ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Μέση Ανατολή: Στο έλεος του πολέμου οι άμαχοι

Γάζα Παλαιστίνη Ισραήλ TWITTER/Muhammad Smiry

Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, με την Παλαιστίνη και το Ισραήλ να εισέρχονται ολοένα και πιο έντονα στη μέγγενη του οργανωμένου πολέμου, ύστερα από την επίθεση της Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας το Σάββατο.

Με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 1.100, οι σκηνές φρίκης συνεχίζονται καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη τα αντίποινα του Ισραήλ στην επίθεση των Παλαιστίνιων. Σκηνές φρίκης που αποτυπώνονται, μάλιστα, σε βίντεο.

Από τη μία, αεροσκάφη του Ισραήλ που βομβαρδίζουν στόχους στη Γάζα, ισοπεδώνοντας κτίρια, όπως φαίνεται σε βίντεο που μοιράζεται στην πλατφόρμα Χ η ισραηλινή πολεμική αεροπορία, σημειώνοντας ότι «η Πολεμική Αεροπορία συνεχίζεται να επιτίθεται σε στόχους τρομοκρατικών οργανώσεων στη Λωρίδα της Γάζας. Το πρωί πολλά στρατηγικά κέντρα δέχθηκαν επίθεση. Το πρωί, αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας επιτέθηκαν σε αποθήκη όπλων και σε φρεάτιο εισόδου σε υπόγεια τρομοκρατική σήραγγα στη Λωρίδα της Γάζας, τα οποία χρησιμοποιούνται από ανώτερα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς».

Από την άλλη, άμαχοι Παλαιστίνιοι που προσπαθούν να προστατευθούν μέσα στα συντρίμμια, την στιγμή που η Γάζα βρίσκεται σε πλήρη πολιορκία, σύμφωνα με την εντολή του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ. «Δεν υπάρχει ρεύμα, φαγητό, ούτε καύσιμα» είπε.

Οι κάτοικοι λένε ότι οι είσοδοι σε πολλές πόλεις έχουν κλείσει με σιδερένιες πύλες, τσιμεντόλιθους και αναχώματα.

Ο ισραηλινός στρατός ενέτεινε τις αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα, αφού είπε ότι περισσότεροι από 500 στόχοι της Χαμάς χτυπήθηκαν τη νύχτα. Ο ΟΗΕ αναφέρει ότι περισσότεροι από 120.000 κάτοικοι της Γάζας έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους, με πολλούς να αναζητούν περιορισμένο καταφύγιο στα σχολεία.

Ταυτόχρονα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός,  Νετανιάχου μιλώντας σε δημάρχους μεθοριακών πόλεων του νότιου Ισραήλ που επλήγησαν από την επίθεση, προειδοποίησε ότι η απάντηση του Ισραήλ στην Παλαιστίνη θα «αλλάξει τη Μέση Ανατολή»


Δεν υπάρχουν σχόλια: