ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΥΣΕΑ: Μπλόκο στους πρόσφυγες από Frontex, ΝΑΤΟ, Λιμενικό

Κομισιόν: Δεν υπάρχει αίτημα για ενίσχυση της Frontex

Περισσότερες δυνάμεις του Λιμενικού, της Frontex και του ΝΑΤΟ (!) στο Ανατολικό Αιγαίο αποφάσισε ότι θα στείλει η κυβέρνηση, ως μέτρο αντιμετώπισης της αύξησης των αφίξεων και του υπερπληθυσμού στα νησιά, σύμφωνα με ανάρτηση του ΑΠΕ. 

Το μέτρο αυτό, μαζί με μέτρα για αποσυμφόρηση των νησιών, τα οποία δεν εξειδικεύονται στην ανακοίνωση, αποφάσισε το περασμένο Σάββατο, σε νέα συνεδρίασή του το ΚΥΣΕΑ.

Στο πλαίσιο αυτό ήταν και η συνέντευξη του υπ. Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλου στον Γ. Παπαδάκη του ΑΝΤ1 το πρωί. Πλην όμως ήταν γεμάτη ασάφειες αφού δεν διευκρίνισε τι  ακριβώς θέλουν και πως θα ενεργήσουν τόσα στρατιωτικά μέσα;
 
Παράλληλα η εκπρόσωπος της Επιτροπής αρμόδια για ζητήματα Μετανάστευσης Νατάσα Μπερτό, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής αίτημα από την ελληνική πλευρά για περαιτέρω αποστολή δυνάμεων της Frontex!


Κατά τα άλλα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, όπου αναμένεται να συναντήσει τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών του Αφγανιστάν Ίντρες Ζαμάν για «να επιταχυνθούν οι επιστροφές Αφγανών υπηκόων από την Ελλάδα στην πατρίδα τους». Προγραμματίζονται επίσης διμερείς συναντήσεις με ανώτερους αξιωματούχους του Πακιστάν και του Ιράκ, σύμφωνα με το υπουργείο, ενώ αναμένεται να συναντήσει και την επικεφαλής της UNICEF για τα ασυνόδευτα παιδιά.

Κομισιόν: Δεν υπάρχει αίτημα για ενίσχυση της Frontex

Την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές με κάθε τρόπο απέναντι στην αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς τα νησιά δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής αρμόδια για ζητήματα Μετανάστευσης Νατάσα Μπερτό, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής αίτημα από την ελληνική πλευρά για περαιτέρω αποστολή δυνάμεων της Frontex, ωστόσο η Επιτροπή είναι έτοιμη να κινητοποιήσει ό,τι μέσα διαθέτει, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου, την Europol, την Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή και Συνοριοφυλακή.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η Επιτροπή είναι έτοιμη να εξετάσει επιπρόσθετη βοήθεια έκτακτης ανάγκης για την Ελλάδα, σε συνέχεια των μέτρων που ήδη εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση. Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας, επανέλαβε ότι οι δύο πλευρές παραμένουν προσηλωμένες στην εφαρμογή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: