ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Όχι στο κλείσιμο της Πειραιώς στην Ερυμάνθεια


                                                                              
Ανακοίνωση των βουλευτών Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ, Σίας Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τράπεζα Πειραιώς προτίθεται να κλείσει οριστικά κάποια Περιφερειακά Υποκαταστήματά της, μεταξύ των οποίων και αυτό της Ερυμάνθειας που βρίσκεται στο Δήμο Ερυμάνθου. Τέτοιου είδους αποφάσεις σκοπό έχουν τον επιμερισμό του κόστους λειτουργίας μεταξύ των καταστημάτων της αδιαφορώντας για την αναστάτωση των κατοίκων της Ερυμάνθειας, αλλά και όλων των τοπικών κοινοτήτων της δημοτικής ενότητας Τριταίας (Καλέντζι, Μάνεση, Γολέμη, Σταυροδρόμι, Δροσιά, Σκιαδά, Κάλφα, Ρουπακιά, Αγία Βαρβάρα, Αγία Μαρίνα, Χιόνα, Άγιος Δημήτριος, Σπαρτιά, Αλεποχώρι, Κριθαράκια, Καρπέτα, Βελιμάχι, Σκούρα) αλλά και των τοπικών κοινοτήτων της δημοτικής ενότητας Φαρρών, καθώς και των περιοχών του όμορου νομού Ηλείας .
Πρόκειται για έναν Δήμο του οποίου οι κάτοικοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που παραδοσιακά συναλλάσσονταν αρχικά με την Αγροτική και στη συνέχεια με την Τράπεζα Πειραιώς. Όπως είναι προφανές η μη λειτουργία του Υποκαταστήματος της Ερυμάνθειας, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους συναλλασσομένους με την Τράπεζα αγρότες και κτηνοτρόφους, και θα έχει πολύ μεγαλύτερες επιπτώσεις, τόσο για τους εργαζόμενους σε αυτό, όσο και για την τοπική κοινωνία, λόγω των γνωστών χωροταξικών ανισοτήτων που εμφανίζει η ελληνική περιφέρεια.
Πρόκειται για μια ακατανόητη απόφαση, που δείχνει έλλειμμα ευαισθησίας προς το κοινωνικό σύνολο και αποτελεί αντιφατικό γεγονός, την χρονική περίοδο που η Τράπεζα Πειραιώς υλοποιεί πολιτικές επενδύοντας στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής, να υπονομεύει στην ουσία με παρόμοιες ενέργειες τις δικές της πρωτοβουλίες, ιδίως εν’ όψει του γεγονότος ότι εδώ και αρκετό διάστημα το τραπεζικό σύστημα σταθεροποιείται.
Είναι προφανές πως ενέργειες όπως αυτή, της διακοπής της λειτουργίας των υποκαταστημάτων της Πειραιώς σε αγρο-κτηνοτροφικές περιοχές, στην συνείδηση των οποίων η εν λόγω τράπεζα εξακολουθεί να θεωρείται καθαρά αγροτική, εκτός από τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί στην καθημερινότητά τους, στέλνει και λάθος μηνύματα για το μέλλον και τις προοπτικές του κλάδου, ιδίως στους νέους παραγωγούς. Τόσο η Πολιτεία, όσο και ο Τραπεζικός κλάδος, εφ’ όσον πιστεύουν πραγματικά στις δυνατότητες και τις προοπτικές του αγρο-κτηνοτροφικού τομέα, οφείλουν και πρέπει να τον υποστηρίζουν με κάθε τρόπο και μέσο.
Στηρίζουμε το Δήμο αλλά και τους κατοίκους της Ερυμάνθειας σε αυτόν τον αγώνα και μαχόμαστε για την πραγματική κανονικότητα, που χαρακτηρίζεται από την κοινωνική δικαιοσύνη μαζί με τον ορθολογισμό.
 Σία Αναγνωστοπούλου
Κώστας Β. Μάρκου
Βουλευτές Αχαΐαςτου ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: