ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Το σκάνδαλο του τούνελ στο δρόμο της Δικαιοσύνης


Οι τομές απέδειξαν την εγκληματική κακοτεχνία που έχει το έργο. Και αναπόδραστα ως λύση προτάθηκε το γκρέμισμα και το ξαναφτιάσιμό του. Έργα και ημέρες του σαμαροβενιζελικού καθεστώτος συνεργάτη των αδηφάγων εθνικών κατασκευαστών! Δύο εκατομμύρια ευρώ το... πανωπροίκι. Ποιος θα το πληρώσει; Έγινε ποτέ επίσκεψη και έλεγχος από μηχανικό της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, πριν φθάσουμε στην.. αποκάλυψη; Η υπόθεση τώρα παρεπέμφθη στον Εισαγγελά!




Εισαγγελέας στη
μίνι Περιμετρική

ΑΠ. ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ: ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΝΥΞΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΙΘΩΜΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΜΝΗΜΑΤΩΝ



«Το σημαντικότερο ζήτημα που βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες σήμερα, είναι το έργο της Μικρής Περιμετρικής Πατρών και η εξέλιξη των εργασιών, προκειμένου να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και οι δύο τελευταίες εκκρεμότητες, η ανακατασκευή των τούνελ στο ύψος του Κάστρου, αλλά και η τελική ολοκλήρωση και παράδοση του κόμβου Κουρτέση, με τα συμπληρωματικά κυκλοφοριακά μέτρα αντιδρόμησης των οδών Κορίνθου και Κανακάρη».

Τα παραπάνω αναφέρονται σε σχετικό ενημερωτικό δελτίο προς τα ΜΜΕ, που εκδόθηκε από την Περιφέρεια και είναι η πρώτη φορά που γίνεται αναφορά στο σκάνδαλο, διότι περί αυτού πρόκειται, του τούνελ στην συμβολή του με την οδό Παπαδιαμαντοπούλου. Που όπως έγινε γνωστό από τον κ. Κατσιφάρα απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη για τις κακοτεχνίες!


Η Μαρία Κουρμπανά, πάνω από το ... ικρίωμα των έργων του αρχαιολογικού χώρου, επισημαίνει τους κινδύνους για τα μικρά παιδιά... Και ανησυχεί για την... φυλάκιση των περιοίκων με τον αποκλεισμό της οδού Ιθώμης!


Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες είναι ο ίδιος,  αυτός που έφτιαξε το έργο, ο οποίος, κατά πληροφορίες είχε αναλάβει μεγάλο τμήμα και από έργο της μεγάλης Περιμετρικής, το οποίο κατέρρευσε με αποτέλεσμα να φορτώσουν στον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη «γκαντεμιά» επειδή πήγε να το εγκαινιάσει. Πρόκειται για ΠΑΣΟΚο μεγάλης ολκής, του οποίου το Υπουργείο έχει αφαιρέσει το δίπλωμα. 

Λέγεται μάλιστα πως αυτή η εταιρεία, η περίφημη «Θόλος», ήταν φτιαγμένη από το τίποτα  και ως μη έχουσα βάση κατέρρευσε!

Από την Περιφέρεια είχαν διαμηνύσει πως θα καταλογιστεί αντίστοιχο ποσόν δύο εκ. ευρώ στην "φαλιρισμένη" εταιρεία του... μίνι εθνικού εργολάβου, που απορροφήθηκε και το έργο της ανακατασκευής θα αναλάβει η εταιρεία "Εργοδυναμική" του κ. Αθανασόπουλου.

Μάλιστα εξετάζεται και το ενδεχόμενο επιστροφής μέρους χρημάτων που έχει λάβει για το έργο. Το οποίο πριν τετραετίας είχε σχηματισθεί επιτροπή για να το παραλάβει, αλλά έκανε πίσω, βλέποντας τις κακοτεχνίες! Και τώρα συγκροτήθηκε νέα επιτροπή, της οποίας το πόρισμα καταλήγει  στην ολοκληρωτική απόρριψη του έργου λόγω των εγκληματικών κακοτεχνιών. 

Το ερώτημα βέβαια είναι  τι θα πάρει το ελληνικό δημόσιο από μία εταιρεία που παράτησε το έργο πριν κάμποσο καιρό, γιατί δεν έπαιρνε τα όσα θα ήθελε, ενώ από το 2015 νέα κυβέρνηση, αφιλόξενη προς τους... κυρίους "εθνικούς κατασκευαστές", βάζει στο μικροσκόπιο  της έρευνας τα δημόσια  έργα, τα γεμάτα από θρύλους για σκάνδαλα!  

Κολόνες στήριξης με ελλιπή οπλισμό, τσιμέντα διαμέτρου που περισσότερο κατάλληλα είναι για να στηρίξουν λότζα για στάνη, παρά υπόστεγο διέλευσης ανθρωπίνων ζωών, είναι τα... τεχνικά χαρακτηριστικά  του έργου! Αυτά, στα χρόνια των μνημονίων των Σαμαροβενιζέλων και όσων διακήρυτταν το... μεγαλείο για την πόλη.  

Ο λόγος για την κατ' όνομα Μίνι Περιμετρική της Πάτρας, που πάνω της χτίστηκαν πολιτικές καριέρες, "φυλακίστηκε" μία ολόκληρη συνοικία Εβραιομνημάτων, αποκλείστηκε ένα οικιστικό συγκρότημα μεζονέτων στην θέση Σκαμπαρδώνη και παραμένει  εκκρεμές το εάν θα ελευθερωθεί. Ειδάλλως για να βρουν διέξοδο οι κάτοικοι θα πρέπει να κάνουν άσκοπα χιλιόμετρα και τελικά να φθάσουν στην περιοχή Ταμπαχάνων, εκεί που κάποτε βασίλευε η ησυχία, αλλά τώρα ειδικά τις ώρες αιχμής, τα οχήματα και οι οδηγοί τους, πρωί και μεσημέρι παίζουν το... τρενάκι.  

Ωστόσο καμία νύξη δεν γίνεται για την διάνοιξη της οδού Ιθώμης που μετά το κλείσιμό της, υποχρεώνονται οι κάτοικοι του οικοδομικού συγκροτήματος Χελά ή να βγαίνουν παρανόμως ανάποδα από την Αραχναίου με κίνδυνο να συμβεί κανά τροχαίο ή να οδηγούνται προς έξοδο μετά από οδηγηκή περιπέτεια, μέσω της κοιλάδας, όπου θα  διέρχεται η μίνι.

«Παρ’ ότι ήταν ένα βαλτωμένο έργο, εντούτοις τρέξαμε, ξεπεράσαμε τα προσχώματα, απευθυνθήκαμε στη Δικαιοσύνη για τις κακοτεχνίες και πλέον είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να πούμε στους συμπολίτες μας ότι το έργο σύντομα τελειώνει και θα δοθεί μία μεγάλη ανάσα στο κυκλοφοριακό της Πάτρας» επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας.

Το περίεργο είναι ότι η ανακοίνωση του κ. Κατσιφάρα δεν μας διαφωτίζει περισσότερο, παρά το γεγονός ότι το Istologio G. Mosxou έχει από τις 26 Ιουνίου 2017, που μιλά για σκάνδαλο στο τούνελ της Παπαδιαμαντοπούλου.

Τέλος ο Περιφερειάρχης στάθηκε ιδιαίτερα στα δέντρα και το πράσινο που θα φυτευτεί στα πρανή της Μικρής Περιμετρικής, σημειώνοντας πως η αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος θα πρέπει να παραμείνει προτεραιότητά μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: