ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Τ. Γεωργακόπουλος: Θέτω τον εαυτό μου στην διάθεση της παράταξης από όποια θέση ευθύνης μου εμπιστευτεί


Τάκης Γεωργακόπουλος: Στην διάθεση της παράταξης.


Την πρόθεσή του να υπηρετήσει τους σκοπούς και τους στόχους που θέτει η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών «ΠΑΤΡΑ-Ανοιχτή Πόλη», που ιδρύθηκε προχθές Δευτέρα 25-11-2013, στην ιδρυτική συνέλευση, η οποία συνήλθε στο ΜΛΤ της Πάτρας, δημοσιοποίησε ο  γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Τάκης Γεωργακόπουλος, με τις φράσεις «ως κάτοικος Πατρών, θέτω τον εαυτό μου στην διάθεση της παράταξης από όποια θέση ευθύνης θέλει να μου εμπιστευτεί», τις οποίες ανέφερε. με ότι σημαινει αυτό κατά την ομιλία του προς τους παραβρισκόμενους, την οποία το Istologio G. Mosxou δημοσιεύει παρακάτω:




Του ΤΑΚΗ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
      (γιατρού πνευμονολόγου)

«Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Φίλοι και φίλες,

Συζητώντας σήμερα για την ίδρυση Δημοτικής παράταξης με κορμό τον κόσμο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι αναγκαίο να δούμε:

α) Τον τρόπο που διαχειρίζεται τα ζητήματα της  Πόλης μας η Δημοτική αρχή Δημαρά και
β) Το πολιτικό και κοινωνικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί στον Δήμο της Πάτρας. 

Ένα κοινωνικό τοπίο που το χαρακτηρίζει, η πλήρης απαξίωση του δημόσιου χώρου, οι αυθαιρεσίες, η αδιαφορία για τον διπλανό μας, τον γείτονά μας… και παράλληλα, σε αυτό έχουν αναπτυχθεί δομές αλληλεγγύης όπως κοινωνικό ιατρείο, παρεμβάσεις ενάντια στις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος κ.α., που προσπαθούν να ανακουφίσουν τους αδύναμους, όσους  πλήττονται από την μνημονιακή πολιτική με κάθε τρόπο. Αυτή είναι η αντιφατική όψη της Πάτρας!

Και θα αναπτυχθεί εντός των ημερών και ένα νέο κίνημα, ενάντια στις εξώσεις, ενάντια στο ξεσπίτωμα ανθρώπων, οικογενειών που η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, τους έχει οδηγήσει στην φτωχοποίηση και άλλους στην εξαθλίωση...

Σε αυτές τις δράσεις οφείλει να είναι παρούσα έμπρακτα και η Δημοτική αρχή!

Ιδρύουμε την δημοτική μας παράταξη σε έναν Δήμο που, διαχειριστικά, είναι για τα …’’καρναβάλια’’!

Τον διαχειρίζονται οι ‘’Illuminati’’ της παράταξης Δημαρά, με προεξάρχοντα τον… Καρκούλια που αναζητεί το ταμείο του καρναβαλικού οργανισμού και αναζητείται κι ο ίδιος, να δώσει λόγο στον Πατραϊκό λαό… κι όχι μόνο αυτός!

Τον διαχειρίζονται οι ‘’Illuminati’’ της παράταξης Δημαρά, που έχουν φιμώσει τα διαμερισματικά και τοπικά συμβούλια και τα έχουν αποκλείσει από τον σχεδιασμό του χώρου τους, της περιοχής τους.

Τον διαχειρίζονται οι ‘’Illuminati’’ της παράταξης Δημαρά, που αθέτησαν την δέσμευσή τους για το κλείσιμο της Ξερόλακκας και συνέπραξαν, στην δρομολόγηση του εργοστασίου του Φλόκα…
Τον διαχειρίζονται, οι ‘’Illuminati’’ της παράταξης Δημαρά που μας επικρίνουν για τα επουσιώδη, αλλά αυτοί ξεχνάνε τα ουσιώδη για τον Λαό της Πάτρας, για τις ανάγκες του όπως:

1. τα δημοτικά τέλη, τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης, 

2. τις ανάγκες σε έργα υποδομής που εξυπηρετούν την καθημερινότητα των πολιτών, την κίνηση μέσα στην πόλη, την διασκέδασή του,

3. ανάγκες σε έργα και δράσεις πολιτισμού που θα ξεκινάνε από τους ίδιους τους πολίτες της Πάτρας, από τις γειτονιές και τους εκπολιτιστικούς συλλόγους,

4. ανάγκες για αθλητικά έργα υποδομής όπως οι παρατημένες εγκαταστάσεις γύρω από το παλιό κολυμβητήριο της Αγυιάς και καθεαυτό το κολυμβητήριο που μπορούν να αποτελέσουν χώρο πολύμορφων δραστηριοτήτων αθλητισμού και αναψυχής ή το στάδιο μέσα στο ΚΕΤΧ που πρέπει να αξιοποιηθεί υπερ των δημοτών,

5. ανάγκες για αθλητικές δραστηριότητες σε κάθε γειτονιά, σε κάθε διαμέρισμα συνδεδεμένες με τις αθλητικές εγκαταστάσεις των σχολείων και όχι μόνο διαχείριση του απροσπέλαστου στους αθλούμενους, του Παμπελοποννησιακού σταδίου που κληροδότησαν στον Δήμο, τα Ολυμπιακά ακίνητα για να διαχειριστεί με επιχειρηματικό τρόπο.

6. ανάγκες για υποδομές αλληλεγγύης σε κάθε διαμέρισμα, που θα ανακουφίζουν τους αδύναμους από την λαίλαπα των κυβερνητικών μέτρων, εξαθλίωσης και παράλληλα θα αντιμετωπίζουν με ανθρωπιά και αλληλεγγύη και τα προβλήματα των μεταναστών, μακριά από ακρότητες, μισαλλοδοξία, φανατισμούς αλλά με αλληλοκατανόηση και αλληλοσεβασμό προς την τοπική κοινωνία...

Κι ο Δήμος Πάτρας, με μάς στο τιμόνι του, μπορεί να εγγυηθεί την ανθρωπιά που αρμόζει στους κατατρεγμένους της γης, ανθρωπιά που οφείλουμε να δείχνουμε και μεις ως δημότες της Πάτρας. 

Ο Δήμος Πατρέων σήμερα, έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε να απαλλαγεί από την παρούσα Δημοτική αρχή, 

-που έχει βυθίσει την τοπική κοινωνία στο τέλμα,
-που αποδείχθηκε ανίκανη να κινητοποιήσει τις δημιουργικές δυνάμεις της Πόλης μας,
-που αποδείχθηκε απρόθυμη να σχεδιάσει δημοκρατικά την αντιμετώπιση των προβλημάτων,
-που προσδέθηκε στο άρμα του Φούχτελ. 

Κι η παράταξή μας θα αποδείξει ότι μόνο με όρους ανατροπής και κοινωνικών συμμαχιών ο Δήμος Πάτρας θα πορευτεί στο δρόμο της κοινωνικής προσφοράς. 

Γιατί για μας, η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι και Τοπική και Αυτοδιοίκηση!
Σε αυτό το όμορφο ταξίδι που ξεκινάμε στον Δήμο Πατρέων, ως κάτοικος Πατρών, θέτω τον εαυτό μου στην διάθεση της παράταξης από όποια θέση ευθύνης θέλει να μου εμπιστευτεί. 

Παράλληλα προτείνω η επωνυμία της να είναι : ‘’Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών, ΠΑΤΡΑ-Ανοιχτή Πόλη’’ για τρείς κυρίως λόγους:

α) Γιατί ως Πάτρα, διεκδικούμε το άνοιγμα της Πόλης στο θαλάσσιο μέτωπο,
β) Γιατί ως παράταξη θα είμαστε ανοιχτοί και δημοκρατικοί στις διαδικασίες μας,
γ) Γιατί ως παράταξη δεσμευόμαστε να εφαρμόσουμε τη Δημοκρατία στις λειτουργίες του Δήμου Πάτρας, δίνοντας αποφασιστικό λόγο και ζωή στα Δημοτικά και Τοπικά διαμερίσματα και τους κατοίκους σε αυτά.

Καλή Δύναμη και Καλούς Αγώνες!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: