότητα, ενότητα. Δεν δικαιούται κανείς να παίζει με όσα χτίστηκαν με κόπο και θυσίες, δεν έχει κανείς μας το δικαίωμα να στρέφει τη συζήτηση σε εσωκομματικές μικροκόντρες, αφήνοντας εντέλει στο απυρόβλητο τη λαίλαπα αντιλαϊκών μέτρων και νόμων που φέρνει η δεύτερη θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Αν βρισκόσασταν μαζί για ένα βραδινό ποτό, ποια συμβουλή θα δίνατε στον νέο πρόεδρό σας, προκειμένου να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα της παράταξής σας;
Γνωριστήκαμε με τον νέο πρόεδρο, αν και δεν έχουμε προλάβει ακόμη να κάνουμε ουσιαστική συζήτηση. Όπως ξέρετε, στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα κι επιπλέον δεν πιστεύω ότι υπάρχει αυτήν τη στιγμή αδιέξοδο στο κόμμα μου. Υπάρχει προβληματισμός ίσως, στάση αναμονής ναι, αλλά όχι αδιέξοδο. Θα τον συμβούλευα, λοιπόν, να φροντίσει να γνωρίσει προσωπικά όλα τα στελέχη του και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.
Είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος και πιστεύω ότι οι άνθρωποι πολλές φορές μάς εκπλήσσουν ευχάριστα.
Και επιπλέον θα τον συμβούλευα, επειδή ως πρόεδρος του κόμματος είναι εγγυητής της ενότητας, να θέσει την προάσπιση της ενότητας ως πρώτη προτεραιότητα και να εργαστεί σκληρά γι’ αυτό.
Με ποια θέματα κομβικής πολιτικής σημασίας, οφείλει να καταπιαστεί η νέα ηγεσία για να καταστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και πάλι κυβερνώσα Αριστερά;
Με τα θέματα που «πονάνε» τον λαό. Με θέματα εθνικής υπερηφάνειας και εξωτερικής πολιτικής, με την κοινωνική πολιτική, την υγεία, την παιδεία, την ακρίβεια και την ενίσχυση του εισοδήματος των λαϊκών οικογενειών, των συνταξιούχων και των επαγγελματιών, αλλά και με θέματα θωράκισης των περιοχών μας έναντι των φυσικών καταστροφών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου