ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει την ασυλία που έδωσε η ΝΔ στους τραπεζίτες

 φλωριδης INTIME

Αυτεπάγγελτα θα διώκονται όλα τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και όχι μετά από μήνυση, σύμφωνα τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. 

Στα αδικήματα αυτά περιλαμβάνονται η απιστία, η απάτη, η υπεξαίρεση και η τοκογλυφία. Αυτό συνεπάγεται επί της ουσίας την κατάργηση της ασυλίας που είχε δώσει το 2019, με σχετική διάταξη η Νέα Δημοκρατία στους τραπεζίτες, ένα θέμα το οποίο πριν λίγους μήνες είχε προκαλέσει αναβρασμό στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την εκτός γραμμής τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο έχει σηκώσει ψηλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Νοέμβριο, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε θέσει ως ζητούμενο την κατάργηση κάθε υφιστάμενης ασυλίας και οποιασδήποτε άλλης διάταξης που δίνει στα στελέχη τραπεζών, Ταμείων, δημοσίων οργανισμών, επιτροπών κάθε δικαίωμα ασυλίας.

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο για «την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας» τέθηκε την Τρίτη (28/11) σε δημόσια διαβούλευση.

Ο Γιώργος Φλωρίδης μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ερωτώμενος σχετικά με το ακαταδίωκτο των τραπεζικών στελεχών επιχείρησε να «τα ρίξει» στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και να αποσύρει τις ευθύνες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για «έκτακτη νομοθεσία της χρεοκοπίας» και «εξαιρετικές» συνθήκες, ενώ - όπως είπε- τώρα έχουμε μπει σε «κανονική περίοδο» και άρα σταματά το ακαταδίωκτο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Φλωρίδης μιλώντας τον περασμένο Ιούλιο στη Βουλή, είχε δεσμευτεί να καταργήσει την κατ΄ έγκληση δίωξη των τραπεζικών στελεχών για το αδίκημα της απιστίας. Η διάταξη όμως αυτή που προβλέπει το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών, ψηφίστηκε επί ΝΔ το 2019. Και ενώ οι πληροφορίες επέμεναν για διαρροή Μαξίμου που θα άδειαζε τον υπουργό Δικαιοσύνης, τελικά -σύμφωνα με τις πληροφορίες- ο κ. Φλωρίδης φέρεται να αρνήθηκε να ανασκευάσει στην Ολομέλεια της Βουλής, με το Μαξίμου να διαχέει μέσω εσωτερικής πληροφόρησης τον τρόπο που θα απαντούν σε σχετικές ερωτήσεις στα κανάλια.

Η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης είχε έρθει μετά την παρέμβαση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση να απαντήσει αν η κυβέρνηση προτίθεται να καταργήσει την ασυλία των τραπεζιτών για την παράνομη αδειοδότητηση κομμάτων και μέσων ενημέρωσης αλλά και την καθυστέρηση παραπομπής σε ακροατήριο του φακέλου της εξεταστικής επιτροπής που έχει πάει στον Άρειο Πάγο το 2017.


Δεν υπάρχουν σχόλια: