ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Φ. Ζαΐμη της ΠΔΕ

 


Σε Διεθνές Workshop στη Γεωργία για τον πολιτιστικό τουρισμό και την επιχειρηματικότητα στις παράκτιες περιοχές

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, συμμετείχε διαδικτυακά ως ομιλητής στο υβριδικό Διεθνές Workshop με θέμα «Υποστήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας στον Πολιτιστικό Τουρισμό για τις παράκτιες περιοχές στην περιοχή τoυ Ευξείνου Πόντου» που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Ατζαρίας στο Μπατούμι με την Επιτροπή Βαλκανίων & Ευξείνου Πόντου της CPMR στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου CulTourE4Youth. Το έργο, στο οποίο συμμετέχουν η Επιτροπή Βαλκανίων & Ευξείνου Πόντου της CPMR και το Ινστιτούτο Θαλασσίων Επιστημών του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Μέσης Ανατολής (METUIMS, Τουρκία), συντονίζει το Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου (ΔΙ.ΚΕ.Μ.Ε.Π.).

Το έργο CulTourE4Youth συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τη σύμβαση επιχορήγησης ENI/2020/421-957, που συντονίζει η Μόνιμη Διεθνής Γραμματεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).

Το Έργο CulTourE4Youth στοχεύει στην ανάπτυξη ενός πρωτοπόρου παραδείγματος για τις Περιφέρειες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, ώστε:

·        να αυξηθεί η γνώση και η επιχειρηματική κουλτούρα των νέων, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αγοράς και να εντοπίσουν επιχειρηματικές ευκαιρίες.

·        να προωθηθούν πρακτικές αειφόρου παράκτιου τουρισμού για την ανάπτυξη νέων προϊόντων, υπηρεσιών και διαδικασιών για βιώσιμο πολιτιστικό τουρισμό

·        να παρακινηθούν οι εργοδότες, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και η κοινωνία των πολιτών για να διευκολυνθούν συνέργειες μεταξύ τους, ώστε να υποστηρίξουν τη νεανική επιχειρηματικότητα με συγκεκριμένες δράσεις.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίων Ζαΐμης, παρουσίασε την πρωτοβουλία «Πολιτιστικά και Δημιουργικά Περιφερειακά Οικοσυστήματα»-CCRE-S3 (Cultural and Creative Regional Ecosystems) της οποίας ηγείται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τις Περιφέρειες της Τοσκάνης και της Αραγονίας και τη στήριξη της CPMR. Όπως επεσήμανε: «Είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε την Περιφέρειά μας και όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες και έργα στον πολιτισμό και τον τουρισμό με έμφαση  στις παράκτιες περιοχές. Ως Περιφέρεια  δουλεύουμε πάνω στην εξεύρεση έργων που στηρίζουν την τουριστική εισροή στην ευρύτερη περιοχή του Ευξείνου Πόντου με βάση τα πολιτιστικά μνημεία – αρχαία και σύγχρονα, ώστε να βοηθήσουμε μεταξύ άλλων τις επιχειρήσεις και τα σχετικά επαγγέλματα. Η διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος σε διάφορους θεματικούς τομείς είναι επίσης πολύ σημαντική για την ασφάλεια και τη μακροζωία της τουριστικής ανάπτυξης».

Στο διεθνές workshop, που χαιρέτισε ο Περιφερειάρχης της Αυτόνομης Περιφέρειας Ατζαρίαςκαι Αντιπρόεδρος της CPMR για την Πολιτική Γειτονίας, Tornike Rijvadze, ακολουθούμενος (διαδικτυακά) από τον Πρόεδρο της CPMR και Περιφερειακό Υπουργό της Noord-Holland, Cees Loggen, δια ζώσης παρευρέθηκαν, η Tinatin Zoidze, Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού και Θερέτρων της Περιφέρειας Ατζαρίας,  και η Rositsa Stoeva, από τη Μόνιμη Διεθνή Γραμματεία (PERMIS) του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) μαζί με τη Sandra Vujinovic, υπεύθυνη της Ομάδας Εργασίας του ΟΣΕΠ για τη Συνεργασία στον Τουρισμό. O Πρόεδρος της Επιτροπής Βαλκανίων & Ευξείνου Πόντου της CPMR και Πρόεδρος του Συμβουλίου της Τούλτσεας (Ρουμανία), HoriaTeodorescuεκπροσωπήθηκε από ομάδα Περιφερειακών Συμβούλων.

Διαδικτυακά συμμετείχαν η Γεωργία Χαντζή από το Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου (ΔΙΚΕΜΕΠ), η Μαρία Λεκάκου, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το οποίο είναι μέλος του Δικτύου Πανεπιστημίων Μαύρης Θάλασσας (BSUN), η Oleksandra Yakubenko, Επικεφαλής του Διεθνούς Τμήματος του Ουκρανικού Πολιτιστικού Ιδρύματος, εκπρόσωποι του Τεχνικού Πανεπιστημίου Μέσης Ανατολής (METU), η Lucia Palmegiani από την ΓΔGROW της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και ομιλητές από το Αζερμπαϊτζάν, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία.

Η εκδήλωση συντονίστηκε από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Επιτροπής Βαλκανίων &Ευξείνου Πόντου της CPMR, Σταύρο Καλόγνωμο.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσωπήθηκε δια ζώσης από την Αγγελική Κωστοπούλου, συνεργάτιδα της Περιφέρειας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή συμβολικών δώρων ανάμεσα στις δυο Περιφέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: