ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας

Η τρίτη ηλικία απέναντι στην πανδημία – Ψηφιακή ενημερωτική εκδήλωση

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Λύκειο Ελληνίδων Πάτρας, διοργανώνει εξ αποστάσεως ενημερωτική  ημερίδα (webinar) με θέμα:  «Πανδημία Covid-19 και Τρίτη ηλικία».

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των ατόμων τρίτης ηλικίας πάνω σε θέματα της πανδημίας και του εμβολιασμού καθώς επίσης και η προβολή του χορού (της πολιτιστικής μας παράδοσης) ως μέσο κοινωνικοποίησης και σωματικής άσκησης σε όλες τις ηλικίες, ιδίως όμως στην ηλικία 55+. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη  14 Απριλίου και ώρα 18:00.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας, Χαράλαμπος  Μπονάνος, η Πρόεδρος Λυκείου Ελληνίδων Πάτρας, Πολυκρέτη Αικατερίνη και ο Πρόεδρος ΙΕΔΕΠ, Περικλής Δουζδαμπάνης.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η  Άντυ Μαγνήσαλη, δημοσιογράφος, ενώ  τοποθετήσεις θα κάνουν ο Κώστας Χρυσανθόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολόγος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Εταιρείας Γηριατρικής και Γεροντολογίας με θέμα «Covid στην Τρίτη ηλικία, εμβολιασμός vsκοινωνικής αδιαφορίας» η  Ιωάννα Θεοδωροπούλου, Παθολόγος – Επίτιμη Πρόεδρος Πανελληνίας Εταιρείας Γηριατρικής και Γεροντολογίας με θέμα «Ο χορός σαν τρόπος κοινωνικοποίησης την εποχή της πανδημίας» , και οι  Αργυρή Ελμαλόγλου – Ηλέκτρα Νικολαροπούλου, Εφορεία Εθνικών Ενδυμασιών Λυκείου Ελληνίδων Πατρών, με θέμα «Η ιματιοθήκη του Λυκείου Ελληνίδων, πολύτιμη παρακαταθήκη της παράδοσης». Επίδειξη παραδοσιακού χορού θα πραγματοποιηθεί με τον Χοροδιδάσκαλο του Λυκείου Ελληνίδων Βασίλη Σταμόπουλο και θα είναι ανοιχτή στο κοινό της Πάτρας και σε όλα τα παραρτήματα Λυκείου Ελληνίδων παγκοσμίως.

«Η τρίτη ηλικία είναι μία από τις πλέον ευάλωτες ομάδες που πλήττονται από την πανδημία και  αυτή η περίοδος κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη τόσο για περισσότερη μέριμνα απέναντι στους ηλικιωμένους, όσο και για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση. Επιπλέον ο παραδοσιακός χορός είναι ένας πολύ καλός τρόπος εκγύμνασης στην τρίτη ηλικία, ενώ συμβάλλει στην κοινωνικοποίησή τους και στο να νιώθουν άτομα ενεργά και δραστήρια. Για τους λόγους αυτούς είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την υλοποίηση αυτής της δράσης» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος. 

Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα προβληθεί μέσω του youtube στο link: https://youtu.be/TUKcHm3ZMsM

 

Εγκρίθηκε από τη ΡΑΕ το πρόγραμμα ανάπτυξης του ΔΕΣΦΑ 2021-2030 – Φ. Ζαΐμης: «Το φυσικό αέριο με αγωγό στη Δυτική Ελλάδα, ένα όραμα δεκαετιών παίρνει σάρκα και οστά»

«Σάρκα και οστά» παίρνει ένα όνειρο δεκαετιών για τη Δυτική Ελλάδα, δηλαδή η έλευση φυσικού αερίου με αγωγό.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά από συντονισμένη προσπάθεια και συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, κέρδισε το στοίχημα και ο αγωγός υψηλής πίεσης θα φθάσει επιτέλους στην περιοχή καθώς η ΡΑΕ ενέκρινε πριν από λίγες ημέρες το Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2030 του ΔΕΣΦΑ στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και αγωγός υψηλής πίεσης, διαμέτρου 16’’ και μήκους 120 χλμ, ο οποίος θα ξεκινά από σημείο που θα συνδέει την Κόρινθο με την Μεγαλόπολη και θα καταλήγει σε δύο μετρητικούς και ρυθμιστικούς σταθμούς, ο ένας στα όρια της Πάτρας και ο άλλος στην Βιομηχανική Περιοχή Πατρών. Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 85 εκατ. ευρώ. Το έργο θα είναι συμβατό με το ήδη ενταγμένο έργο του υγροποιημένου αερίου (LNG) και των υποδομών του.

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, ο οποίος από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων ασχολήθηκε επισταμένα με την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου, δήλωσε τα εξής:

«Ο αγωγός φυσικού αερίου ήταν ένα οραματικό έργο που ανασύραμε από τα συρτάρια της ιστορίας στα οποία είχε κλειδωθεί το 2011 από πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς που τους αρκούσε ένα όχι για να σταματήσουν να διεκδικούν. Η σημερινή περιφερειακή Αρχή, από την αρχή της θητείας της ανέσυρε το σχέδιο και τη διεκδίκηση, χωρίς τυμπανοκρουσίες. Τρέξαμε και ενεργήσαμε σε πολλά επίπεδα, ακόμα και εκτός της χώρας. Δεν ήμασταν εύκολοι, ούτε πάντοτε ευχάριστοι. Ήμασταν όμως σταθερά προσηλωμένοι στο στόχο. Ξεπεράσαμε τεχνικά, οικονομικά, πολιτικά εμπόδια. Με στοιχεία, μελέτη, λογική και πείσμα, αποδείξαμε πως η Δυτική Ελλάδα αξίζει και πρέπει να έχει φυσικό αέριο, καθώς οι ενεργειακές και αναπτυξιακές της προοπτικές είναι τεράστιες. Δεν βιαστήκαμε να μιλήσουμε, ούτε να πανηγυρίσουμε. Κάποιοι το θεωρούσαν ανέφικτο, ακόμα και όταν ανακοινώθηκε από τον ΔΕΣΦΑ τον προηγούμενο χρόνο. Δεν μας πειράζει. Εμείς συνεχίζουμε προσηλωμένοι στον στόχο. Και αυτός είναι ένας: Η Δυτική Ελλάδα παύει να χάνει! Από την ανάληψη της δικής μας θητείας και μετά, αρχίζει να κερδίζει! Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν προσπαθείς σοβαρά γι’ αυτό…».

 

Συνεργασία με τα Ιόνια Νησιά στον αγροδιατροφικό τομέα - Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Βασιλόπουλου στην Κεφαλονιά

Ο αγροδιατροφικός τομέας σε συνεργασία με τον τουρισμό μπορούν να δώσουν μεγάλη δυναμική και να ανοίξουν νέους δρόμους μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Τα οφέλη που θα προκύψουν από αυτή την συνεργασία συζήτησαν την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, στην Κεφαλονιά ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος με τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σταύρο Τραυλό και τον Αντιπεριφερειάρχη  Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης- Υπαίθρου, Σωτήρη Κουρή.

Η επίσκεψη του κ. Βασιλόπουλου στην Κεφαλονιά έρχεται ως συνέχεια των επαφών που είχε με την περιφερειακή αρχή και φορείς της Ζακύνθου με σκοπό τον συντονισμό των ενεργειών για τα ανοικτά αγροτικά ζητήματα. Όπως τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος, χρήσιμο είναι να δημιουργηθεί δίαυλος επικοινωνίας ακόμα και σε καθημερινή βάση ώστε η διαπεριφερειακή συνεργασία να φανεί στην πράξη, φέρνοντας για παράδειγμα την προώθηση των αγροτικών προϊόντων στις τουριστικές περιοχές, τις προτάσεις για την επόμενη προγραμματική περίοδο και την δακοκτονία.

Σε δηλώσεις του ο κ. Βασιλόπουλος μετά το πέρας της συνεργασίας του επέμεινε ότι με την συνένωση περιφερειακών δυνάμεων θα πετύχουμε περισσότερα και πρόσθεσε: «Μετά την Ζάκυνθο επισκέφθηκα και την Κεφαλονιά όπου συνδέομαι με τα φοιτητικά μου χρόνια. Με χαρά συζήτησα με τους φίλους αντιπεριφερειάρχες τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Καταθέσαμε τις προτάσεις μας και θα είμαστε καθημερινά σε επικοινωνία για την υλοποίησή τους».

Ο κ. Βασιλόπουλος επισκέφθηκε ακόμα την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλληνίας και Ιθάκης, καθώς επίσης τις πρότυπες εγκαταστάσεις στα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς όπου ενημερώθηκε για την ποιοτική υπεροχή των προϊόντων στις απαιτητικές αγορές ψαριών και θαλασσινών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: