ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ από 20χρονο Ρεπουμπλικανό

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ στον σύνδεσμο για να δείτε την στιγμή ντης απόπειρας δολοφονίας του Τραμπ: https://x.com/Acyn/status/1812249329203286464?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1812249329203286464%7Ctwgr%5E32c870a2f6e22e6053b1b14770762c9aec032484%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.avgi.gr%2Fdiethni%2F490055_psifoforos-ton-repoy

 
Σύμφωνα με την εφημερίδα Washinghton Post που επικαλείται τον εκλογικό κατάλογο της πολιτείας, ο δράστης είναι εγγεγραμμένος ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών

 Το FBI κατονόμασε τα ξημερώματα της Κυριακής, τοπική ώρα, τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς ως δράστη της απόπειρας δολοφονίας του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, χθες Σάββατο στην Πενσιλβάνια.

Ο δράστης της επίθεσης είναι νεκρός, σύμφωνα με τη Μυστική Υπηρεσία (Secret Service), η οποία πρόσθεσε σε ανακοίνωσή της ότι ένας παριστάμενος σκοτώθηκε και δύο άλλοι τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washinghton Post η οποία επικαλείται τον εκλογικό κατάλογο της πολιτείας και αναμετάδοση του Αυγή Newsroom ο δράστης της επίθεσης είναι εγγεγραμμένος ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών.

Η  απόπειρα δολοφονίας του Ντ. Τραμπ, μπορεί να αλλάξει την πορεία των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, την ώρα που στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων λένε ότι ο υποψήφιός τους μετά από αυτήν την εξέλιξη «ήδη κέρδισε τις εκλογές».

Αυτή η συγκλονιστική πράξη πολιτικής βίας θα έχει αναπόφευκτα αντίκτυπο στην εκστρατεία, επισημαίνεται σε άμεση ανάλυση του BBC. Μάλιστα, η ανάρτηση του γιου του Ντόναλντ Τραμπ, Ερικ, λίγο μετά την απόπειρα εναντίον του πατέρα του, προβάλλεται ως χαρακτηριστική της σημασίας που αποκτά για αυτή καθεαυτή την προεκλογική εκστρατεία η δολοφονική απόπειρα.

 


Ο γιος του Τραμπ, Έρικ, σημειώνει το BBC, φρόντισε να περάσει το πολιτικό μήνυμα εκμεταλλευόμενος τις συνθήκες ανεβάζοντας την φωτογραφία του πατέρα του με τα αίματα στο πρόσωπο και την γροθιά υψωμένη γράφει: «Αυτός είναι ο μαχητής που χρειάζεται η Αμερική».

«Ο πρόεδρος Τραμπ επιβίωσε από την επίθεση – και μόλις κέρδισε τις εκλογές» δήλωσε ο βουλευτής Ντέρικ Βαν Όρντεν στο Politico. Την άποψη αυτή συμμερίζονται και πολλοί άλλοι, οι οποίοι προβλέπουν πως οι πυροβολισμοί θα εδραιώσουν την υποστήριξη προς τον πρώην πρόεδρο και θα πυροδοτήσουν τη βάση για τις εκλογές.

Πολλοί όμως προέβλεψαν ότι ο πυροβολισμός θα ενισχύσει την υποστήριξη για τον πρώην πρόεδρο και θα πυροδοτήσει τη βάση τους τον Νοέμβριο.

«Αυτό θα ενεργοποιήσει τη βάση περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Ο Τραμπ – με τη γροθιά του στον αέρα, φώναζε, πάλεψε, πάλεψε. Αυτό θα είναι το σύνθημα» δήλωσε ο βουλευτής Τιμ Μπάρσετ, αναφερόμενος σε φωτογραφίες και βίντεο του Τραμπ που κυκλοφόρησαν αμέσως στο διαδίκτυο.

Και δεν είναι μόνο οι Ρεπουμπλικάνοι όπως ο Βαν Όρντεν και ο Μπέρσετ που προβλέπουν ότι τα πολιτικά επακόλουθα θα κινητοποιήσουν ιδιαίτερα τους ψηφοφόρους τους τον Νοέμβριο.

Ο βουλευτής Άντονι Ντ’Εσποζίτο, ο οποίος εκπροσωπεί μια δύσκολη περιφέρεια, δήλωσε ότι ενώ πιστεύει πως θέματα όπως η ασφάλεια των συνόρων και η οικονομία θα «οδηγούσαν τον Τραμπ στη νίκη», οι επιπτώσεις από τους πυροβολισμούς «αναμφίβολα κάνουν τον κόσμο να κινητοποιηθεί».

Η περιφέρεια του Ντ’ Εσποζίτο στο Λονγκ Άιλαντ είναι μία από τις περίπου δύο δωδεκάδες που θα κρίνουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Τα ερωτήματα σχετικά με την εκλογιμότητα του Μπάιντεν είχαν ήδη κάνει τους Δημοκρατικούς να αμφιβάλλουν για τις πιθανότητές τους να κρατήσουν τον Λευκό Οίκο, ενώ η διατήρηση της πλειοψηφίας στη Γερουσία θεωρούνταν ήδη δύσκολη υπόθεση. Και τώρα, η απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ έχουν κάνει τους Ρεπουμπλικανούς να είναι ακόμη πιο αισιόδοξοι για την κατάκτηση του πλήρους τριπλού ελέγχου της ομοσπονδιακής κυβέρνησης: της προεδρίας και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ
(EPA/DAVID MAXWELL)


Δεν υπάρχουν σχόλια: