ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο κόσμος μας ψήφισε ενώ ήξερε ότι χρωστούσαμε 300 εκατ.

Ας μας γίνει λοιπόν γνώση για το μέλλον ότι: Μετά την απομάκρυνση εκ του εκλογικού Ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!    

Τα παραπάνω είχε δηλώσει προ ενάμισι μήνα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για τα χρέη των 340 εκ. ευρώ που συσσωρεύτηκαν στο ταμείο του κυβερνητικού κόμματος, με πάνω από τα δύο τρίτα αυτών να συσσωρεύονται επί αρχηγίας Μητσοτάκη στην ΝΔ. 

Ναι πράγματι  αυτά είχε δηλώσει ο Άδ. Γεωργιάδης. ''Ο κόσμος μας ψήφισε ενώ ήξερε ότι χρωστούσαμε 300 εκατ.''. Δήλωση που σηκώνει πολύ συζήτηση για το εάν ο κόσμος ήξερε. Και κυρίως για το τι ακριβώς σημαίνει αυτό! Διότι και ένα εκατομμ. ευρώ το χρόνο να καταβάλλει η ΝΔ για την αποπληρωμή του χρέους, όπως παλαιότερα δήλωνε ο αρχηγός της, που βασιζόταν στην πληθώρα των μελών του κόμματος της ΝΔ, με την αντίστοιχη καταβολή ενός ευρώ το χρόνο από κάθε μέλος, τότε θα χρειαστούν τουλάχιστον 340 χρόνια για να αποπληρωθούν τα χρέη προς τις τράπεζες!

Εκτός εάν... βρεθεί χρυσή τομή με τυχούσα παραγραφή τους, όπως έγινε με ατυχήσασα απόπειρα πριν καιρό, που όμως εάν γίνονταν νόμος και δεν αντιδρούσε η αξιωματική αντιπολίτευση, αυτά τα χρέη θα φορτώνονταν στις πλάτες των πολιτών!

Φυσικά στους δύσκολους καιρούς ο Κυρ. Μητσοτάκης φρόντισε για την ασφάλεια της προσωπικής του οικονομικής ευμάρειας, αλλά πάλι εις βάρος του κρατικού ταμείου. Η επί χρόνια ψευδής ή έστω ελλιπής δήλωση του Πόθεν Έσχες στην φορολογική του υποχρέωση, στην οποία δεν δήλωνε οφσόρ της συζύγου του, παρά την απαγόρευση με νόμο του 2003, κατοχής τέτοιων εταιρειών από πολιτικά πρόσωπα και από συγγενείς αυτών του εξασφάλιζε κάποια... ασυλία, πλην όμως η αποκάλυψη της απόκρυψης των εισοδημάτων του τον έφερε υπόλογο ακόμη και προ στενών συνεργατών του, που αντέδρασαν. 

Και τότε το μαγειρείο του Μαξίμου έθεσε σε ενέργεια τα μεγάλα μέσα. Επιστράτευσε τα... κολοπετσωμένα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης, που δημοσίευαν αβάσιμες διαμαρτυρίες του ψευδόμενου πρωθυπουργικού ζεύγους. Κι επειδή δεν έφθαναν μόνο αυτά, για να πεισθούν οι πολίτες, τότε στις 23 Ιουνίου 2021 αρχειοθέτησε τις ψευδείς δηλώσεις με σκοπό να κλείσει το θέμα, με όσο λιγότερη ζημιά μπορεί να προκληθεί!

Αυτό δεν το απόφυγε αφού κατατέθηκαν νέα στοιχεία στη Βουλή, από τον Παύλο Πολάκη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επιπλέον αυτών που αρχικά αποκάλυψε η εφημερίδα Documedo  του Κώστα Βαξεβάνη.

Το θέμα παραμένει ανοικτό, αλλά έχει και μία άλλη διάσταση, που κυρίως αφορά την ΝΔ ως κόμμα. Ξεκίνησε με υποσχέσεις για χρηστή διαχείριση, κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση, που όμως φεύγοντας άφησε στο κρατικό ταμείο 37,5 δισ. ευρώ, ρύθμισε το κρατικό χρέος  ενώ σήμερα πια γίνεται κοινή πεποίθηση πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ήλθε για να κυβερνήσει, αλλά για να τακτοποιήσει εκκρεμότητες προς φίλους χρηματοδότες της ΝΔ. 

Κατάργησε το οκτάωρο, που κυρίως ωφελεί τις τράπεζες, στις οποίες είναι χρεωμένη, αλλά και τις μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ σε μία δεκάδα από αυτές σκοπεύει να μοιράσει τα 32 δισ. ευρώ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάπτυξης και με το ξεπούλημα του ταμείου των επικουρικών συντάξεων στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, τους προσφέρει στο πιάτο το μέλλον των εργαζομένων... Και πολλά άλλα ακόμη.

Γιατί όλα αυτά; Μα διότι αυτή η είναι η ιδεολογία του νεοφιλελευθερισμού στην οποία είναι προσκολλημένη!

Εξ ου και η θρασύτατη δήλωση Γεωργιάδη:  Ο κόσμος μας ψήφισε ενώ ήξερε ότι χρωστούσαμε 300 εκατ. 

Ας μας γίνει λοιπόν γνώση για το μέλλον ότι: Μετά την απομάκρυνση εκ του εκλογικού Ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!    

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: