ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Σκηνοθετώντας το μέλλον, κάτω από την λωτιά του κήπου

Λέγεται, πως οι μεγάλες αποφάσεις πάρθηκαν στης νύχτας την σιγαλιά. Φωτογραφία του Istologiou, σε κάποιον κήπο από τους λίγους της Πάτρας, στη συνοικία Εβραιομνήματα.



Παγώνεις το χρόνο, με το βλέμμα χωμένο ανάμεσα στα πλατιά σαρκώδη φύλλα της, διαλογιζόμενος ως αρχαίος αγορητής!


Αν και ο Αύγουστος διανύει τις τελευταίες του ώρες, εντούτοις το καλοκαιράκι ακόμη κάνει αισθητή την παρουσία του και ερχόμενο το Φθινόπωρο με τις μελαγχολικές νύχτες του, που θυμίζουν τα τελευταία σπαρταρίσματα μίας αποπνικτικής εποχής που φεύγει, γίνεται αναγκαία η καταφυγή στους ελάχιστους ιδιόκτητους κήπους, για τους... εραστές της νυκτερινής διανοητικής περιήγησης. 

Του  απολογισμού των καλοκαιρινών πεπραγμένων και της περισυλλογής των μελλούμενων.  

Λέγεται πως οι μεγάλες αποφάσεις για το μέλλον της ανθρωπότητας πάρθηκαν μεταξύ άρτου και οίνου, σε περιβάλλον  νυκτερινό, σε κάποιον κήπο υπό την επήρεια μερικών ποτηριών οίνου. Στα απλά λαϊκά ξελαγράροντας με ένα ποτήρι κρασί, ξαπλωμένος στην καρέκλα του σκηνοθέτη, με την κάμερα στο χέρι και αγναντεύοντας το φεγγάρι στην «κούνια» του, που κάνει τους ναυτικούς να ξαγρυπνούν.

Κι εσύ σκηνοθετώντας το μέλλον, κάτω από μία λωτιά, της οποίας τους καρπούς θα γλυκάνει ο πάγος του Χειμώνα που θα ακολουθήσει, παγώνεις το χρόνο, με το βλέμμα χωμένο ανάμεσα στα πλατιά σαρκώδη φύλλα της, στέκοντας εκεί, διαλογιζόμενος ως αρχαίος αγορητής!  

Στην συνέχεια... «κοντά στο τζάκι, αγκαλιά στην πολυθρόνα...», καθώς λέει ο αοιδός του μουσικού πενταγράμμου στο ελαφρό,   προσμένοντας να περάσουν οι ατέλειωτες νύχτες του Χειμώνα!  




Κι ωστόσο για να μην ξεμακραίνουμε, ας ευχηθούμε στον εαυτό μας και στους οικείους μας ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ! 
___________________
(Φωτογραφίες του Istologiou G. Mosxou, από κήπο των Εβραιομνημάτων).

Δεν υπάρχουν σχόλια: