ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Μετά τους Δαίδαλο και Ίκαρο ήρθαν οι νέοι ήρωες!


Στον Μπάλο της Κρήτης βουτάνε μέχρι τον λαιμό από το πλοίο για να φτάσουν στην ακτή!

Οι μυθικοί ήρωες του Αιγαίου, Δαίδαλος και Ίκαρος για να ταξιδεύσουν φόρεσαν φτερά φτιαγμένα από κερί. Ασχέτως της τραγικής κατάληξης που είχαν, έμειναν στην ελληνική Ιστορία για πάντα. δυόμιση χιλίδες χρόνια από τότε, στο ίδιο νησί στην Κρήτη, για να πατήσουν σεριά στην παραλία του Μπάλου, κάποιοι άλλοι σύγχρονοι ήρωες του τουριστικοή προϊόντος, για να μείνουν στην Ιστορία των τουριστικών δρώμενων βουτάνε από το κατάστρωμα του πλοίου στα νερά της παραλίας, μιας και το εκτόπισμα του πλοίου δεν του επιτρέπει να πλησιάσει στην ακτή!  

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες ώρες φωτογραφίες από τον Μπάλο στην Κρήτη όπου τουρίστες μπαίνουν στο νερό μέχρι τον λαιμό για να φτάσουν στο πλοίο ή για να πλησιάσουν την ακτή!

Οι εικόνες αυτές δημοσιεύτηκαν στο e-kissamos, με τον διαχειριστή της ομάδας στο Facebook Σταύρο Καρεφυλλάκη να επισημαίνει χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην κατασκευή πλωτής εξέδρας, με σκοπό τη χρήση της για την πρόσδεση σκαφών: «Τα ΜΜΕ των Χανίων που θυμούνται την Κίσσαμο μόνο όταν διαβάσουν κάτι στα κισσαμίτικα social media να χαλαρώσουν λίγο γιατί καμιά "επιτυχία" δεν πέτυχαν χθες κατά αποκλειστικότητα, ούτε άλλαξε χθες την απόφαση του το υπουργείο. Η απόφαση αυτή έχει παρθεί εδώ και έναν μήνα και είναι θέμα χρόνου να λυθεί το πρόβλημα. Ότι ο χρόνος στην Κίσσαμο περνά αργά είναι ένα άλλο θέμα, γι' αυτό και συνεχίζουμε τις δημοσιεύσεις».

Με τη χρήση πλωτής εξέδρας έως ότου τοποθετηθούν πλωτοί ναυδέτες (μεγάλοι σημαντήρες) και αγκυροβόλια θα γίνεται η αποβίβαση των επισκεπτών του Μπάλου.

Αυτό ορίζει η απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης την Τρίτη (Τεύχος Δ’ 381/11.06.2024) μετά την ξεφτίλα που έγινε η χώρα μας για την υποβάθμιση του τουρισμού της.

Ουσιαστικά το Υπουργείο Περιβάλλοντος κατόπιν εορτής υιοθετεί την πρόταση του Δήμου Κισσάμου έτσι ώστε η αποβίβαση όλων των επιβατών να γίνεται στην πλωτή εξέδρα (μέχρι και φέτος μια εταιρεία χρησιμοποιούσε την πλωτή εξέδρα στο εξής θα την χρησιμοποιούν όλες) έως ότου τοποθετηθούν οι ναυδέτες.

Το flashnews.gr επίσης, δημοσίευσε φωτογραφίες από την πλωτή εξέδρα, για να μεταφερθεί και τοποθετηθεί σε κατάλληλο σημείο στον Μπάλο. Η αδειοδοτημένη πλωτή εξέδρα, που τώρα είναι στο λιμάνι της Κισσάμου, εντός του Σαββατοκύριακου θα μεταφερθεί στον Μπάλο από την «Κοινοπραξία Ναυτικών Εταιρειών Κρητικές Ημερήσιες Κρουαζιέρες» στο όνομα της οποίας δόθηκε η έγκριση με στόχο από τη ερχόμενη Δευτέρα 15/7 να γίνεται κανονικά και με ασφάλεια η αποβίβαση και επιβίβαση των επισκεπτών όπως γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια.

Μόνο που στο εξής δεν θα παράγονται ήρωες του τουριστικού προϊόντος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: