ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Είκοσι μήνες κατά συγχώνευση με αναστολή στον ταγματάρχη Πεζοναυτών, εκπαιδευτή του Ηλία Κασιδιάρη

Ο χρυσαυγίτης ταγματάρχης Πεζοναυτών Ιδομενέας Κατάκης.


«Ηταν εκπαιδευτής του Ηλία Κασιδιάρη την εποχή που αυτός υπηρετούσε στις Ειδικές Δυνάμεις», αποκαλύπτει στο «Εθνος της Κυριακής»

Με ποινή 20 μηνών τιμωρήθηκε ο ο 51χρονος ταγματάρχης της 32ης Ταξιαρχίας Ιδομενέας Κατάκης. Καταδικάστηκε σήμερα πρωί Δευτέρας 25-11-2013, από το Στρατοδικείο Λάρισας με ποινή φυλακίσεως 18 μηνών για παράνομη οπλοκατοχή και με 5 μήνες ακόμη για την μη
ανανέωση των αδειών για τα κυνηγετικά όπλα που διατηρούσε. Κατά συγκερασμό η τελική ποινή ορίστηκε στους 20 μήνες με 3ετή αναστολή.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ξεκίνησε, μετά την ανακοίνωση της ποινής, και διενέργεια Ενόρκου Διοικητικής Εξετάσεως (ΕΔΕ) για το πειθαρχικό σκέλος της υπόθεσης.

Στενές σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή

«Ηταν εκπαιδευτής του Ηλία Κασιδιάρη την εποχή που αυτός υπηρετούσε στις Ειδικές Δυνάμεις», αποκαλύπτει στο «Εθνος της Κυριακής» έγκυρη πηγή, για τον 51χρονο ταγματάρχη της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη κάτω από απόλυτη μυστικότητα στον Βόλο.

Μολονότι ο ανώτερος στρατιωτικός αρνείται τη σχέση του με τη νεοναζιστική οργάνωση, τόσο τα ευρήματα της Ελληνικής Αστυνομίας από το σπίτι του όσο και πρόσωπα που είναι σε θέση να γνωρίζουν φαίνεται πως τον διαψεύδουν.

Στην έρευνα που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου στο σπίτι του ταγματάρχη Ιδομενέα Κατάκη εντοπίστηκε ένα μίνι οπλοστάσιο. Παράλληλα βρέθηκαν DVD μέσα σε θήκη με εντυπωμένες εικόνες της Χρυσής Αυγής, καπέλο τύπου τζόκεϊ, πόστερ, κούπες, κανάτες, πετσέτα και αναπτήρες με το έμβλημα της χούντας της 21ης Απριλίου και με το έμβλημα της Χρυσής Αυγής, καθώς και δέκα βιβλία με ναζιστικό περιεχόμενο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι σχέσεις του Ιδ. Κατάκη με τη Χρυσή Αυγή είχαν ξεκινήσει πολύ καιρό πριν, όταν είχε υπό τις... διαταγές του τον φαντάρο Ηλία Κασιδιάρη. Ο βουλευτής είχε υπηρετήσει τη θητεία του φορώντας τον πράσινο μπερέ, δηλαδή στις Ειδικές Δυνάμεις, στις οποίες είναι εκπαιδευτής μέχρι και σήμερα ο Ιδ. Κατάκης.

Στην Αγριά Βόλου

Ο ταγματάρχης αποφοίτησε από την τάξη του 1981 της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών και έχει βρεθεί σε όλες τις επίλεκτες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα τελευταία χρόνια έχει εγκατασταθεί μόνιμα στον Βόλο, επιλέγοντας την Αγριά για σπίτι του, όπου διαμένει με την οικογένειά του. Πήγαινε καθημερινά στην «καρδιά» της Νέας Ιωνίας Βόλου, στο στρατόπεδο «Γεωργούλας», όπου εδρεύει η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών. Ατομα που γνωρίζουν τον «σκληροτράχηλο» πρασινοσκούφη μιλάνε για έναν ήσυχο άνθρωπο, που δεν έδινε αφορμή για σχόλια. Μάλιστα, όπως λένε στο «Εθνος της Κυριακής», στις πολιτικές συζητήσεις στα καφενεία της Αγριάς ο Ιδ. Κατάκης υποστήριζε ότι ιδεολογικά είναι δεξιός.

«Δεν φανταζόμασταν, δεν περνούσε καν από το μυαλό μας ότι είναι χρυσαυγίτης», λένε χαρακτηριστικά. Οι κινήσεις του στρατιωτικού στην περιοχή ήταν πολύ μετρημένες και δεν τον είχαν δει ποτέ να πηγαίνει στα γραφεία της ΧΑ στον Βόλο, τα οποία όμως δεν έμειναν ανοιχτά για μεγάλο χρονικό διάστημα και έβαλαν λουκέτο. Ηταν τόσο διακριτικός όλα αυτά τα χρόνια που έμενε στο μικρό χωριό της Αγριάς, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι δεν γνώριζαν καν πού είναι το σπίτι του.

Την ίδια στιγμή, στο προφίλ που διατηρεί στο Facebook ο Ιδ. Κατάκης έχει αναρτήσει πλήθος φωτογραφιών από τις στρατιωτικές ασκήσεις στις οποίες έχει συμμετάσχει. Μάλιστα, στους φίλους του συναντάμε τον Ηλία Κασιδιάρη, τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, βουλευτή της Χρυσής Αυγής στον Νομό Μαγνησίας, αλλά και αρκετούς στρατιωτικούς, που είναι νοσταλγοί της... χούντας, οι οποίοι έχουν «ανεβάσει» σχετικό φωτογραφικό υλικό, αλλά και υποστηρικτές της ΧΑ που του στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης. Επίσης δηλώνει στο προφίλ του ότι είναι φαν του Κωνσταντίνου Πλεύρη.

Μετά τη σύλληψή του πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ όλες τις κατηγορίες θα διερευνήσει και η Στρατιωτική Δικαιοσύνη. Πλέον, η ΕΛ.ΑΣ έχει εστιάσει στις καταγγελίες για τον ταγματάρχη Ιδ. Κατάκη που αφορούν την παροχή των υπηρεσιών του σε μέλη της Χρυσής Αυγής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρασινοσκούφης με τη μεγάλη στρατιωτική εμπειρία φέρεται να τους εκπαίδευε στον χειρισμό των όπλων.

Η υπόθεση του χρυσαυγίτη ταγματάρχη έχει προκαλέσει σάλο στις Ενοπλες Δυνάμεις. Ειδικά μετά το πόρισμα των ερευνών που διενήργησε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας για τις σχέσεις Στρατού και Χρυσής Αυγής, το οποίο ανακοινώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου και ανέφερε ότι «Κανένα εν ενεργεία στέλεχος των Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων δεν εμπλέκεται ή συμμετέχει σε εκπαίδευση μελών της Χρυσής Αυγής». 

Επιπροσθέτως, στρατιωτικές πηγές αναφέρουν στο «Εθνος της Κυριακής» πως ο συλληφθείς ταγματάρχης συμμετείχε στην επιτροπή που είχε σχηματισθεί για να εξετάσει αν υπάρχουν «σταγονίδια» ακροδεξιάς στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, όπου και υπηρετούσε. Φυσικά, στο πόρισμα που φέρεται να υπέβαλε αργότερα ο στρατιωτικός δεν είχε βγει κανείς στην... αναφορά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τον << κύριο >> τον ξέρω προσωπικά πολλά χρόνια
Κρατώ την ανωνυμία μου και αν θέλετε με πιστεύετε
Αυτός ο << κύριος >> δεν ξέρει τι σημαίνει τιμή και μπεσα
Είναι αυθεντία στο να σε παραμυθιάζει
Και προκειμένου να κάνει τα βίτσια του δεν τον ενδιαφέρει το πόσο ζημία θα κάνει στους άλλους