ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Ο Μανώλης Γλέζος «δίδαξε» Ιστορία της Εθν. Αντίστασης στην Κ. Αχαΐα

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ gzmosxos.blogspot.com


Αύριο Δευτέρα 5-12-11 θα μιλήσει με μαθητές σε σχολεία του Δήμου Δύμης


Σε εκδήλωση του Δήμου Δύμης, στο ΕΠΑΛ Κ. Αχαΐας βρέθηκε σήμερα το πρωί ο αγωνιστής της Εθν. Αντίστασης Μ. Γλέζος. Προηγήθηκε τρισάγιο μπροστά στο Μνημείο Εθν. Αντίστασης των Καραιΐκων, όπου και έγινε κατάθεση στεφάνων. Στην συνέχεια στις 11.30 στο ΕΠΑΛ Κ. Αχαΐας ακολούθησε εκδήλωση προς τιμήν του αγωνιστή, για τον οποίο ο Δήμαρχος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε με τα πιο θερμά λόγια τονίζοντας παράλληλα ότι ο αγώνα αυτής της γενιάς δεν έτυχε της αναγνώρισης που έπρεπε από την πολιτεία.
Στον χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε έκθεση φωτογραφιών, προσφορά του  πατρινού Βλάση Βελόπουλου, ενώ για την περίπτωση ο ίδιος είχε φέρει την σημαία του 12ου Συντάγματος που είχε εκτίθετο όση ώρα διάρκεσε η ομιλία του Μ. Γλέζου. Πριν την έναρξη του λόγου του αγωνιστή, ο δήμαρχος του προσέφερε αναμνηστική πλακέτα και υποσχέθηκε την δημιουργία Μουσείου για την αντίστασης.
Ο Μ. Γλέζος αναφέρθηκε στο ιστορικό της κήρυξης του πολέμου από την Ιταλία στην Ελλάδα και την Γερμανία, καθώς και στην κατοχής της από τον άξονα, όπως και την αντίσταση που προέβαλε ο λαός μας κατά του ναζισμού και του φασισμού. Όση ώρα μιλούσε το ακροατήριο τον παρακολουθούσε άφωνο, καθώς αναφέρθηκε σε πτυχές άγνωστες στην επίσημη ιστοριογραφία των σχολικών βιβλίων.
Με το ίδιο θέμα ο αγωνιστής Γλέζος θα μιλήσει αύριο Δευτέρα 5-12-11 σε σχολεία της Κ. Αχαΐας, προς τους μαθητές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μ. Γλέζος έχει από την περασμένη εβδομάδα που περιοδεύει στην Πελοπόννησο και μιλά για θέματα της αντίστασης. Στην Καλαμάτα μάλιστα, συγκρότησε 29μελή Επιτροπή για την διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων από την σημερινή Γερμανία.
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο περιφερειακός σύμβουλος Β. Χατζηλάμπρου, ο γραμμ. της ΕΣΔΙΑ ν. Αχαΐας Γ. Μόσχος, το μέλος Παν. Λυκουρέσης του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αχαΐας-Κύπρου  "Αχαιών Ακτή", δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Δύμης και άλλοι πολλοί.
Παρακολουθήστε το φωτογραφικό ρεπορτάζ από την εκδήλωση.








Δεν υπάρχουν σχόλια: