ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

970.000 ευρώ για «ανάσταση» του ΞΕΝΙΑ Ναυπάκτου


Το ποσό των 970.000 ευρώ εγκρίθηκε από το ΕΣΠΑ για την χρηματοδότηση των παρεμβάσεων που σχεδιάζει να κάνει ο Δήμος Ναυπακτίας στο εγκαταλελειμμένο κτίριο του ΞΕΝΙΑ που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. 


Ο αρχικός προϋπολογισμός άγγιζε τα 2,5εκ. όμως η έκπτωση που δόθηκε ξεπερνούσε το 60% με αποτέλεσμα πλέον να μην χρειάζεται ο Δήμος να συμμετάσχει με ίδια οικονομικά μέσα. Για το θέμα μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Καρακώστας ο οποίος επισήμανε ότι μέσα σε δύο μήνες είναι εφικτό να υπογραφούν οι συμβάσεις με τον ανάδοχο, με το έργο να έχει ορίζοντα υλοποίησης (από την στιγμή που θα ξεκινήσουν οι εργασίες) τα δύο χρόνια.

«Αρκούν τα χρήματα για την πλήρη ανακαίνιση κι έτσι θα αποκτήσουμε στο κέντρο της πόλης ένα στολίδι 12 στρέμματα, μια σοβαρή υποδομή. Σε αυτή την έκταση όλα αυτά τα χρόνια δεν μπορούσε ουσιαστικά κανείς να πλησιάσει. Έχει λεηλατηθεί, μέχρι και τα κουφώματα κλάπηκαν για να καούν ως καυσόξυλα, έχει κλαπεί επίσης όλος ο εξοπλισμός του ΞΕΝΙΑ. 


Το κτίριο παραδόθηκε σε πλήρη λειτουργία, απλά μπήκε ένα κλειδί κι έμεινε μέσα όλος ο εξοπλισμό που πλέον έχει εξαφανιστεί. Δεν θα πέσει ούτε μισό κυβικό μπετόν παραπάνω, όλες οι παρεμβάσεις που θα κάνουμε θα είναι εσωτερικές, η εξωτερική του όψη δεν θα αλλάξει καθόλου. Είναι ένα κτίριο που οφείλαμε να το σεβαστούμε», επισήμανε ο κ. Καρακώσταςς.

Όσον αφορά τώρα τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο κτίριο ώστε να αλλάξει όψη και χρήση ο αντιδήμαρχος εξήγησε: «Εσωτερικά θα παραμείνει ένα μικρό ξενοδοχείο με έξι σουίτες και όλα τα υπόλοιπα 2.500 τετραγωνικά θα είναι κοινόχρηστα και θα αποκτήσουν τουριστικό και πολιτιστικό χαρακτήρα. Θα γίνει ένας χώρος ψηφιακής αναπαράστασης της ναυμαχίας της Ναυπάκτου. 


Έχει προϋπολογισμό 600.000 ευρώ και θα υποβληθεί η χρηματοδότηση του εξοπλισμού στο πρόγραμμα Leader. Θα διατηρηθεί επίσης το καφέ και το εστιατόριο που υπήρχε παλιά, επίσης θα γίνει ένας χώρος για συνέδρια. Στον έναν όροφο θα γίνει ένας μεγάλος εκθεσιακός χώρος. Το ΞΕΝΙΑ συνεισφέρει στο τουριστικό προϊόν της περιοχής μας, ο δήμος έπρεπε να δημιουργήσει «αιτίες» για να επισκεφθεί κάποιος την Ναύπακτο». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: