ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Νέες αποστολές αλληλεγγύης στους Κούρδους πρόσφυγες

 


Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Κούρδους Πολιτικούς Πρόσφυγες στο Λαύριο


«Κατεβήκαμε απανωτά στο Λαύριο (στις 13/3 και στις 18/3), επειδή έπρεπε να μεταφέρουμε δύο ηλεκτρικές συσκευές (πλυντήριο και ψυγείο) που μας πρόσφεραν από ένα σπίτι στα Κάτω Πετράλωνα. Ευχαριστούμε τον Χρήστο για την προσφορά και την Σοφία και τον Λέανδρο για τη συνεννόηση και τη βοήθεια.
Στις 21/3 μεταφέραμε 5 τενεκέδες με ελιές (13 κιλά έκαστος). Παραδόθηκαν δύο τενεκέδες στο Camp και δύο στον καταυλισμό με τα κοντέινερς στο Νεράκι. Ευχαριστούμε την Μαρία από τη Σπάρτη για τη σπέσιαλ τιμή και τα δωρεάν μεταφορικά.
Σε κάθε δρομολόγιο η Βούλα και ο Μενέλαος από τον φούρνο στην Καλλιθέα φόρτωναν στο αμάξι τσουβάλια με ψωμιά και αρτοσκευάσματα.
Ένα τσουβάλι με ψωμιά και ένας τενεκές με ελιές παραδόθηκε σε μια πολυμελή οικογένεια Κούρδων Γιαζίντι που ζουν σε σπίτι στο Λαύριο.
Επίσης, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης αξίας 100 ευρώ δόθηκαν σε μονογονεϊκή οικογένεια που βρίσκεται σε μεγάλη ανάγκη.

Το προηγούμενο διάστημα διαθέσαμε 120 ευρώ και αγοράστηκαν 40 καρτέλες αυγά (σύνολο 1200) και μοιράστηκαν 26,5 καρτέλες στο Camp και 13,5 καρτέλες στον καταυλισμό με τα κοντέινερς στο Νεράκι.
Από το ταμείο της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης δόσαμε 100 ευρώ για να συμπληρωθεί το ποσό (σύνολο 280 ευρώ) που μάζεψαν μεταξύ τους οι Κούρδοι πρόσφυγες στο Νεράκι και με το οποίο αγόρασαν ένα πλυντήριο ρούχων. Είναι μεγάλη η έλλειψη σε πλυντήρια.... 120 άτομα στο Νεράκι είχαν δύο πλυντήρια και 300 άτομα στο Camp την παλεύουν με 3-4 πλυντήρια. Τα πλυντήρια από την πολύ χρήση βγαίνουν off.
Από το ταμείο μας ξοδέψαμε επίσης 250 ευρώ για να αγοραστούν χλωρίνες και καθαριστικά. Οι χώροι πρέπει να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται συνέχεια και πολύ σχολαστικά.

Φέτος οι Κούρδοι πρόσφυγες γιόρτασαν σε στενό κύκλο τη Newroz, την Πρωτοχρονιά τους (21/3). Το Σάββατο 20 Μάρτη έγινε μια μικρή γιορτή στον καταυλισμό με τα κοντέινερς και την Κυριακή 21 Μάρτη στο Camp κεκλεισμένων των θυρών. Πρόπερσι και τις παλαιότερες χρονιές γίνονταν ολοήμερη γιορτή με πούλμαν που μετέφεραν Κούρδους από όλη την Αθήνα στο Λαύριο, με χορούς, τραγούδια, ομιλίες, φαγητό, μεγάλες φωτιές. Δυστυχώς η πανδημία δεν επέτρεψε πέρυσι και φέτος κάτι τέτοιο. Του χρόνου να είμαστε όλοι/ες καλά να γιορτάσουμε με λαμπρό τρόπο την Newroz στο Λαύριο.

Στο Νεράκι αγοράστηκε από την Επιτροπή των Κούρδων Προσφύγων και τοποθετήθηκε μέσα στον καταυλισμό ένα ολοκαίνουργιο κοντέινερ για να στεγάσει κόσμο. Και στο Camp και στο Νεράκι συνεχώς γίνονται από τους Κούρδους πρόσφυγες -με τις δικές τους δυνάμεις- έργα βελτιώσης της καθημερινότητάς τους.

Συνεχίζουμε τις δράσεις αλληλεγγύης.
Βοηθήστε τη δράση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης.... Οι Κούρδοι πρόσφυγες στο Λαύριο δεν πρέπει να μείνουν μόνοι.
Τραπεζικός λογαριασμός της Εθνικής Τράπεζας, για κατάθεση χρημάτων: 720 / 648866 - 81
IBAN: GR1001107200000072064886681»





Δεν υπάρχουν σχόλια: