ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Αντιδρούν οι πάντες στην απαλλαγή του ποινικολόγου!

 

 

Η Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ο πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο πρόεδρος Στ. Κασσελάκης, ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του Κόμματος, αλλά και το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής ξεσηκώθηκαν!

Στέφανος Κασσελάκης / Απαντά στις χυδαιότητες του Κούγια - «Ο αρμόδιος εισαγγελέας γνωρίζει τι πρέπει να πράξει»

Αποστομωτική απάντηση στις ομοφοβικές χυδαιότητες του Αλέξη Κούγια δίνει ο Στέφ. Κασσελάκης, τονίζοντας ότι είναι υπερήφανος που προσπαθεί να στείλει «τους Κούγιες αυτού του τόπου στο χρονοντούλαπο του Μεσαίωνα».

«Με την παρουσία μου ως τώρα στη χώρα μας, για ένα πράγμα μπορώ να είμαι 100% περήφανος. Που προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να στείλουμε τους Κούγιες αυτού του τόπου στο χρονοντούλαπο του Μεσαίωνα. Αυτές οι νοοτροπίες έδιωξαν τη γενιά μου από την χώρα. Και είναι καιρός η γενιά μου να κυβερνήσει και να φτιάξει τον τόπο μας» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και προσθέτει:

«Ο αρμόδιος εισαγγελέας γνωρίζει τι πρέπει να πράξει. Με την πεποίθηση ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν εξαντλείται στο να αφήνει κακοποιητές ελεύθερους».

Ο Αλέξης Κούγιας είχε βγάλει νωρίτερα ανακοίνωση - μνημείο χυδαιότητας κατά του Στέφανου Κασσελάκη, στην οποία αναφέρονται τα παρακάτω, με αφορμή την υπόθεση του Αποστόλη Λύτρα:

 

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αλλά και του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσού προκάλεσε η παρέμβαση χθες Δευτέρα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που ζήτησε πειθαρχική έρευνα τόσο κατά της τακτικής ανακρίτριας, όσο και κατά του εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων, που αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας,  ο οποίος ομολόγησε ότι κακοποίησε βάναυσα τη σύζυγό του. 

Με ανακοίνωσή της η Ενωση Δικαστών Εισαγγελέων τόνισε ότι «η ουσιαστική κρίση δικαστών και εισαγγελέων δεν υπόκειται σε πειθαρχικό έλεγχο». Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΣΑ κατήγγειλε την ηγεσία του Αρείου Πάγου για επικοινωνιακού τύπου παρεμβάσεις που πλήττουν το κύρος της δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο πρόεδρός του παρενέβη με δήλωσή του, κατά την οποία:

«Δεν υπάρχει τίποτα ''αντρικό'' στην παραδοχή του εγκλήματος, όπως προσπάθησε να μας πείσει ο κ. Κούγιας», τονίζει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης σχολιάζοντας αιχμηρά την προκλητική δήλωση του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια.

«Δεν υπάρχει τίποτα «αντρικό» στην κακοποίηση» σημειώνει με αυστηρό ύφος ο πρόεδρο τους ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφορικά με το «έχει ανδρικά χαρακτηριστικά ο ''Αποστόλης''».

«Δεν μπορεί να ζούμε σε μια κοινωνία που η έμφυλη βία είναι πλέον καθημερινότητα και οι υπερασπιστές των κακοποιητών έχουν καθημερινό τηλεοπτικό στασίδι» ξεκαθάρισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλ. Αυλωνίτης τονίζει: 

«Εδώ ο κόσμος καίγεται και αυτοί «το επικοινωνιακό βιολί» τους. Ότι επί των ημερών της κυβέρνησής τους η ενδοοικογενειακή βία θερίζει ενώ οι γυναικοκτονίες αυξάνονται τους αφήνει αδιάφορους.

Αυτοί βλέπουν επιτυχίες από τη σύλληψη του «γνωστού ποινικολόγου» που ήδη αφέθηκε ελεύθερος. «Τόση» είναι η βούληση και η ικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει τη βία κατά των γυναικών, δηλ. μηδαμινή.

Πόση ακόμα έμφυλη βία χρειάζεται ώστε τα κυβερνητικά τρολ, σε συσκευασία υπουργών, να «ξυπνήσουν» και να κάνουν κάτι;».

Τέλος το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μεταξύ άλλων επισημαίνει:

«Πόσες γυναίκες ακόμα θα δεχτούμε να χάσουν τη ζωή τους;
Ακόμα μια μέρα «κανονικότητας» που κάποιος σηκώνει χέρι στη σύζυγο του, την πάει με τη γνωστή πρόφαση ότι «έπεσε από τις σκάλες» στο νοσοκομείο και εκεί ο γιατρός ευτυχώς κάνει το αυτονόητο καταγγέλλοντας την κακοποίηση.

Μια μέρα μετά, ενώ κρατείται, ο «γνωστός» δικηγόρος με μια «συγνώμη» αφήνεται ελεύθερος, πράξη που στη συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί ντροπή της δικαιοσύνης. Σε μια καθημερινότητα που είναι τόσο ρευστή, οι θεσμοί της δικαιοσύνης πρέπει να δημιουργούν ένα πλαίσιο προστασίας και ασφάλειας ώστε να ενθαρρύνουν τους πολίτες να καταφεύγουν σε αυτή».

Υπενθυμίζεται ότι  ο Αλ. Κούγιας επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα στην υπόθεση του συναδέλφου του Απόστολου Λύτρα υποστηρίζοντας ότι  μεταξύ άλλων ότι «έχει αντρικά χαρακτηριστικά». Κι αυτό ξεσήκωσε διαμαρτυρίες, που έφθασαν σε κομματικό και δικαστικό επίπεδο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: