ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Πάτρα: Ικανοποιητική η κίνηση την περίοδο του Πάσχα


"Κυκλοφορούσε έντονα μια ανυπόστατη φημολογία, ότι θα είναι κλειστές οι τράπεζες από σήμερα Τετάρτη επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση"-

           

    

 

«Όχι» των εμπόρων στην Κυριακή


  
Απολογισμό της κίνησης που υπήρξε μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο στα καταστήματα της πόλης έκανε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, Γιώργος Ρώρος.
 
Παράλληλα ο κ. Ρώρος εξέφρασε τις ενστάσεις του για τον τρόπο με τον οποίο είχαν «θεσμοθετηθεί» και λειτουργούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, ενώ επισήμανε ότι πρόθεση του Συλλόγου είναι να προτείνει στους εμπόρους της Πάτρας να παραμείνουν να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους την ερχόμενη Κυριακή. Αναφορικά με την αγοραστική κίνηση της προηγούμενης εβδομάδας επισήμανε ότι κινήθηκε σε εορταστικούς ρυθμούς και περίπου στα περσινά επίπεδα.
«Ειδικά τις τελευταίες ημέρες είχε μια ιδιαίτερη κίνηση που ανέβασε λίγο την ψυχολογία, είναι γνωστό όμως ότι λόγω προβλημάτων που υπάρχουν ο κόσμος έχει επηρεαστεί. Αυτό οι καταστηματάρχες το εξέλαβαν από τους πελάτες», τόνισε.

Μάλιστα εξήγησε ότι
  η ψυχολογία ήταν αρνητική καθώς κυκλοφορούσε έντονα μια ανυπόστατη φημολογία, ότι θα είναι κλειστές οι τράπεζες από σήμερα Τετάρτη επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση. «Κάθε μαγαζί είναι ένα μικρό εκλογικό κέντρο, σφυγμομετρά  την κοινωνία και όλα αυτά τα μηνύματα τα οποία βέβαια δεν είχαν καμία σοβαρότητα και υπόσταση, λέγονταν και την προηγούμενη εβδομάδα.
 Είχαν βγει όλα τα παπαγαλάκια και δημιουργούσαν αυτό το αρνητικό κλίμα στην αγορά γιατί, πέραν των χρημάτων που είναι το πρώτο και το αναγκαίο, η αγορά είναι και ψυχολογία. Μέσα σε αυτό το κλίμα κινήθηκε η αγορά. Θα μπορούσε να έχει πάει και καλύτερα φυσικά, αν είχε κλείσει η συμφωνία και υπήρχε ένα κλίμα στην κοινωνία, οι αγορές θα γίνονταν με έναν τρόπο πιο εύκολο και πολλαπλασιαστικά, ελπίζουμε να δουλέψει τώρα», σχολίασε ο κ. Ρώρος.

Ως προς την έναρξη του 10ημερου προσφορών στο πλαίσιο των οποίων οι καταστηματάρχες έχουν τη δυνατότητα, προαιρετικά, ν’ ανοίξουν την ερχόμενη Κυριακή ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγους Πάτρας σημείωση ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν το απόγευμα της Τετάρτης ωστόσο πρόθεση του Προεδρείου είναι μάλλον να μην ανοίξουν. «Για πάρα πολλούς λόγους κι επειδή έχει δοκιμαστεί το μέτρο κι έχει αποτύχει αλλά κι επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς (σ.σ. πραγματοποιούνται πορείες). Πρέπει να ξαναθυμηθούμε εκείνα τα αιτήματα και τους αγώνες της Πρωτομαγιάς και γι’ αυτό η θέση μας θα είναι να είμαστε μαζί με εκείνους που διεκδικούν απέναντι στα σκληρά μέτρα των μνημονίων, και απέναντι στους δανειστές. Θα είναι και συμβολική η κινητοποίηση της Κυριακής καθώς τη Δευτέρα έχουμε το
Eurogroup και θα πρέπει να διαδηλώσει ο λαός και να υπάρχει το κοινό αίτημα προς τα έξω», πρόσθεσε. 

Εκτίμησε δε ότι η κίνηση την εορταστική περίοδο θα ήταν μεγαλύτερη εάν δεν ξεκινούσε αμέσως μετά αυτό το 10ήμερο των μεσοεκπώσεων που είχε νομοθετηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Ο κ. Χατζιδάκης τότε εφηύρε αυτό το μέτρο όχι για να ανακάμψει η αγορά αλλά για να προσφέρει στα πολυκαταστήματα, αφενός μεν μια περίοδο στην οποία χτυπάνε το υγιές εμπόριο και αφετέρου να τους προσφέρει την κυριακάτικη αργία. Η ΕΣΕΕ τότε είχε κρατήσει θετική στάση για τις 7 Κυριακές γιατί δεν είδαν ότι ο κ.Χατζιδάκης μας είχε πετάξει το «τυράκι» ότι θα πλημμύριζε η αγορά από καταναλωτές, αλλά πίσω από αυτό το «τυράκι» είχε στο μυαλό του τις 52 Κυριακές.
Όλες οι έρευνες απέδειξαν ότι στον καταναλωτή δεν λείπει ο χρόνος αλλά το χρήμα. Ήταν η εφεύρεση αυτή μόνο για να εξυπηρετήσει τα πολυκαταστήματα.
Δυστυχώς όμως αυτό ο νόμος παρέμενε και μετά ο κ. Χατζιδάκης ήθελε να εφαρμόσει τις 52 Κυριακές, αυτό ήταν στο μυαλό του. Αντιλαμβάνεστε πόσο χαζό εμπορικά είναι, ένα προϊόν που είναι ανοιξιάτικο ή καλοκαιρινό να βγαίνει σε χαμηλότερη τιμή και με έκπτωση από την 1η μέχρι τις 10 του μηνός και μετά να το επαναφέρει ο έμπορος στην κανονική του τιμή. Πόσο δύσπιστος είναι και ο καταναλωτής. Δεν είναι δυνατόν να βγάζει σε έκπτωση ένα προϊόν που μόλις το έχεις παραλάβει. Είναι πέρα για πέρα τρελός ο νόμος που έχει περάσει.

Έχει ειπωθεί δια επισήμων υπουργών ο νόμος αυτός να καταργηθεί, αυτό ζητάμε κι εμείς από την σημερινή κυβέρνηση. Είχε υπάρξει και σχετική δέσμευση από τον Γ.Γ. Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης που είχε μιλήσει για 2-3 Κυριακές, στην συνέχεια οι δανειστές απαίτησαν 52 Κυριακές και η κυβέρνηση είπε ότι θα αναμένει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Για εμάς το αίτημα για 2-3 παραμένει», κατέληξε ο κ. Ρώρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: