ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Μείζον θέμα ασφάλειας πτήσεων μετά τη διακοπή λειτουργίας της κεραίας της ΕΡΤ στην Κέρκυρα

Εμπόδιο θανατηφόρο αποτελεί η μη φωτεινή σήμανση της κεραίας.

Τ
ο πολύ σοβαρό θέμα που έχει προκύψει από τη διακοπή λειτουργίας της κεραίας της ΕΡΤ στην Κέρκυρα, η φωτισμένη κορυφή της οποίας λειτουργούσε και ως... σήμανση για τα διερχόμενα αεροσκάφη, θέτει σε επιστολή που απέστειλε προς τον υφυπουργό Παντελή Καψή ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων. Ο κ. Σπύρος Σπύρου, αφού καλεί τον αρμόδιο για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση υφυπουργό να φροντίσει, ώστε, για λόγους ασφαλείας των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, να συντηρηθεί το φως εμποδίου της κεραίας, του ζητεί την επαναλειτουργία των δύο Ραδιοφωνικών Σταθμών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ΕΡΑ Κέρκυρας και ΕΡΑ Ζακύνθου).

Η επιστολή του Περιφερειάρχη αναφέρει:

«Μετά από έγγραφο του Αερολιμενάρχη Κέρκυρας, Αντ. Γεωργούση, - το οποίο και σας γνωστοποιώ - θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα πολύ σοβαρό θέμα, που αφορά στην ασφάλεια των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο της Κέρκυρας και άπτεται της αρμοδιότητάς σας. Στην κορυφή του όρους «Παντοκράτωρ», στην Κέρκυρα, βρίσκεται η κεραία της πρώην ΕΡΤ, στην κορυφή της οποίας βρίσκεται και το φως εμποδίου που λειτουργεί ως σήμανση για τα διερχόμενα αεροσκάφη.

Μέχρι πρότινος τη συντήρηση του φωτισμού στις κεραίες της πρώην ΕΡΤ είχε η Ελληνική Ραδιοφωνία αλλά, επειδή, όπως γνωρίζετε, έπαψε να λειτουργεί, η αναγκαία συντήρηση δεν έχει γίνει. Θεωρώ ότι είναι μέγιστης προτεραιότητας να γίνει η συντήρηση και η άμεση επισκευή του φωτός εμποδίου, για λόγους ασφαλείας των πτήσεων».

Να επαναλειτουργήσουν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί ΕΡΑ Κέρκυρας και ΕΡΑ Ζακύνθου

«Με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας, θεωρώ σκόπιμο να αναφερθώ και στην απόφαση διακοπής λειτουργίας των δυο ραδιοφωνικών σταθμών που εδρεύουν εντός των ορίων των Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Πρόκειται για το Ρ/Σ Κέρκυρας και το Ρ/Σ της Ζακύνθου, που λειτουργούσαν εδώ και πάρα πολλά χρόνια στα νησιά μας, καλύπτοντας όλα τα τοπικά γεγονότα με επάρκεια, δίνοντας φωνή και αξία στη μεθόρια περιοχή και νησιωτική περιοχή μας. Η δημιουργία τους και η λειτουργία τους στηρίχτηκε και σε εθνικούς λόγους και επιπλέον ταυτίστηκαν οι δυο σταθμοί με την τοπική κοινωνία, ως προβολείς της τοπικής ιστορίας, της ιδιαίτερης εθνογραφίας και του ιδιότυπου Επτανησιακού Πολιτισμού. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι και στα δυο συγκροτήματα υπάρχει αρχειακός πλούτος από ηχογραφήσεις - ντοκουμέντα ετών που δύσκολα μπορούν να ξαναδημιουργηθούν και σήμερα παραμένουν χωρίς την απαιτούμενη προστασία, αφού κανείς δεν τα παρέλαβε και ουδείς τα αξιολόγησε. Θα σας παρακαλούσα να επιληφθείτε προσωπικά και των δυο θεμάτων που σας αναφέρω και να δείτε τη διαφορετικότητα της νησιωτικής μας Περιφέρειας».(Πηγή: Νικολέττα Δουκάκη - ΕΡΑ Κέρκυρας)

apokalipseto.blogspot.gr
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: