ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Κοινοποίηση της Grecotel, που ανασκευάζει δημοσίευμα


Εδώ το δημοσίευμα του Istologiou G. Mosxou: Grecotel: Τα υπέρογκα χρέη θηλιά στην επιχείρηση

Αναγνωρίζει ότι το blog σας Istologio G. Mosxou «ουδένα λόγο έχει να συμμετάσχει σε μία τέτοια συκοφαντική επίθεση» κατά της εταιρείας  μας

Από τον νομικό εκπρόσωπο της ξενοδοχειακής επιχείρησης Grecotel A.E., σε απάντηση σχετικής ανάρτησης του Istologiou G. Mosxou, υπό τον τίτλο «Grecotel: Τα υπέρογκα χρέη θηλιά στην επιχείρηση» ελάβαμε κοινοποίηση επιστολής που εστάλη στο σάιτ newsbomb.gr, την οποία και δημοσιεύουμε παρακάτω. 

Αναγνωρίζει «ότι το blog σας ουδένα λόγο έχει να συμμετάσχει σε μία τέτοια συκοφαντική επίθεση κατά της GRECOTEL A.E.» που γίνεται στο πλαίσιο επιχειρηματικού ανταγωνισμού. 

Και ως εκ τούτου, το Istologio ευχαρίστως δημοσιεύει την κοινοποίηση που έλαβε από τον εκπρόσωπο της Εταιρείας, ο οποίος αναφέρει τούτα:


ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «GRECOTEL ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Ε.» που εδρεύει στο Ρέθυμνο, οδός Εμμ. Πορτάλιου αρ. 23, με ΑΡ. Γ.Ε.ΜΗ 21921250000 και ΑΦΜ 094095217, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

ΠΡΟΣ

Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «DPG DIGITAL MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ», η οποία εδρεύει στην Κηφισιά Αττικής, 14ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, με αρ. ΓΕΜΗ 122897601000 και ΑΦΜ 997669972, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

±  ±  ±

1. Την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 στις 14:58 δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα «newsbomb.gr» που διατηρεί και εκμεταλλεύεται η εταιρεία σας ανυπόγραφο προδήλως δυσφημιστικό, κακόβουλο και παραπλανητικό άρθρο στο URL https://www.newsbomb.gr/ oikonomia/epixeirhseis/story/1181524/grecotel-xrei-103-ekat-eyro-kai-ntomino -zimion-gia-to-giganta-me-ta-pilina-podia  με τίτλο «Grecotel: Χρέη 103 εκατ. ευρώ και ντόμινο ζημιών για το γίγαντα με πήλινα πόδια».   

2. Στο κείμενο του άρθρου αναφέρετε με σαφώς εξυβριστική πρόθεση ότι «γίγαντας με πήλινα πόδια αποδεικνύεται η πάλαι ποτέ κραταιά Grecotel, καθώς η εταιρεία όχι μόνο χρωστάει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε προμηθευτές, τράπεζες, εφορία και ταμεία, αλλά έχει πληγεί -ενδεχομένως και ανεπανόρθωτα- από την πτώση του τουρισμού» και ισχυρίζεστε εντελώς αυθαίρετα και αναληθώς πως «αν δεν υπήρχε το μορατόριουμ των δανείων και οφειλών προς το δημόσιο λόγω της πανδημίας, είναι πιθανό τα διάσημα ξενοδοχεία της Grecotel να είχαν ήδη βγει στο σφυρί το ένα μετά το άλλο…». Στη συνέχεια δε κάνετε με πρόθεση μια εντελώς πρόχειρη και ανεπέρειστη αναφορά σε επιλεγμένα οικονομικά στοιχεία και διατυπώνετε εντελώς αυθαίρετα και δυσφημιστικά για την εταιρεία μας συμπεράσματα, όπως ότι δήθεν «οι τραπεζίτες τρέμουν το σενάριο μιας άτακτης χρεοκοπίας» ή ότι «ο ισολογισμός -και άρα τα πραγματικά μεγέθη  στην εταιρεία- είναι όλα στον αέρα» και «δεν μιλάμε για χρηστή διοίκηση» και καταλήγετε ότι «γνώστες της αγοράς τονίζουν με νόημα ότι ο λογαριασμός αργά ή γρήγορα θα έρθει» και «τότε ο θόρυβος από την πτώση του γίγαντα με πήλινα πόδια θα είναι εκκωφαντικός». Τα κακόβουλα αυτά συμπεράσματα τα συνοδεύετε από προκλητικούς τίτλους επικεφαλίδων, όπως «Χρέη σε όποιον μιλάει ελληνικά (και όχι μόνο)» και «Κρύβοντας τα προβλήματα κάτω από το χαλί» που δεν έχουν οποιαδήποτε σχέση με την πραγματικότητα.

3. Τόσο ο τίτλος του εν λόγω άρθρου όσο και το περιεχόμενο του δημοσιεύματος όσον αφορά την οικονομική κατάσταση της εταιρείας μας είναι εντελώς αναληθή και εξόχως δυσφημιστικά και συκοφαντικά και επιχειρούν να πλήξουν κακόβουλα την άριστη φήμη και την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας μας, η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων στην Ελλάδα, καθώς διαχειρίζεται 17.000 κλίνες όπου πραγματοποιούνται πάνω από 2.000.000 διανυκτερεύσεις ετησίως από 350.000 επισκέπτες. Το όνομα GRECOTEL αποτελεί διεθνές σήμα φήμης και έχει ταυτιστεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με την έννοια της πολυτελούς ξενοδοχείας. Με το δημοσίευμά σας επιχειρείτε υστερόβουλα να πλήξετε την εταιρεία μας, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, σταχυολογώντας επιλεκτικά και διαστρεβλώνοντας ασύνδετα μεταξύ τους στοιχεία από τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις. Ενδεικτικά επισημαίνουμε:

- Οι οικονομικές μας καταστάσεις δημοσιεύονται όπως προβλέπεται από το νόμο στο ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ (ΓΕΜΗ) που είναι δημόσια προσβάσιμο στον καθένα μέσω του Διαδικτύου. Από την 1.1.2016 έχει καταργηθεί η υποχρέωση ανάρτησης των οικονομικών καταστάσεων στις ιστοσελίδες των επιχειρήσεων, οπότε είναι άνθρακας ο ανακαλυφθείς από εσάς θησαυρός ότι «στην εταιρική ιστοσελίδα οι ισολογισμοί είναι… εξαφανισμένοι». Το ίδιο εξάλλου ισχύει και για τη δική σας εταιρεία που δεν δημοσιεύει οποιοδήποτε ισολογισμό σε καμία της ιστοσελίδα.

- Στο δημοσίευμά σας αναφέρεστε επιλεκτικά σε υποχρεώσεις της εταιρείας μας (παθητικό) αποσιωπώντας πλήρως τα στοιχεία του ενεργητικού αυτής καθώς και το γεγονός ότι ο ισολογισμός όχι μόνο είναι πλήρως ισοσκελισμένος αλλά προκύπτει και καθαρή θέση 4,4 εκατ. ευρώ. Με τον τρόπο αυτό επιχειρείτε να ενσπείρετε καχυποψία στους αδαείς περί τα οικονομικά αλλά ακόμη και αυτοί μπορούν να αντιληφθούν την άτεχνη απόπειρα εξαπάτησής τους.

- Το ίδιο ισχύει και για την αποσπασματική αντιγραφή από τις παρατηρήσεις των ορκωτών ελεγκτών για τις ανέλεγκτες φορολογικά χρήσεις της εταιρείας, τις οποίες παρατηρήσεις παραπλανητικά χαρακτηρίζετε ως «βόμβα», ενώ στην πραγματικότητα αποτελούν απλές δηλώσεις αποποίησης ευθύνης που επαναλαμβάνονται στερεότυπα στον ισολογισμό κάθε ελεγχόμενης εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης και της δικής σας, όπως προκύπτει από τη σελ. 3 της από 2.10.2020 έκθεσης του Ορκωτού Ελεγκτή για τις δικές σας οικονομικές καταστάσεις! 

- Προβαίνετε κακόβουλα σε εντελώς αυθαίρετες προβλέψεις για δήθεν κατακρήμνιση του τζίρου μας τη χρήση 2020 λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας ενώ καμία εταιρεία στην Ελλάδα δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις για την χρήση που πρόσφατα έκλεισε καθώς δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η επεξεργασία όλων των οικονομικών στοιχείων.

- Τέλος, αναφέρετε ψευδώς ότι δήθεν η αντιπρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας έδωσε αύξηση απολαβών στον εαυτό της, ενώ στη σελ. 32 των οικονομικών καταστάσεων αναφέρεται ρητώς ότι το ποσό αυτό δαπανήθηκε για αμοιβές  διευθυντών της εταιρείας μας ενώ η ίδια δεν λαμβάνει οποιαδήποτε αμοιβή. 

Επειδή με το απροκάλυπτα εμπαθές αυτό δημοσίευμα επιχειρείτε να δημιουργήσετε μια επίπλαστη εικόνα για την εταιρεία μας ότι δήθεν αντιμετωπίζει ή ενδέχεται να αντιμετωπίσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα με σκοπό να πλήξετε το κύρος και την φήμη της.

Επειδή η προσπάθειά σας αυτή γίνεται υστερόβουλα προφανώς στο πλαίσιο κακώς εννοούμενου ανταγωνισμού από επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλετε να εξυπηρετήσετε.

Επειδή από το πιο πάνω κακόβουλο, εμπαθές, δολίως παραπλανητικό και συκοφαντικό δημοσίευμα, του οποίου έλαβε γνώση το πανελλήνιο εξαιτίας της μεγάλης επισκεψιμότητας της ηλεκτρονικής σας εφημερίδας, πλήττεται παράνομα η φήμη και η επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας μας, αφού εν γνώσει σας δημοσιεύσατε ως αληθή γεγονότα τα οποία είναι απολύτως ψευδή και προβήκατε σε χαρακτηρισμούς που δύνανται να πλήξουν την φήμη και την πελατεία μας. 

Επειδή, η διάταξη της § 5 του άρθρου μόνου του ν. 1178/1981, η οποία αντικαταστάθηκε με την § 2 του άρθρου 37 του ν. 4356/2015 και τυγχάνει εφαρμογής και στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης (ΠΠρΑθ 1767/2015) επιβάλει πριν από την άσκηση αγωγής την υποχρέωσή μας να σας καλέσουμε να αποκαταστήσετε την προσβολή μας.

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

και με την επιφύλαξη παντός δικαιώματός μας  για την αποκατάσταση κάθε βλάβης μας ενώπιον των ποινικών και αστικών δικαστηρίων

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για το ψευδές, κατασκευασμένο και προσβλητικό δημοσίευμά σας και σας δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε την παράνομη συμπεριφορά σας.

Σας καλούμε να αποσύρετε εντός μιας ώρας από τη λήψη του παρόντος το δημοσίευμα από τον ιστότοπο της ηλεκτρονικής εφημερίδας σας (από το URL https://www.newsbomb.gr/oikonomia/epixeirhseis/story/1181524/ grecotel-xrei-103-ekat-eyro-kai-ntomino-zimion-gia-to-giganta-me-ta-pilina-podia) και να αποκαταστήσετε εμπράκτως την καλή φήμη και την υπόληψη της εταιρείας μας δημοσιεύοντας αυτούσια την παρούσα εξώδικη διαμαρτυρία-πρόσκληση.

Σας καλούμε να παραλείπετε στο μέλλον δυσφημιστικές και εξυβριστικές αναφορές για την εταιρεία μας.

Με τη ρητή επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα στην εταιρεία με την επωνυμία «DPG DIGITAL MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ», η οποία εδρεύει στην Κηφισιά Αττικής (14ο χλμ. Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας), όπως εκπροσωπείται νόμιμα, για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρη την παρούσα στη σχετική έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: