ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Προσπάθεια οικειοποίησης από το Δήμο Πατρέων

Η δήλωση του πρώην προέδρου του ΕΕΣΠ, Γιώργου Ρώρου, στην εφημερίδα ΝΕΟΛΟΓΟΣ Πατρών, της 5 Φεβρουαρίου 2021, στο πλαίσιο αφιερώματος της εφημερίδας στους ''Μαχητές'' του αυτισμού.

 

Εξαγγέλλει ανέγερση κτιρίου για τους «Μαχητές» του αυτισμού, σε οικόπεδο που πέρασε στο Δήμο με αγώνες του ΕΕΣΠ, χωρίς να κάνει μνεία στους εμπόρους!

 «Τον Ιούλιο του 2020, δημοπρατήθηκε η δημιουργία δομής, που περιλαμβάνει Κέντρο Ημέρας και Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για τα άτομα με Αυτισμό που θα αναγερθεί σε οικόπεδο του Σταθακοπουλείου Κληροδοτήματος. Σε 15 περίπου ημέρες δε, θα έχουμε την υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο για να ξεκινήσει η κατασκευή του».

Τα παραπάνω ενημερώνει, από τη σελίδα του στο fb ο Δήμος Πατρέων, για τις προθέσεις του, ενόψει της σημερινής ημέρας 2 Απριλίου, που παγκοσμίως έχει αφιερωθεί στα παιδιά με αυτισμό.

Έτσι γίνεται μία προσπάθεια οικειοποίησης του θέματος για το οποίο οι Πατρινοί έμποροι παλεύουν εδώ και χρόνια και χάρις στον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, έγινε κατορθωτό να αναγνωριστεί στον Δήμο η περιουσία του Πελοπίδα Σταθακόπουλου, στου οποίου το οικόπεδο θα ανεγερθεί το κτίριο που θα στεγάσει τα παιδιά με αυτισμό, που  χαρακτηρίζονται «μαχητές» της ζωής!

Σχετική είναι και η δήλωση Γ. Ρώρου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ και πρώην πρόεδρος του ΕΕΣΠ, στην εφημερίδα ΝΕΟΛΟΓΟΣ Πατρών της 5 Φεβρουαρίου, που φιλοξενήθηκε στο πλαίσιο αφιερώματος.

Μάλιστα εκδήλωσε την πρόθεσή του να καταθέσει η παράταξή του στο δημοτικό συμβούλιο πρόταση ονοματοθεσίας «Δομές Κοινωνικού Χαρακτήρα Πελοπίδα Σταθακόπουλου» για την περιοχή όπου βρίσκεται το κληροδότημα, έναντι του νοσοκομείου Άγ. Ανδρέας.

Στο μεταξύ αντιδράσεις προκλήθηκαν στην δημοτική παράταξη ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ, που ποικίλλουν για τον τρόπο αντιμετώπισης της οικειοποίησης του Δημάρχου Πελετίδη:

«Ήδη από τις αρχές Φεβρουαρίου αλλά και με ερωτήσεις στο δημοτικό συμβουλιο εχει τεθεί από πλευράς της παράταξης το θεμα για τους μαχητές».

«Η Δημαρχαρα, πάλι καπηλεύεται τα προγράμματα ΕΣΠΑ και τη χρηματοδότηση της περιφέρειας, χωρίς να κάνει κάποια αναφορά. Αν έτσι είναι ο πήχης ψηλά...».

«Αν δεν αρκεί το σύνολο το τοπικών αλλά και πολλών πανελλαδικών ΜΜΕ και χρειάζεται περαιτέρω διαφήμιση ο Πελετίδης,να συμφωνήσουμε σαν παράταξη να βάλουμε κι εμείς ένα χεράκι...».

«Απάντηση που έδωσε ο Γιάννης Τσιμπούκης: Βρέχει προγράμματα και ο Δήμος κρατάει ομπρέλα. Όταν έχουμε φτάσει στο τέλος του 20 και ακόμα τρέχουν ΕΣΠΑ που έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί από το 2018 (όπως κάνουν άλλοι δήμοι), δεν μιλάμε για καλή διαχείριση. Μιλάμε για κατάντια».

 



Αναλυτικά η ανάρτηση στο
fb από τον Δήμο Πατρέων είναι η ακόλουθη:

«ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

✅Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ

✅ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΙΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΕΓΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΕΙΟΥ

Παγκοσμίως η 2α Απριλίου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα του Αυτισμού, ολόκληρος δε ο Απρίλιος, ως μήνας ενημέρωσης, δράσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, των αρχών και των φορέων για τον αυτισμό.

Ο αυτισμός είναι αναπτυξιακή διαταραχή που διαρκεί ολόκληρη τη ζωή και μας αφορά όλους, γιατί αναδεικνύεται στη σύγχρονη παγκόσμια μάστιγα, μια πανδημία, που δεν αντιμετωπίζεται με μέτρα πρόληψης και προστασίας.

Με βάση επιστημονικά δεδομένα, υπολογίζεται πως στην πόλη μας, βρίσκονται θεωρητικά 2.000 με 2.250 άτομα στο φάσμα του αυτισμού.

Δεδομένου ότι το κοινωνικό κράτος πάσχει και η έλλειψη δομών και κατάλληλων υπηρεσιών μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τα άτομα με αυτισμό, ως Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή και με τη συμβολή των αρμόδιων επιστημόνων, θέσαμε ως στόχο την ενημέρωση και την κινητοποίηση προκειμένου να αναπτυχθούν στην περιοχή μας, δομές πρώιμης διάγνωσης και θεραπευτικής φροντίδας για τα παιδιά αυτά και τις οικογένειες τους, καθώς και υποστηρικτικές δομές για την ενήλικη ζωή, για όσους τις χρειάζονται και όταν η οικογένεια αδυνατεί. Ο Δήμος Πατρέων συνέβαλε σημαντικά σ’ αυτή την κατεύθυνση, στηρίζοντας με κάθε τρόπο το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων των Ατόμων με Αυτισμό «ΜΙΤΟΣ» με τη δημιουργία δομών και υπηρεσιών για τα άτομα στο φάσμα του Αυτισμού της περιοχής μας.

Τον Ιούλιο του 2020, δημοπρατήθηκε η δημιουργία δομής, που περιλαμβάνει Κέντρο Ημέρας και Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για τα άτομα με Αυτισμό που θα αναγερθεί σε οικόπεδο του Σταθακοπουλείου Κληροδοτήματος. Σε 15 περίπου ημέρες δε, θα έχουμε την υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο για να ξεκινήσει η κατασκευή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: