ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2024

Σκάνδαλο υποκλοπών: Σάλος με Γ. Αδειλίνη και Αχ. Ζήση

Η Γεωργία Αδειλίνη
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Σοβαρά ερωτήματα για την ηγεσία της Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα για τη διορισμένη από την κυβέρνηση εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη και για τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που χειρίστηκε το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών, Αχιλλέα Ζήση, προκύπτουν μετά την αποκάλυψη από το inside story, ότι γνώριζαν από τις αρχές του 2023 το πρόσωπο που μέσω χρεωστικής κάρτας φέρεται να πλήρωσε τα sms με τα οποία τέθηκαν υπό παρακολούθηση μέσω Predator πολιτικά πρόσωπα και δημοσιογράφοι και δεν τον κάλεσαν να δώσει κατάθεση κατά τη δικαστική διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών.

Όπως αποκάλυψε το inside story το πρόσωπο από την κάρτα του οποίου πληρώθηκαν τα sms της παρακολούθησης προς πολιτικούς όπως ο Αντώνης Σαμαράς και ο Νίκος Ανδρουλάκης και δημοσιογράφους όπως ο Θανάσης Κουκάκης, είναι ο Αιμίλιος Κοσμίδης, πρόσωπο υπαρκτό. 

Με την επίμαχη χρεωστική κάρτα ο Αιμίλιος  Κοσμίδης φέρεται να προέβη σε αγορές υπηρεσιών αποστολής sms τα οποία εμπεριείχαν Predator και εστάλησαν σε διακεκριμένους στόχους από τις 21 Σεπτεμβρίου έως και τις 21 Οκτωβρίου 2021.

Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης, που χειρίστηκε την υπόθεση των υποκλοπών μετά από απόφαση της διορισμένης από την κυβέρνηση Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, δεν κάλεσε ποτέ τον Αιμίλιο Κοσμίδη για να καταθέσει.

Τον Αιμίλιο Κοσμίδη είχε αναζητήσει ανεπιτυχώς η οικονομική αστυνομία κατόπιν παραγγελίας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, πριν η δικογραφία αφαιρεθεί για να αναλάβει την έρευνα ο Αχιλλέας Ζήσης.

Πριν πάει η δικογραφία στα χέρια του Αχιλλέα Ζήση, η οικονομική αστυνομία  είχε αναζητήσει τον Κοσμίδη ανεπιτυχώς, κατόπιν παραγγελίας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών. 

Ο Αιμίλιος Κοσμίδης εντοπίστηκε πολύ εύκολα από τους δημοσιογράφους Τάσο Τέλλογλου και Ελίζα Τριανταφύλλου και εμφανίστηκε έκπληκτος τόσο για την εμπλοκή του όσο και για το γεγονός ότι κανείς δεν τον κάλεσε για να δώσει εξηγήσεις.

Όπως αναφέρεται inside story, «στην κουβέντα που είχαμε επί τόπου και συνεχίστηκε μέσω γραπτών μηνυμάτων τις επόμενες ημέρες, φάνηκε να μην γνωρίζει καθόλου την υπόθεση των υποκλοπών, παραδέχθηκε ότι η συγκεκριμένη χρεωστική κάρτα που του αναφέραμε είχε όντως εκδοθεί από τον ίδιο, πως δεν την είχε χρησιμοποιήσει ποτέ και πως δεν γνώριζε καν πού είναι. Για την κάρτα (που έληξε πριν κάποιους μήνες) δεν δήλωσε ποτέ απώλεια στην τράπεζα».

Ο Αιμίλιος Κοσμίδης ανέφερε ακόμα ότι κανένας από τις αστυνομικές και δικαστές αρχές δεν τον έχει ενοχλήσει για την υπόθεση των υποκλοπών και ότι ο ίδιος εάν τον καλέσουν θα πάει να καταθέσει. 

Την επανεξέταση της υπόθεσης, η οποία πλήττει ευθέως το κύρος της ελληνικής Δικαιοσύνης, ζήτησε με δήλωσή του o Ζαχαρίας Κεσσές, συνήγορος αρκετών θυμάτων παρακολούθησης με Predator, επισημαίνοντας «τις  αλλεπάλληλες και ανεξήγητες πλημμέλειες της εισαγγελικής έρευνας, με κορυφαία τη μη εξέταση του φυσικού προσώπου που πλήρωσε για την αποστολή των μολυσμένων μηνυμάτων».

Υπενθυμίζεται ότι παρέμβαση έκανε με άρθρο του στις 5-8-2024 ο Χρήστος Ράμμος, πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος με πολυσέλιδο άρθρο στο Syntagma watch. στο πόρισμα του Αρείου Πάγου με το οποίο όλοι βγαίνουν καθαροί για το σκάνδαλο των υποκλοπών και παράλληλα υποστηρίζεται ότι όλοι καλώς τέθηκαν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ καθώς και ότι δεν υπήρχε κοινό κέντρο παρακολούθησης μεταξύ της κρατικής υπηρεσίας και του Predator.

Συγκεκριμένα  στο πολυσέλιδου άρθρου του ο Χρήστος Ράμμος: αναπτύσσοντας νομικά επιχειρήματα επισημαίνει δύο πολύ κρίσιμα ζητήματα και συγκεκριμένα ότι οι εισαγγελικές διατάξεις για παρακολούθηση προσώπων για λόγους εθνικής ασφάλειας εάν δεν έχουν εκδοθεί νομίμως δεν διέπονται από το το γενικό τεκμήριο της νομιμότητας και παράλληλα οι εισαγγελείς που τις εξέδωσαν δεν απαλάσσονται από πειθαρχικές, αστικές και ποινικές ευθύνες.
 
Παράλληλα τρεις ημερες αργότερα ως θρίλερ περιγράφει το σκάνδαλο των υποκλοπών «pedatorgate» το διεθνές μέσο politico.com, καθώς όπως εξηγεί είχε όλα τα «συστατικά» από παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων, δικαστών, ενώ παράλληλα έγινε εξαγωγή παράνομου λογισμικού σε χώρες με διδακτορικά καθεστώτα και παραιτήσεις υψηλών αξιωματούχων.

Ωστόσο, μετά από σχεδόν δύο χρόνια η κυβέρνηση δηλώνει πως δεν έχει καμια ευθύνη

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση, οι επιθέσεις με κακόβουλο λογισμικπο ήταν ''σύμπτωμα'' των επιχειρήσεωνν της ΕΥΠ  και δεν μπορούν να αποδοθούν ευθύνες σε υπηρεσίες ή αξιωματούχος.

Η πρόταση προτείνει τη δίωξη μόνο τεσσάρων ιδιωτών – επιχειρηματιώνγια παράβαση των τηλεφωνικών επικοινωνιών και παράνομη πρόσβαση σε κακόβουλο λογισμικό πληροφορικής, απαλλάσσοντας ευθυνών στελέχοι της κυβέρνησης.

Η πρόταση αυτή ξεσήκωσε την αντιπολίτευση που αμφισβήτησε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης  κάνοντας λόγο για «ημέρα ντροπής» στην Ελλάδα. Η νέα προσπάθεια για έρευνα του σκανδάλου στο ελληνικπο κοινοβούλιο απορρίφθηκε!

Να θυμήσουμε ότι το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε τον Αύγουστο του 2022 με την απόπειρα τοποθέτησης του Predator στο τηλέφωνο του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, πρώην ευρωβουλευτή, Νίκου Ανδρουλάκη  και ακολούθησαν αμέσως οι αποκαλύψεις ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε παρακολουθήσει το τηλέφωνο του Ανδρουλάκη με «νόμιμα» κρατικά εργαλεία παρακολούθησης (ΕΥΠ).

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: