ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Μην είμαστε τόσο εύπιστοι στην Πάτρα ότι θα βγει σύντομα πετρέλαιο!


Η μαγική εικόνα που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη, αργεί ακόμη!

Σε βάθος 20ετίας η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου του Πατραϊκού, που θα αποφέρουν 200 εκατομμύρια βαρέλια
 
«Φρένο» στις προσδοκίες για άμεση αξιοποίηση των κοιτασμάτων πετρελαίου έβαλε ο Γιάννης Μανιάτης ενημερώνοντας χθες τις Επιτροπές Άμυνας και Παραγωγής της Βουλής. "Κανείς δεν πρέπει να εξαπατά τον ελληνικό λαό υποστηρίζοντας ότι αύριο, του χρόνου ή τον μεθεπόμενο χρόνο μπορεί το ελληνικό Δημόσιο να προσδοκά πολλά δισ. ευρώ από την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων", είπε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, κάνοντας λόγο για εκμετάλλευση κοιτασμάτων σε βάθος 20ετίας. Υπενθύμισε δε ότι η Κύπρος "προσέλαβε τον πρώτο τεχνικό σύμβουλο το 2005 και το γεωτρύπανο έπιασε δουλειά το 2011" και συμπλήρωσε ότι σε ένα χρόνο θα ξέρουμε αν, πού και πόσους υδρογονάνθρακες έχει το κοίτασμα της Νότιας Κρήτης.
Επανέλαβε δε ότι για τα κοιτάσματα Πατραϊκού (εκτίμηση: 200 εκατ. βαρέλια), Ιωαννίνων, Κατακώλου θα γίνει διεθνής διαγωνισμός και εξέφρασε την ελπίδα ότι από τους 100 χώρους που υπάρχουν ενδείξεις για κοιτάσματα θα προκύψουν 10 - 15 οικόπεδα.
Αντίθετα ο Γ. Μανιάτης ουσιαστικά δεν απάντησε για το φυσικό αέριο και προανήγγειλε την κατάθεση νέου προωθημένου πλαισίου για την εκμετάλλευση των μαρμάρων και τη μεταλλευτική πολιτική. Για τις εξορύξεις χαλκού ανέφερε ότι υπάρχουν κοιτάσματα 2,5 δισ. ευρώ, αλλά δεν είπε τίποτα για την εξόρυξη στο Κιλκίς, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ (Ηρώ Διώτη, Ευαγγελία Αμμανατίδου, Θοδωρής Δρίτσας) και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Άννα Νταλάρα) έθεσαν ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: