ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Να γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στην σημερινή απεργία

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την σημερινή απεργία στην Πάτρα.


Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στο ερώτημα: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων σήμερα Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου;

Απαντούν τα παρακάτω: 


«Διότι από τις πρώτες κιόλας μέρες της θητείας της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδειξε τις άγριες διαθέσεις της για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. Αυτό που διαπιστώνουμε πλέον δια γυμνού οφθαλμού είναι ότι σε πλήρη ταύτιση με τις θέσεις ΣΕΒ και ΔΝΤ, η κυβέρνηση ΝΔ επιχειρεί να ακυρώσει τις κατακτήσεις της τελευταίας 5ετίας, να διαλύσει τα εργασιακά δικαιώματα και να επαναφέρει τις καταστροφικές συνταγές των μνημονίων που φτωχοποίησαν την ελληνική κοινωνία και  οδήγησαν σε σπιράλ  ύφεσης την ελληνική οικονομία.Πράγματι, ο κατάλογος των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης ΝΔ είναι ήδη μακρύς. Κι όσο ο καιρός περνά, μακραίνει κι άλλο. Θυμίζουμε:

--Σαφής υποβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας με την κατάργηση της αντίστοιχης Ειδικής Γραμματείας

--Αιφνιδιαστικές τροπολογίες Βρούτση που κατατέθηκαν σε άσχετο νομοσχέδιο πέντε λεπτά πριν κλείσει η Βουλή για καλοκαίρι. Με αυτές, καταργήθηκαν και ο βάσιμος λόγος απόλυσης που έβαζε φραγμό στις αυθαίρετες απολύσεις και η προστασία των εργαζομένων στις εργολαβίες.

--Πλήθος αντεργατικών διατάξεων στο δήθεν «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο. Οι χειρότερες από αυτές προωθούν την πλήρη αποδιάρθρωση του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την ουσιαστική κατάργηση της μονομερούς προσφυγής των εργαζομένων στη Διαιτησία. Επανερχόμαστε έτσι στο καθεστώς που ίσχυε επί μνημονίων, πριν την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων που υλοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Σημειωτέον ότι η σημασία των κλαδικών συμβάσεων είναι μεγάλη στη χώρα μας όπου δραστηριοποιούνται πολλές μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Ενδεικτικά, η κλαδική σύμβαση στα ξενοδοχεία που επέκτεινε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε αυξήσεις κατά μέσο όρο 103 ευρώ μηνιαίως στους μισθούς των εργαζομένων.

-- Ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ «ξέχασε» την προεκλογική του δέσμευση για αύξηση του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο από τον ρυθμό ανάπτυξης. Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε αυξήσει τον κατώτατο μισθό κατά 11% και είχε καταργήσει τον απαράδεκτο θεσμό του υποκατώτατου μισθού που έπληττε τους νέους εργαζόμενους. Επιπρόσθετα, είχαμε αναγγείλει νέες αυξήσεις για το 2020 και το 2021 ύψους 7,5% κατ’ έτος.

--Ο κ. Μητσοτάκηςστη ΔΕΘ προανήγγειλε την κατάργηση του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση των υπερωριών. Ενός νόμου ο οποίος μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο εφαρμογής οδήγησε σε δήλωση 6.000.000 περισσότερων ωρών υπερεργασίας και σε αύξηση των δηλωμένων υπερωριών κατά 170!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: