ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Στο δρόμο του εμβολιασμού (3): Παρενέργειες & συμπεράσματα


Του ΒΑΣΙΛΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Την Τρίτη 30/3/2021 έγινε ο εμβολιασμός μου με το εμβόλιο της Astra Zeneca. Στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας.
Αυτός ο εμβολιασμός είναι τόσο πολύ φορτισμένος, πολιτικά, ιδεολογικά αλλά και... ψυχο- συναισθηματικά, που θες δεν θες, σε επηρεάζει και σε ταράζει. Οι λόγοι πολλοί:
-Η απόλυτη φετιχοποίηση του εμβολίου από την ηγεσία της Ε.Ε. και την ελληνική κυβέρνηση («μόνο τα εμβόλια θα μας σώσουν») ενώ συνεχίζουν να αρνούνται την εισαγωγή και χρήση αντι-ιικών φαρμάκων.
-Ο τρόπος που παρήχθησαν τα εμβόλια, οι μυστικές χρηματοδοτήσεις της ΕΕ προς συγκεκριμένες εταιρείες και τα προνόμια που τους παραχωρήθηκαν να κερδοσκοπούν πάνω στην υγεία μας.
-Οι άγνωστες παρενέργειες… Το ίδιο το έντυπο που μοιράζεται μας καλεί να αναφέρουμε ανεπιθύμητες ενέργειες (η έρευνα συνεχίζεται) και αναγνωρίζει π.χ. πως « εμβολιασμός κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν έχει ακόμα μελετηθεί».
-Οι έντονες αμφισβητήσεις που διατυπώθηκαν από διακεκριμένους επιστήμονες…
-Τέλος η πεισματική άρνησή τους να ενισχύσουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Και όταν το κάνουν, αυτό γίνεται με «μπαλώματα» και καθυστερήσεις και μόνο κάτω από την πίεση των πραγμάτων.
Σε αυτά να προσθέσουμε και τις μεγάλες προσδοκίες που έχουμε από τα εμβόλια. Περιμένουμε να ανακτήσουμε τη ζωή μας και κυρίως να ξεφύγουμε από την πολιτική κατάψυξη στην οποία μας έχουν κλείσει.
Για όλους αυτούς τους λόγους την προηγούμενη νύχτα ο ύπνος μου στάθηκε ανήσυχος, με όνειρα εφιαλτικά και αμφιβολίες:
Κάνω το σωστό εμβόλιο; Θα έχω τα προσδοκώμενα αποτελέσματα; Θα αντέξω τις παρενέργειες;
Μέχρι την ώρα του εμβολιασμού ήμουν σε μια κατάσταση έντασης και ανησυχίας, σαν να βρισκόμουν πριν από μια ….σοβαρή επέμβαση.
Στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Αγίου Ανδρέας όλα έγιναν με άνεση, Λίγες οι πληροφορίες είναι αλήθεια. Φειδωλές οι νοσοκόμες. Εδιναν αμίλητες ένα γενικό έντυπο, όχι για το συγκεκριμένο εμβόλιο, αλλά για τον εμβολιασμό γενικά. Και οδηγίες για αποφυγή αλλεργιογόνων φαγητών (σοκολάτα, αυγά, ψάρι, ξηροί καρποί ) λες και έκανες το εμβόλιο της Pfizer. Κι όταν έκανα μια ερώτηση, δήλωσαν ευγενικά άγνοια.
-Να πάρω ένα μικρό salospir προληπτικά για τις πιθανές παρενέργειες θρομβώσεων;
-Δεν μας έχουν ενημερώσει για κάτι τέτοιο. Μόνο για τον πονοκέφαλο, μας είπαν να παίρνετε depon.
Ας είναι….Ας κρατήσουμε την ευγένεια τους. Όλα χαμηλόφωνα, ήρεμα, πολιτισμένα.
Οι παρενέργειες τις δυο μέρες που πέρασαν ήπιες: Ένας μικρός πονοκέφαλος σαν ζάλη (που φεύγει με ένα depon) , μια κόπωση, ένας ήπιος πόνος στο σημείο του εμβολιασμού και ο πυρετός μόνομ κάτι δέκατα.
Και τώρα κάποια προσωπικά πολιτικά συμπεράσματα. Τα συνειδητοποίησα κατά την επίσκεψή μου στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας.
-Μια τέτοια γιγαντιαία επιχείρηση καθολικού εμβολιασμού του πληθυσμού μπορεί να διεκπεραιωθεί μόνο από ένα ισχυρό Εθνικό Σύστημα Υγείας. (Μπορεί να πρόκριναν τον εμβολιασμό για να το αποφύγουν, αλλά δεν θα το καταφέρουν).
-Ο εμβολιασμός δεν θα είναι μια και έξω. Η πανδημία και οι εμβολιασμοί θα είναι μια μακρά και συνεχής ιστορία. Άλλος ένας λόγος που επιβάλλει την ανάγκη ενός Πανελλαδικού Δίκτυου Πρωτοβάθμιας Υγείας.
-Η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, θέλει δεν θέλει, είναι υποχρεωμένη να ενισχύει το ΕΣΥ (κλίνες, ΜΕΘ, προσωπικό. Γιατί όσο κι αν πασχίζει να εκχωρήσει ένα μέρος στον ιδιωτικό τομέα (συνεργασία με ιδιωτικά νοσηλευτήρια για ενίσχυση κλινών – ΜΕΘ, εκχώρηση rapid test σε φαρμακοποιούς κλπ)... οι ιδιώτες αρνούνται…. Και θα αρνούνται … τις προσφορές της. Ο covid είναι επικίνδυνος για τους ερασιτέχνες της υγείας και προτιμούν τα non-covid περιστατικά.
-Το αποτέλεσμα είναι οι «άριστοι» που μας κυβερνούν, εκόντες άκοντες, να υποχρεώνονται να κάνουν αυτό που ιδεολογικά απεχθάνονται. Αυτό που μισούν. Άλλοτε με υπεκφυγές και ψέματα, άλλοτε με λύσεις «μπαλώματα», να ενισχύουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
-Τελικά, σκέφτομαι, η κυβέρνηση για αλλού ξεκίνησε και αλλού, (μετά δυσφορίας είναι αλήθεια), πορεύεται. Δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Γιατί αν καταρρεύσει το ΕΣΥ θα παρασύρει και την ίδια μαζί του. Μέσα από την ετερογονία των σκοπών.... η πραγματικότητα της πανδημίας εκδικείται.
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ με αισιοδοξία και ελευθερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: