ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Δεν τους βγαίνουν τα άλλα άρχισαν με Χρηματιστήριο


Καλυμμένες για 2 χρόνια οι ανάγκες της χώρας

«Ο κ. Μητσοτάκης και οι συνοδοιπόροι του δεν βάζουν μυαλό. Για μία ακόμη φορά επενδύουν στα σενάρια καταστροφής για να στηρίξουν την πολιτική ή θεσμική τους ύπαρξη» σημειώνει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.


Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «διαψεύσθηκαν για τον κόφτη που δήθεν θα ενεργοποιούνταν, για τις αξιολογήσεις που δήθεν δε θα έκλειναν, για τα μνημόνια που δήθεν δε θα τελείωναν και για το χρέος, που δήθεν δε θα ρυθμιζόταν.

» Τώρα που τους στερεύουν και τα κροκοδείλια δάκρυα για τις συντάξεις, αναγκάζεται να σορτάρει το πολιτικό κεφάλαιο που του απομένει στις διακυμάνσεις του χρηματιστηριακού δείκτη».
Τέλος το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σημειώνει ότι «το μόνο που πετυχαίνει είναι limit up ανευθυνότητας και μάλιστα πρωτόγνωρο για αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».


«Οι καταστροφολόγοι ανακάλυψαν αυτή τη φορά το ελληνικό χρηματιστήριο»

Σχετικά με τις εξελίξεις στο Χρηματιστήριο, ο κυβερνητικπός εκπρόσωπος Δημ. Τζανακόπουλος ανέφερε: «Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει μια μεγάλη μεταβλητότητα καθώς είναι αρκετά ρηχό δηλαδή οι τζίροι που γίνονται είναι μικροί και άρα με μικρά ποσά βλέπουμε μια έντονη αυξομείωση τόσο του γενικού όσο και του δείκτη των τραπεζών. Είναι πάρα πολύ λογικό να συμβαίνουν αυτές οι αυξομειώσεις. Το περίεργο είναι ότι κανείς δεν τις είχε επισημάνει τόσα χρόνια τώρα. Απλώς οι καταστροφολόγοι ανακάλυψαν αυτή τη φορά το ελληνικό χρηματιστήριο καθώς όλες οι έως τώρα ιστορίες καταστροφής τους έχουν καταρρεύσει».

«Δεν υπάρχει σενάριο bad bank»

Αναφορικά με τις τράπεζες, ο Δ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «τα θεμελιώδη μεγέθη των ελληνικών τραπεζών είναι πολύ καλά. Έχουμε ένα απολύτως θωρακισμένο τραπεζικό σύστημα και οι αυξομειώσεις του χρηματιστηρίου δεν επηρεάζουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια. Το σημαντικό είναι η οικονομική, πολιτική και δημοσιονομική σταθερότητα την οποία η ελληνική κυβέρνηση εγγυάται. Θα ήταν ευχής έργο αν και ο κεντρικός τραπεζίτης έπραττε προς την ίδια κατεύθυνση όμως ο κος Στουρνάρας πολλές φορές ενώ δεν πρέπει να μιλήσει μιλάει και πολιτικολογεί ενώ άλλες που πρέπει σιωπά.

Όλες οι τράπεζες έχουν υπερβεί τους στόχους μείωσης δανείων όπως είχαν καθοριστεί σε συνεννόηση με τους θεσμούς και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Στο ίδιο πλαίσιο θα πρέπει να συνεχίσουν τη μεγάλη αυτή προσπάθεια με βάση το βηματισμό που έχει καθοριστεί και με την ΕΚΤ.
Δεν υπάρχει σενάριο bad bank στο τραπέζι. Αυτό που συζητείται είναι το «asset protection scheme» σύμφωνα με ένα σχέδιο που έχει καταρτίσει το ΤΧΣ με το ΥΠΟΙΚ».

«Έχουμε εξασφαλίσει τις χρηματοδοτικές μας ανάγκες για τα επόμενα 2 χρόνια»

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην Ιταλία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Ήδη από το καλοκαίρι είχε υπάρξει μια σχετική ανατάραξη στις αγορές ομολόγων λόγω της αβεβαιότητας και ανασφάλειας σε σχέση με το τι θα πράξει η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας η οποία βρίσκεται τώρα σε μια διαμάχη με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς αποφάσισε να αυξήσει κατά περίπου 1,5% το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της για το 2019. Η εξέλιξη της διαφωνίας μεταξύ Ιταλίας-ΕΕ σχετίζεται ευρύτερα με τους όρους της δημοσιονομικής πολιτικής στην ΕΕ. Χρειάζεται μεν σταθερότητα και δημοσιονομική εξυγίανση αλλά και η υπερβολική λιτότητα έχει αρνητικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη.

Νομίζω ότι δεν υπάρχει κίνδυνος εξ αυτού σε ό,τι αφορά την Ελλάδα καθώς έχουμε εξασφαλίσει τις χρηματοδοτικές μας ανάγκες για τα επόμενα 2 χρόνια το λιγότερο. Η χώρα δεν έχει ανάγκη και βιασύνη για έξοδο στις αγορές χρήματος. Άλλωστε το ελληνικό ομόλογο κινείται σε απολύτως βιώσιμα επίπεδα.

Η Ελλάδα ήταν για αρκετά χρόνια εκτός αγορών και τώρα κάνει τα πρώτα της μεταμνημονιακά βήματα. Τώρα λοιπόν έχει τη δυνατότητα για λελογισμένη επεκτατική πολιτική: Έχουμε τη δυνατότητα τόσο για κάποιες φορολογικές ελαφρύνσεις όσο και για κάποια αύξηση δαπανών του δημοσίου, πάντα επιτυγχάνοντας το +3,5%».

«Θα έχουμε θετική κατάληξη με τις συντάξεις»

«Το τελευταίο EG κατέληξε στο ότι το μέτρο της περικοπής των συντάξεων είναι δημοσιονομικό. Αφού μπορούμε να επιτυγχάνουμε το +3,5% χωρίς την εφαρμογή αυτού του μέτρου τότε σημαίνει ότι δεν είναι αναγκαίο. Οι προβολές μάς δείχνουν ότι το +3,5% θα επιτυγχάνεται έως και το 2022 χωρίς τη λήψη άλλου μέτρου άρα δεν τίθεται θέμα προσωρινότητας σε σχέση τη μη περικοπή. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος ότι θα έχουμε θετική κατάληξη ως προς το θέμα αυτό» υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: