ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Αγανάκτηση για τον νταή που χτύπησε τον γιατρό

Καταδικαστέα η απαράδεκτη συμπεριφορά πολιτών κατά γιατρών.

Μην ξεχνάμε ότι πλέον στο σύστημα περίθαλψης στα νοσοκομεία έχουν εισέλθει επι πλέον δωρεών δύο εκατομμύρια ανασφάλιστοι


Αγανάκτηση έχει προκληθεί από επίθεση σε γιατρό του Νοσοκομείου  Άγιος Ανδρέας Πατρών, χθες καθώς ένα ακόμα καταδικαστέο επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 9 το βράδυ, στα εξωτερικά του Νοσοκομείου, οπότε και το νοσηλευτικό ίδρυμα εφημέρευε. 

Πενήντα εξάχρονος άνδρας μαζί με την 53χρονη σύζυγό του περίμεναν στα ΤΕΠ όταν κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες ο 56χρονος και ο γιατρός λογομάχησαν έντονα, με αποτέλεσμα να καταλήξουν από το νοσοκομείο στο τμήμα, όπου αλληλομηνύθηκαν.

Το Σωματείο εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος επαναφέρει το ζήτημα της ασφάλειας του προσωπικού, ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών καταδικάζει το γεγονός και μιλά για νοσοκομεία - ανοχύρωτες πόλεις. Αλλά δίνει και συγχωροχάρτι σε θρασύτατες συμπεριφορές, με το δικαιολογητικό «μεγάλες αναμονές, οδηγούν πολίτες εκτός ορίων», κάτι που είναι καταδικαστέο υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και εάν τελεί τα καθήκοντά του ο γιατρός.

Αυτή η διττή συμπεριφορά και αντιμετώπιση από τον ΙΣΠ, είναι που δίνει λαβή δικαιολογίας για να αναφύονται νταηλίδικες συμπεριφορές χαμαιτυπείων. Και μάλιστα να αναιρούνται από τους ίδιους θρασύτατους δράστες, προ του ενδεχομένου να παραπεμφθούν στην Δικαιοσύνη! Χρειάζεται απερίφραστη καταδίκη τέτοιων απαράδεκτων ενεργειών, από σύσσωμη την κοινωνία. Και συμπαράστση σε αυτούς που πασχίζουν για την παροχή καλών υπηρεσιών προς τους νοσηλευόμενους, για να μην καταλήγουν στα ιδιωτικά νοσοκομεία, όπως πριν την αλλαγή του καθεστώτος λειτουργίας τους. 

Μην ξεχνάμε ότι πλέον στο σύστημα περίθαλψης στα νοσοκομεία έχουν εισέλθει επι πλέον δύο εκατομμύρια ανασφάλιστοι, ενώ η ολοκλήρωση προσλήψεων του προσωπικού, περνά μέσα από δυσκολίες και αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, που δυστυχώς έβαλε και την υγεία των πολιτών στην κρεατομηχανή του πολιτικού κιμά! 

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, αναφέρει τα παρακάτω: 

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών εκφράζει απερίφραστα τον αποτροπιασμό του για κάθε ενέργεια βιαιοπραγίας, εκφράζει την λύπη του και την αμέριστη συμπαράσταση στον ειδικευόμενο συνάδελφό μας, ο οποίος δέχθηκε βίαιη σωματική επίθεση από συμπολίτη μας στα πλαίσια εκτέλεσης των καθηκόντων του στο ΓΝΠατρών.

Δυστυχώς, πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο τα "θερμά επεισόδια" έναντι του ιατρικού προσωπικού. Η κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ, όπου οι εντεινόμενες ελλείψεις σε προσωπικό / εξοπλισμό και οι μεγάλες αναμονές, οδηγούν πολίτες εκτός ορίων. Η ελλιπής φύλαξη, δε, καθιστά τα νοσοκομεία… ανοχύρωτες πόλεις.

Καλούμε την τοπική κοινωνία να καταδικάσει παρόμοια φαινόμενα βιαιοπραγίας στους χώρους Υπηρεσιών Υγείας, να απομονώσει έκνομες συμπεριφορές και να προστατέψει με κάθε τρόπο τη ζωή και την ακεραιότητα κάθε εργαζόμενου στον Τομέα Υγείας.

    Η Πρόεδρος                 Ο Αντιπρόεδρος               Ο Γραμματέας
Άννα Μαστοράκου         Γεώργιος Σκρουμπής    Γεώργιος Πατριαρχέας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: