ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Κι απόμεινε η πινακίδα εν μέσω φρυγάνων

 

 

Μετά την αδιαφορία του για την έγκαιρη περισυλλογή απορριμμάτων των οικοπέδων, ο Δήμος Πατρέων τιμητής της καταστροφής στο Γηροκομειό!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, ΚώσταςΠελετίδης, απέστειλε στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας ΝεκτάριοΦαρμάκη επιστολή, με την οποία ζητά να κηρυχθεί η Κοινότητα Ανατολικού Τομέα της Δ.Ε. Δήμου Πατρέων, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με ανάρτηση στο σάιτ του Δήμου Πατρέων.

Φυσικά η κινητοποίηση του Δήμου, για την περισυλλογή απορριμμάτων, από τα οικόπεδα  των δημοτών, που είχαν αποτεθεί εδώ και μέρες στις άκρες των δρόμων του ανατολικού διαμερίσματος ήταν άμεση, αλλά κατόπιν εορτής!.

Σήμερα μπονόρα-μπονόρα ο δήμος έσπευσε... βραδέως(!) για το μάζεμά τους με οχήματα δημοτικά. Κι έτσι η επόμενη φωτιά  δεν θα έχει κάτι υπόλοιπα για να κάψει και να συντηρηθεί μέχρι να καούμε συμπίπουλοι στο Ανατολικό διαμέρισμα!

Σήμερα διαπιστώνουμε αυτά για τα οποία κάποιοι δημότες κραύγαζαν στον Δήμο. Κι απόμεινε η πινακίδα εν μέσω φρυγάνων που μας ενημερώνει για τον δρόμο προς το Μνημείο Εκτελεσθέντων, από τη ρεματιά δίπλα στην Μέριμνα ! Ρεματριά που παραμένει εγκαταλειμμένη γεμάτη βλάστηση και νεροφαγωσιές στη μέση της που καθιστά επικίνδυνη ακόμη και την διάβαση με όχημα, πόσο μάλλον με πεζοπορία!

 


Και ο Δήμος Πατρέων διαπιστώνει:

«Ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά της 09/07/2024, η Κοινότητα Ανατολικού Τομέα της Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Πατρέων, πλήγηκε ιδιαίτερα σφοδρά, καταστράφηκαν κατοικίες, αγροτικές εκτάσεις, χωράφια, υποδομές κλπ. 

Για τους παραπάνω λόγους και προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων και αποκατάστασης των υποδομών και λαμβάνοντας υπόψη τα προβλεπόμενα από τη σχετική νομοθεσία, ζητάμε από εσάς (σ.σ.: απευθύνεται προς τον περιφερειάρχη Φαρμάκη) να εισηγηθείτε στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας της Τ.Κ. Ανατολικού Διαμερίσματος του Δήμου Πατρέων».

 


Είδατε ότι και ο Δήμος του κ. Πελετίδη διαπιστώνει  πως η φωτιά έχει την... κακή συνήθεια να μην αφήνει τίποτα ζωντανό! Διότι -λένε όσοι γνωρίζουν- ότι στην πλημμύρα το νερό θα περάσει καιμ κάτι θα αφήσει όρθιο, στην πυρκαγιά μόνον κάρβουνα και στάχτη!

Γι αυτό οι υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων μόλις ενημερώθηκαν από το Σύλλογο, με αφορμή την ρύπανση του μνημείου ότι στην κατάφυτη ρεματιά της Σκοποβολής Γηροκομειού τα μέλη της διοίκησης των «Πέτρινων Χρόνων» με τα μέλη της έβαλαν χεράκι και μηχανήματα για να αποψιλώσουν τα χόρτα που είχαν φτάσει το ένα μέτρο και έπνιγαν τον ιερό χώρο των εκτελέσεων και του μνημείου που το ρύπαναν κάποια φασιστοειδή, έτρεξαν, τέλη Μάη μήνα, που τα χόρτα φτάνουν ένα μπόι. να συμβάλλουν στην αποψίλωση του υπολοίπου μέρους του Μνημειακού χώρου.'Ομως η αποψίλωση πρέπει να γίνεται εκ μέρους του Δήμου σε τακτά χρονικά διαστήματα κι όχι να πνίγονται στα χόρτα σχολεία, πλατείες, μνημεία!

Αλλά τα χορτάρια που απέμειναν στον γύρω χώρο αποτέλεσαν παρανάλωμα για την περιβαλλοντική καταστροφή, συν την συντελεία που έπληξε το οικιστικό περιβάλλον! 


Σε άλλη ανάρτησή του ο Δήμος Πατρέων, αποποιούμενος ευθυνών ενημερώνει:

«Η μεγάλη φωτιά στο Γηροκομειό, επί της ουσίας μέσα στον οικιστικό ιστό, δείχνει το πόσο εύκολα μπορεί να γίνει μια μεγάλη καταστροφή. Σήμερα το αποφύγαμε, αλλά μπροστά μας έχουμε μια διαχρονική απειλή, πράγμα που αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες των Κυβερνήσεων -της σημερινής και των προηγούμενων- και ενός συστήματος που το μόνο που το νοιάζει είναι τα κέρδη των λίγων.

Στη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Γηροκομειού βρέθηκε από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης, η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Εργαζόμενοι του Δήμου και της ΔΕΥΑΠ έχουν ριχθεί στη μάχη κατά της φωτιάς συνδράμοντας τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των εθελοντών, με μηχανήματα και υδροφόρες του Δήμου και της ΔΕΥΑΠ».


Δυστυχώς κατόπιν εορτής! Εμείς θα συμφωνήσουμε σε αυτά που λέει ο Δήμος για το πόσο εύκολα μπορεί να θρηνήσουμε από την εγκατάλειψη, ο Δήμος συμφωνεί με όσα λέει;

Εάν συμφωνούσε θα έσπευδε. Διότι ο καθαρισμός των χώρων, τουλάχιστον των δημοτικών, είναι αναγκαία υποχρέωσή του και διαχρονική η άμεση επίσπευσή τους.   

 

Παρών στην πυρκαγιά ο συντονιστής Κώστας Κόντης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αλιεύω κείμενο και φωτογραφίες από τον Ηλία Κωνσταντάτο, στέλεχος της Ώρας Πατρών,  από την ανάρτηση του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρ. Παναγιωτόπουλου, που αναφέρει:

 

«Λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων είμαι αναγκασμένος, αυτή τη δύσκολη για την Πάτρα στιγμή, να βρίσκομαι στην Αθήνα.

 

Είμαι σε συνεχή επικοινωνία και ενημέρωση από τον αναπληρωτή περιφερειάρχη κ. Μπονάνο.

 

Στον τόπο της φωτιάς βρίσκονται ο Συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Κώστας Κόντης, καθώς και συνεργάτες του γραφείου μου.

 

Ευχαριστούμε την Πυροσβεστική και τους ανθρώπους της, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν και συμβάλλουν στην κατάσβεση της επικίνδυνης και καταστροφικής φωτιάς.

 

Η σκέψη μας και η στήριξή μας στους πληγέντες συμπολίτες μας».

 

 




Μία χαρά είναι το πράσινο, αλλά όταν γίνεται ανεξέλεγκτο... Αυτές φωτογραφίες της 26-5-2024, είναι το προηγούμενο στάδιο από το παρανάλωμα του πυρός στη θέση Σκοποβολή Γηροκομειού!








Δεν υπάρχουν σχόλια: