ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ο θάνατος του Ανδρ. Ανδριόπουλου είναι μεγάλη απώλεια για την Πάτρα και τον πολιτισμό της

Ο αείμνηστος Ανδρ. Ανδριόπουλος.


Δηλώσεις Γιάννη Δημαρά, Απ. Κατσιφάρα, Νανάς Πατρώνη και Ν. Κωστόπουλου  

Σε ηλικία 86 χρόνων πέθανε ο  δημιουργός του Οργανισμού Καλλιτεχνικών-Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και του Φεστιβάλ Πάτρας-Θεσμός Αρχαίου Δράματος Ανδρέας Ανδριόπουλος.
Ο αείμνηστος είχε μεγάλη προσφορά στον πολιτιστικό χώρο της Πάτρας και ευρύτερα, με τον οποίο ασχολείτο συστηματικά από το 1981, όταν ίδρυσε τον ΟΚΠΕ.


Ήταν πατέρας δύο παιδιών, χημικός στο επάγγελμα και επί πολλά χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου Εφέδρων Αξιωματικών.

Για τον θάνατο Ανδρέα Ανδριόπουλου, ο Δήμαρχος Πατρέων Γ. Δημαράς δήλωσε τα παρακάτω:

«Έφυγε από τη ζωή ένας εργάτης του πολιτισμού, ένας άνθρωπος που συνέβαλε σημαντικά στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή της Πάτρας.

 Ο Ανδρέας Ανδριόπουλος, ιδρυτής και επί σειρά ετών Πρόεδρος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών-Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και του Φεστιβάλ Πάτρας κατάφερε με πολύ μόχθο και προσωπικό αγώνα να καθιερώσει ένα φεστιβάλ το οποίο έδωσε στους Πατρινούς τη δυνατότητα να συναντηθούν με μεγάλες προσωπικότητες και σημαντικούς καλλιτέχνες της ελληνικής αλλά και  της παγκόσμιας σκηνής, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της πόλης και την ανάδειξή της σε κέντρο πολιτιστικών γεγονότων, ενώ παράλληλα έδωσε βήμα σε Πατρινούς καλλιτέχνες και ανέδειξε το ταλέντο και την αξία τους. 

Ο θάνατος αυτού του δημιουργικού και δυναμικού ανθρώπου που παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε δεν έχασε στιγμή την ζωτικότητα, την αισιοδοξία και την διάθεσή του για προσφορά, είναι μεγάλη απώλεια για την Πάτρα και τον πολιτισμό της.

Ο Ανδρέας Ανδριόπουλος αφήνει παρακαταθήκη έναν θεσμό που θα θυμίζει πάντα το πέρασμά του από την πόλη που αγάπησε».

Ο Απ. Κατσιφάρας

Τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του Ανδρέα Ανδριόπουλου εκφράζει στην οικογένειά του, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας

«Με θλίψη ενημερώθηκα για την απώλεια ενός σημαντικού ανθρώπου, της ψυχής του Οργανισμού Καλλιτεχνικών - Πολιτιστικών Εκδηλώσεων - Φεστιβάλ Πάτρας (ΟΚΠΕ), του Ανδρέα Ανδριόπουλου, μιας πολύπλευρης προσωπικότητας που συνέβαλε τα μέγιστα στην πολιτιστική ανάπτυξη, τόσο της Πάτρας όσο και ολόκληρης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια, τίποτα δεν στεκόταν εμπόδιο στο να συμμετέχει ενεργά στις πολιτιστικές δράσεις του Φεστιβάλ αλλά και ολόκληρης της πόλης, φιλοξενώντας κατά καιρούς θεατρικές παραστάσεις κορυφαίων δημιουργών και ηθοποιών, ενώ συνέβαλε και στην ανάδειξη του ταλέντου νέων καλλιτεχνών από την Πάτρα και την υπόλοιπη Περιφέρεια.

Από την ίδρυση του Οργανισμού, στον οποίο ηγείτο για περισσότερο από τριάντα χρόνια, μέχρι και σήμερα, υπηρέτησε την τέχνη και τον πολιτισμό με πάθος, δυναμικότητα, αισιοδοξία και κυρίως ήθος.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Θα βρίσκεται πάντοτε στη σκέψη μας ως ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους του Πολιτισμού».

Ο Νίκος Κωστόπουλος

Δήλωση Νίκου Κωστόπουλου, Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων για την απώλεια του Ανδρέα Ανδριόπουλου:

«Το άγγελμα της απώλειας του Ανδρέα Ανδριόπουλου - ιδρυτή και ψυχή του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων - συνοδεύεται από την βαθειά αίσθηση, πως από σήμερα ο χώρος του Πολιτισμού είναι πιο φτωχός.

Η πρωτεύουσα της Αχαΐας θρηνεί την απώλεια ενός ανθρώπου, που υπηρέτησε με όλες του τις δυνάμεις τον θεσμό του Φεστιβάλ Πάτρας, ο οποίος  για περισσότερο από 30 χρόνια μας χάρισε μοναδικές στιγμές.

Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του και τους οικείους του.
Θα  είναι πάντα στη σκέψη μας».

Η Νανά Πατρώνη

Συλλυπητήρια της Προέδρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας Νανάς Πατρώνη για τον θάνατο του Ανδρέα Ανδριόπουλου:

«Συμμετέχοντας στο πένθος της οικογενείας του Ανδρέα Ανδριόπουλου, ιδρυτή του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, που υπηρέτησε τον θεσμό του Φεστιβάλ Πάτρας για περισσότερο από 30 χρόνια, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του και εύχομαι να συνεχιστεί το έργο του με την αρωγή όλων μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: