ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Στ. Κοντονής: Η υπ. Τουρισμού επέδειξε ενδιαφέρον

Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, εν μέσω πολιτικών και τοπικών φορέων της Ζακύνθου.





Ζήτησε ολοκληρωμένη πρόταση για την διαχείριση του Ναυαγίου στον Λαγανά Ζακύνθου


Στην Ζάκυνθο βρέθηκε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κοντουρά, η οποία συνοδευόταν από τον πρώην υπουργό και βουλευτή του νησιού Σταύρο Κοντονή, όπου στο τραπέζι των συζητήσεων με του τοπικούς φορείς τέθηκε η λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την από ξηράς και θαλάσσης αποκατάσταση του Ναυαγίου, καθώς και οι λόγοι αφαίρεσης δεκάδων Γαλάζιων Σημαιών από παραλίες του νησιού.    

Στην ετήσια διεθνή συνάντηση όλων των χειριστών του Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία”, που συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, ο Δήμος Ζακύνθου και οι Σύλλογοι Ξενοδόχων του νησιού, συμμετείχαν η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κοντουρά και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου, Σταύρος Κοντονής. 
 
Μιλώντας ο ίδιος «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» τόνισε ότι  η αφαίρεση Γαλάζιων Σημαιών από το νησί του Ιονίου δημιούργησε ένα αρνητικό κλίμα. «Υπήρχε ένα ζήτημα με την καθαρότητα των υδάτων, διότι δεν είχε προβλεφθεί η επέκταση του αγωγού των λυμάτων από τα ξενοδοχεία και είχαμε διαρροές. Οι γαλάζιες σημαίες προϋποθέτουν οργανωμένες παραλίες και σε αυτό ο Δήμος δεν ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του. Αντιλαμβάνεστε ότι η κατάσταση αυτή δημιούργησε πρόβλημα στο νησί».
 
Αυτό, που επισήμανε, τόσο η υπουργός Τουρισμού όσο και ο πρώην υπουργός στους τοπικούς φορείς είναι ότι «η κυβέρνηση κάποιες φορές προτρέχει, όμως η αυτοδιοίκηση της Ζακύνθου δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων». Αυτό, που τονίστηκε είναι ότι η τοπική αυτοδιοίκηση, είναι υπεύθυνη για την διαχείριση αυτών των ζητημάτων. «Να μην φτάνει στο σημείο να δημιούργουνται προβλήματα για να ερχόμαστε να τα λύνουμε, αλλά να προτρέχει, να παίρνει όλα εκείνα τα μέτρα οργάνωσης, που θα αποφύγει αυτές τις καταστάσεις».
 
Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου ανέφερε ότι το ίδιο σκεπτικό από πλευράς δημοτικής αρχής συνέβη και με την υπόθεση του Ναυαγίου, αναφορικά με την συνολική διαχείριση του χώρου της παραλίας, του αξιοθέατου και της χερσαίας ζώνης, που είναι πάνω από το Ναυάγιο. Για αυτό το θέμα η υπουργός Τουρισμού τους είπε ότι «θα πρέπει να σταματήσουν τα λόγια και να δουλέψουν πάνω στην πρότασή τους. Δηλαδή  να φτάσει στο Υπουργείο μια ολοκληρωμένη πρόταση διαχείρισης, για την σύσταση ενός φορέα, μέσα από μια ολοκληρωμένη μελέτη, την οποία θα συζητήσει το Υπουργείο και η κυβέρνηση, και άμεσα θα ξεκινήσει, η υλοποίησή τους», και φυσικά το περιστατικό, που συνέβη πριν από μερικές εβδομάδες, με την πτώση βράχων και τον τραυματισμό 7 ατόμων στην φημισμένη παραλία, επισπεύδει τις εν λόγω διαδικασίες. «Το περιστατικό αυτό είχε να κάνει με την κατολίσθηση ενός μέρος βράχους, που είναι βεβαίως ένα φυσικό φαινόμενο, αλλά αυτό, το οποίο επικρατεί κάθε μέρα την τουριστική περίοδο στο χώρο του Ναυαγίου, ξεπερνά κάθε φαντασία. Ο καθένας κάνει ότι θέλει, ζωές ανθρώπων τίθενται σε κίνδυνο, η ηχορύπανση και η αυθαιρεσία είναι μόνιμο φαινόμενο. Αντιλαμβάνεστε ότι εδώ πρέπει να μπει επιτέλους μόνιμη τάξη» ξεκαθάρισε ο κ. Κοντονής.
 
Στ. Κοντονής: Οι εντατικοί έλεγχοι της ΕΛΑΣ βελτίωσαν πάρα πολύ την κατάσταση στο Λαγανά Ζακύνθου 
 
Αναφορικά με την ασφάλεια του νησιού και όσα καταγράφονται τους καλοκαιρινούς μήνες, κυρίως στην περιοχή του Λαγανά, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» τόνισε ότι η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουν δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον και «δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι φέτος μετά από αιτήματα δικά μου προς το Υπουργείο, η κατάσταση στον Λαγανά, που εκεί είχαμε σοβαρό ζήτημα, έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, κάτι, το οποίο δήλωσαν, οι καταστηματάρχες και οι επισκέπτες. Οι έλεγχοι εξειδικευμένων αστυνομικών δυνάμεων από την Αθήνα για την πάταξη του ακραίου εγκλήματος ήταν μόνιμοι και για αυτό είχαμε επιτυχίες».
Το πρόβλημα, που υπάρχει και σε άλλα τουριστικά νησιά, όπως υπογράμμισε ο κ. Κοντονής λειτουργούσε και λίγο ως "άλλοθι", αλλά ο ίδιος τόνισε ότι «δεν είναι έτσι και θα πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για την ασφάλεια των τουριστών και των δημοτών μας. Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σε ένα πρόβλημα, το οποίο είναι σοβαρό, και το πρόβλημα της εγκληματικότητας στις τουριστικές περιοχές και της ασυδοσίας, που υπάρχει, είναι σοβαρό για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας».
 
Συνάντηση Στ. Κοντονή με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ζακύνθου 
 
Σήμερα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης συναντήθηκε και με το νέο προεδρείο της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού της Ζακύνθου, ο οποίος υπογράμμισε ότι το νησί του Ιονίου έχει κρατήσει την αγροτική του παραγωγή σε ένα υψηλό επίπεδο και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών έχει επιβιώσει, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της, εν αντιθέσει με άλλες, που έχουν υποστεί, καταστροφή μέχρι εξαφανίσεως. «Τα θέματα, που τίθενται είναι της οικονομικής εξυγίανσης και της περαιτέρω ανάπτυξής της, με την αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων, όχι μόνο στο επίπεδο της διαμεσολάβησης του προϊόντος (σταφίδα, σταφύλι, λάδι, κ.α.), αλλά κυρίως της τυποποίησής του και της περαιτέρω ανάπτυξής του» ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: