ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Έως Σεπτέμβριο ο επιμερισμός προσφύγων στην χώρα


Γ.Μουζάλας: Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο επιμερισμού των προσφύγων σε όλη την Ελλάδα

Ν. Παρασκευόπουλος: Προσπάθεια ενίσχυσης των επιτροπών εξέτασης ασύλου

Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο επιμερισμού του προσφυγικού πληθυσμού σε όλες τις περιφέρειες της χώρας δήλωσε την Τετάρτη ο αν. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ.Μουζάλας κατά τη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.


Ο Γιάννης Μουζάλας συμπλήρωσε ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό, πολλά από τα υπάρχοντα κέντρα φιλοξενίας στη Μακεδονία θα διαλυθούν και θα δημιουργηθούν νέες εγκαταστάσεις στις περιφέρειες όλης της χώρας, όπου και θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες.

«Πάρα πολλοί θα μετεγκατασταθούν στην Ευρώπη και εμείς ως χώρα θα δεχτούμε τους πρόσφυγες που μας αναλογούν, με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα», διευκρίνισε ο κ. Μουζάλας.

Οι κ.κ. Μουζάλας και Τζιτζικώστας επισήμαναν ότι η στενή συνεργασία των δύο πλευρών είναι πάρα πολύ καλή και θα συνεχιστεί με στόχο την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.


Ο Νίκος Παρασκευόπουλος

Τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για ενίσχυση των επιτροπών αρμόδιων για την εξέταση αιτημάτων ασύλου εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος κατά τη συνάντηση με τον γγ Συμβουλίου της Ευρώπης, Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ. 

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε την ανάγκη ευρύτερης στήριξής τους, ώστε να διασφαλίζεται η εξατομικευμένη και ταχεία διεκπεραίωση των υποθέσεων αυτών.
Επίσης, ο κ. Παρασκευόπουλος διευκρίνισε ότι με τον πρόσφατο σχετικό νόμο, μειώθηκε ο υπερπληθυσμός των φυλακών. Επιπλέον, όπως εκτίμησε, η προγραμματισμένη διασύνδεση των σωφρονιστικών καταστημάτων με το Εθνικό Σύστημα Υγείας και η ανάπτυξη θεραπευτικών δομών απεξάρτησης, θα συμβάλουν στην παραπέρα βελτίωση των συνθηκών κράτησης.

Επιπρόσθετα, ο ίδιος, σημείωσε ότι η ευρύτερη συνεργασία του υπουργείου Δικαιοσύνης με τον Συνήγορο του Πολίτη, η οποία συμφωνήθηκε πρόσφατα, θα συμβάλει στην εποπτεία και διασφάλιση των δικαιωμάτων των κρατουμένων και των εργαζομένων στο σωφρονιστικό σύστημα.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιάγκλαντ εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό και την ανησυχία του για τη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι πρόθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι να παράσχει τεχνογνωσία για τη διαχείριση υποθέσεων ασύλου-μετανάστευσης καθώς και εξειδικευμένης εκπαίδευσης προς δικαστικούς λειτουργούς.

Τέλος, υπογράμμισε την κρισιμότητα της προστασίας των ασυνόδευτων ανηλίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: