ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Σία Αναγνωστοπούλου: Δωσίλογοι εναντίον ευεργετών

«Μέσα στη ΝΔ μαίνεται ένας μεγάλος πόλεμος γύρω από τους δωσίλογους και τη θέση τους στην Ιστορία». «Ποιος αποφασίζει σε αυτή τη χώρα»;

Τις τελευταίες δεκαετίες υφέρπει ο πόλεμος κάποιων ιστορικών, που υπό το πρίσμα της δήθεν ουδετερότητας λανσάρουν τεχνηέντως απόψεις που θέλουν να φέρουν τον Ναζισμό στο ίδιο επίπεδο με τις αντιστασιακές οργανώσεις κατά του Φασισμού και την διανόηση της εποχής, που έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην ψυχική διαπαιδαγώγηση των πρωταγωνιστών του μεγάλου αντιφασιστικού ρεύματος, που πήγαινε παράλληλα με αυτό της Ευρωπαϊκής και Αμερικανικής  κοινωνίας.

Έτσι στο πλαίσιο αυτό, γίνεται προσπάθεια και στην Ελλάδα να δικαιολογηθούν οι ναζιστικές θηριωδίες κατά των αμάχων πολιτών, επειδή δήθεν τις προκάλεσαν τα μαχόμενα νιάτα τους στα ελεύθερα βουνά της χώρας μας. Και εξ αυτού οι θηριωδοί του Γ' Ράιχ δικαιολογούνται, ως αμυνόμενοι, που έπραξαν εγκλήματα, τα οποία έχει καταδικάσει η Διεθνής Κοινωνία, μέσα από το δκαστήριο της Νυρεμβέργης, εκεί όπου ξεδιπλώθηκε κάθε πτυχή εγκλημάτων πολέμου στην χώρα μας, που είχε την τιμή να πληρώσει φόρο τιμής με τα αμέτρητες δεκάδες ολοκαυτώματα.

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε στην Κρήτη, προσπάθεια των ζηλωτών του Ναζισμού, να εξισώσουν την αντίσταση του κρητικού λαού, που το έπος της εξελίχθηκε στο νοτιότερο άκρο της Ελλάδας τον μήνα Μάιο του 1941, όταν όλη η χώρα είχε βουτηχθεί στο ναζιστικό σκότος.

Πάλεψαν άοπλοι και εγκαταλειμμένοι  κατά της γερμανικής Μεραρχίας των αλεξιπτωτιστών, ένα επίλεκτο Σώμα που αποτελούσε την προσωπική φρουρά του Χίτλερ και την διέλυσαν στον αέρα, με λιανοντούφεκα και στη γη με  αξίνες και τα χέρια τους. Και την διέλυσαν βγάζοντάς την εκτός μάχης για όλο το επόμενο διάστημα, με εντολή του Χίτλερ μέχρι το τέλος του Πολέμου, ντροπιάζοντας το αήττητο Ράιχ!

Η οργή των ηττημένων ναζί ξέσπασε επάνω στους τόπους που ηττήθηκαν και οι άμαχοι πολίτες εκτελέστηκαν και υπέστησαν κάθε είδους εξευτελισμό!

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι η σημερινή κυβέρνηση της Δεξιάς έχει δεσμούς αίματος με τον ναζισμό. Γι αυτό και επετράπη στους ναζί πρωταγωνιστές των ημερών εκείνων με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 80 χρόνων, να τιμήσουν τους... δολοφόνους του Μάλεμε, της Κανδάνου κ.α. τόπων ολοκαυτωμάτων, με εκδήλωση σύναξης από τις 17 έως τις 23 Μαΐου 2021, στην Κρήτη! Προσβάλλοντας την μνήμη των ηρώων Κρητών, που ύψωσαν το κορμί τους μπροστά στο Ναζισμό, όταν όλα είχαν καταρρεύσει στην Ευρώπη!  

Θύματα και θήτες γίνεται προσπάθεια να παραλληλιστούν. Σαν να μην συνέβη κάτι ιδιαίτερο. Κι ωστόσο ακόμη η σημερινή Γερμανία να πληρώσει για τις πράξεις της στη χώρα μας. Ακόμη οι κατοχικές αποζημιώσεις στα θύματα και το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο, στο οποίο υποχρεώθηκε η χώρα μας την εποχή που η πείνανθέριζε ζωής, 3.200 νεκροί ήταν το τίμημα μόνον για την περιοχή μας, ακόμη να εξοφληθούν.  

Οι δημοκρατικοί πολίτες ακόμη περιμένουν να πληρώσει η Γερμανία ''έστω και ένα μάρκο'' ως αναγνώριση των εγκλημάτων της, όπως έλεγε και ο αείμνηστος αγωνιστής Μανώλης Γλέζος!

 

«Δωσίλογοι εναντίον ευεργετών. Ποιος αποφασίζει σε αυτή τη χώρα»;

Αντί αυτών, πληροφορούμαστε από σχετικό ρεπορτάζ της ''Εφημερίδας των Συντακτών'' που αναπαράγει η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου ότι:

«Το χτεσινό ρεπορτάζ της κ. Ν. Ράλλη στην ''Εφημερίδα των Συντακτών'' αλλά και άλλα σχετικά δημοσιεύματα εγείρουν σοβαρά ερωτήματα που δυστυχώς παραμένουν μέχρι σήμερα αναπάντητα. Γνωρίζουμε εξάλλου πολύ καλά πλέον τις απαντήσεις της κ. Μενδώνη και του υπουργείου Πολιτισμού με τις μισές αλήθειες και τα ανενδοίαστα ψέματα, όπως γνωρίζουμε πως έχει πρόθυμα καθυποτάξει την προστασία των μνημείων σε μικρά και μεγάλα συμφέροντα.

Αναρωτιόμαστε ωστόσο για ποιο λόγο ευχαριστεί ο ''ευεργετηθείς'' κ. Π. Λαζαράτος, επιφανής νομικός, τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, δύο υπουργούς αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, για την ανάκληση ενός εισηγητικού σημειώματος το οποίο επίσης ανταποκρινόταν σε άλλο κυβερνητικό αίτημα, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού αυτήν τη φορά. Πώς η προστασία ενός ιστορικού μνημείου και έργου τέχνης, του ταφικού μνημείου του μεγάλου ευεργέτη Α. Φ. Παπαδάκη (έργου του σημαντικότερου ίσως γλύπτη του 19ου αιώνα Βρούτου) προκαλεί τόσες κυβερνητικές παρεμβάσεις και ακύρωση των εισηγήσεων των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ;

Πίσω από τις γραμμές της παρούσας εμπλοκής ωστόσο διαβάζουμε μια φωτεινή και μια σκοτεινή πτυχή της ελληνικής ιστορίας. Από τη μια, ένας μεγάλος ευεργέτης, ο Α. Φ. Παπαδάκης,που αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για ελευθερία και προκοπή και κληροδότησε όλη την περιουσία του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο και τον τίμησε με το λαμπρό μνημείο που κοσμεί τον τάφο του. Από την άλλη ένας καταδικασμένος δωσίλογος, ο Π. Δεμέστιχας, που στα ταραγμένα χρόνια του εμφυλίου κατάφερε να οικειοποιηθεί τον τάφο του Παπαδάκη. Πώς άραγε; Δεν γνωρίζουμε.  

Η κυβέρνηση της ΝΔ  και ο Δήμος Αθηναίων θα όφειλαν σήμερα, αν όχι να αποκαταστήσουν αυτή την ύποπτη οικειοποίηση, τουλάχιστον να εξασφαλίσουν την πλήρη προστασία του μνημείου σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους. Χωρίζοντας οριστικά τους ευεργέτες αυτού του τόπου από τους δωσίλογους, ιστορικά πλέον καταδικασμένους στη συνείδηση όλων των πολιτών.

Απ΄ ότι δείχνουν τα γεγονότα, μέσα στη ΝΔ μαίνεται ένας μεγάλος πόλεμος γύρω από τους δωσίλογους και τη θέση τους στην Ιστορία».

Ως κατάληξη το Istologio G. Mosxou, να σημειώσει μόνον ότι στη ΝΔ ''μυρίζουν'' πρόωρες εκλογές και λόγω και του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής, που δεν την ευνοεί, προσπαθούν να προσεταιριστούν το κάθε είδους φασιστοειδούς απορρίμματος.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η προσπάθεια να ''σβήσουν'' τη φωνή Τράγκα, που αναπαράγεται από κάμποσους τηλεοπτικούς σταθμούς, εγκαλώντας αυτούς με την χρήση του ΕΣΡ, που συνήθως κινείται με νωχελικούς ρυθμούς, αλλά στην περίπτωση Τράγκα, έδρασε ταχέως!

Δεν υπάρχουν σχόλια: