ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Υπάρχει ευθύνη για την φωτιά στο Γηροκομειό;


«Γιατί την επόμενη φορά που θα ανακράξουμε “βοήθα Παναγιά μου" θα ακουστούν οι φωνές του Ομήρου και του Αισώπου “συν Αθηνά και χείρα κίνει"...»

 

«Χρειάζεται λοιπόν πρωτίστως ένα οργανωμένο σχέδιο θωράκισης της πόλης λόγω της κλιματικής αλλαγής και όχι φωτογραφίες και αυτοδιαφήμιση».

Με τα παραπάνω καταλήγει ανκοίνωση της δημοτικής παράταξης ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ σχετικά με την πρόσφατη φωτιά στο Γηροκομειό που απείλησε ζωές κατέστρεψε περιουσίες και υποβάθμισε περιβαλλοντικά την περιοχή!

Το λιγότερο που χρειάζονταν ήταν οι φωτογραφίες και το παρών με τα σύγχρονα μοντελάκια και τούτο διότι:

«Γιατί την επόμενη φορά που θα ανακράξουμε “βοήθα Παναγιά μου" θα ακουστούν οι φωνές του Ομήρου και του Αισώπου “συν Αθηνά και χείρα κίνει"...».

 

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΩΡΑΣ ΠΑΤΡΩΝ αναφέρονται τα παρακάτω:

«Η Πάτρα δοκιμάστηκε τις προηγούμενες ημέρες από τη μεγάλη φωτιά στο Γηροκομειό. Παράλληλα δοκιμάστηκε η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

 

Ευτυχώς η φωτιά γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο, χάριν του μηχανισμού που λειτούργησε έγκαιρα, πυροσβεστική, αεροπλάνα, ελικόπτερα και της αυταπάρνησης κατοίκων και ομάδων πολιτών.

 

Ας δούμε την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. 

 

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ Άδωνις Γεωργιάδης έφτυνε on κάμερα τις μασχάλες του ξορκίζοντας το "κακό", δηλαδή φθηνά την γλυτώσαμε.

 

Ο Δήμαρχος κ. Πελετίδης μέσω του ΚΚΕ και του 902 πληροφορούσε τους απανταχού Έλληνες ότι στη φωτιά βοηθάνε για την κατάσχεση στελέχη του ΚΚΕ, ο Κώστας Πελετίδης και το Εργατικό κέντρο, μαζί με εργατικά συνδικάτα, καμία αναφορά στην πυροσβεστική στα εναέρια μέσα και στους χιλιάδες εθελοντές και κατοίκους. 

 

Σε βίντεο που έδωσαν δε στη δημοσιότητα εμφανίζονται μερικοί νεολαίοι με χειροκίνητους ψεκαστήρες μερικών λίτρων!!!

 

Τέτοιες εικόνες δίνουν τροφή ακόμα για θεατρική παράσταση.
https://www.youtube.com/watch?v=sAQk_Z5228c

 

Έτσι εμείς εδώ στο γαλατικό χωριό, την Πάτρα, έχουμε πλήρη αποτίμηση της κατάσβεσης. Καμία ευθύνη για τη φωτιά δεν έχει η πολιτεία και φυσικά η Δημοτική αρχή.

 


 1. Τα ρεπορτάζ όμως από Μ.Μ.Ε αναφέρουν αναλυτικότατα ότι οι περιοχή ήταν γεμάτη “βόμβες" και “φυτίλια".

 

Ακαθάριστα οικόπεδα ιδιωτών ή του Δήμου, μπάζα, χόρτα μεγάλες σακούλες σκουπιδιών που ο Δήμος δεν είχε φροντίσει να αποκακρύνει.

2. Στην εκδήλωση πριν ένα μήνα περίπου, στο Μνημείο του Γηροκομειού, για την εκτέλεση αγωνιστών της αντίστασης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εξορισθέντων και Φυλακισθέντων 1945-1974 "Πέτρινα Χρόνια-Ιστορική Μνήμη" , ανέφερε ότι με δικά τους χρήματα καθαρίστηκε ο χώρος,  αφού ο Δήμος δεν ανταποκρινόταν (δεν ελέγχεται ο σύλλογος από το ΚΚΕ).

 

Οι φωτογραφίες πέριξ του χώρου το μαρτυρούν, από τότε είχαμε τονίσει τον κίνδυνο. 
https://www.facebook.com/Wra.Patrwn/posts/pfbid02MAhdA9NX5bJF5ypgjukS2tp1iZdFzYLyja44EaogBhMLGrtQbG2kp7cuNQ26Jq6Kl

 

3. Ο δήμαρχος είναι πρόεδρος του Διοικητικού συμβούλιου του Καραμανδανείου.

 

Υπάρχει αντιπυρική ζώνη πέριξ του νοσοκομείου; Υπάρχουν σύγχρονα συστήματα πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης στον περίβολο;

 

Έχει καταθέσει προς την πολιτεία και πότε, πλήρη σχέδιο για τα ανωτέρω ή αρκείται σε αδιέξοδες καταγγελίες; Το ίδιο πρέπει να ισχύσει για τα άλλα  δύο ιδρύματα, Μέριμνα και Κωνσταντοπούλειο καθώς και για τη Μονή Γηροκομειού.

 

 

4. Γιατί η προκήρυξη για 47 άτομα Πολιτικής Προστασίας έγινε από το Δήμο μόλις 13/6/24 και ακόμα ουσιαστικά δεν έχουν προσληφθεί, όταν έχει περάσει το μισό καλοκαίρι και η κατάσταση προσληφθέντων ανακοινώθηκε μόλις την 01/07/2024; 
https://e-patras.gr/sites/default/files/2024-06/6%CE%952%CE%A1%CE%A9%CE%9E%CE%99-9%CE%A6%CE%A3-1.pdf?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR0VlBVzk_yhLb0jv8HHYUFHSobb7uAbEDEcAZdGRPZIY4tgacKJf6_nyss_aem_ItvAG2SL3Ua3HeFOQ_7K0g

 

https://e-patras.gr/sites/default/files/2024-07/%CE%A0%CE%99%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%91%CE%A3%20%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A3%CE%9B%CE%97%CE%A6%CE%98%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%A9%CE%9D%20%283-4%CE%9C%CE%97%CE%9D%CE%9F%202024%29.PDF?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR288KLqRisjESWVHvQVYj3FJ5T_sflmGc7QVXuozIBgL6EahZBCA0bfVZo_aem_1wlD4AlrD3QI-x66Akij0Q

Ποιος έχει την ευθύνη για την καθυστέρηση κ. Δήμαρχε όταν σε άλλους Δήμους εδώ και καιρό έχουν πιάσει δουλειά;
 

 

5. Επειδή η νίκη έχει πολλούς πατέρες ενώ η ήττα είναι ορφανή, είδαμε πολλές φωτογραφίες  με επίσημους. Δεν έγινε το ίδιο στις πλημμύρες που βούλιαξε η Πάτρα, καταστράφηκαν περιουσίες και εμπορικά καταστήματα, κανένας από τους επίσημους δεν "ανέλαβε" τότε.... την ευθύνη του συντονισμού...

 

Χρειάζεται λοιπόν πρωτίστως ένα οργανωμένο σχέδιο θωράκισης της πόλης λόγω της κλιματικής αλλαγής και όχι φωτογραφίες και αυτοδιαφήμιση.

 

Γιατί την επόμενη φορά που θα ανακράξουμε “βοήθα Παναγιά μου" θα ακουστούν οι φωνές του Ομήρου και του Αισώπου “συν Αθηνά και χείρα κίνει"...».

 


 AΚΟΜΗ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ:

file:///C:/Users/giorgos/Downloads/6%CE%952%CE%A1%CE%A9%CE%9E%CE%99-9%CE%A6%CE%A3-1-2.pdf

file:///C:/Users/giorgos/Downloads/6%CE%952%CE%A1%CE%A9%CE%9E%CE%99-9%CE%A6%CE%A3-1-4.pdf

https://mail.google.com/mail/u/0/?pli=1#inbox/FMfcgzQVxbjQDKdKbqnWvwdbbkNhRzdF?projector=1&messagePartId=0.6

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: