ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Η ελληνική αστυνομία γίνεται μέσω τρομοκράτησης!

 


 Βίντεο δόθηκε εκ των υστέρων στους δημοσιογράφους από το Υπουργείο για επιλεκτική ενημέρωση των πολιτών, για τη βιαία έξωση καρκινοπαθών μεταναστών στη Λέσβο

Σε μια ακόμη αυταρχική πράξη στη Λέσβο με την εκκένωση της δομής φιλοξενίας ευάλωτων κατηγοριών αιτούντων άσυλο του ΠΙΚΠΑ στη Νεάπολη Μυτιλήνης, προχώρησε η Κυβέρνηση συνεχίζοντας τον κύκλο αντιδημοκρατικών ενεργειών, καταγγέλλουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι οποίοι προσθέτουν:

 

Σημειώνουμε ότι η δομή που φιλοξενούσε ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, δηλαδή καρκινοπαθείς, άτομα με αναπηρία, τις οικογένειες τους και παιδάκια εκκενώθηκε: 

 

--με αιφνιδιαστική παρουσία στις 6:30 το πρωί, εντυπωσιακά ισχυρής αστυνομικής δύναμης,

--με απαγόρευση παρουσίας δημοσιογράφων

--με απαγόρευση προσέγγισης οποιουδήποτε, ακόμη και δικηγόρων

--χωρίς καμία προειδοποίηση.

 

Σημειώνουμε επίσης ότι στους δημοσιογράφους που απαγορεύτηκε η πρόσβαση, δόθηκε κατόπιν video από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου !!!!!!

Η δομή στην οποία μεταφέρθηκαν στο Καρά Τεπέ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Μηταράκη, θα κλείσει τον Δεκέμβριο !!!

 

Δεν θα αναφερθούμε  σε όσα κρύβονται τον τελευταίο καιρό με επιμέλεια στην Λέσβο …Δεν θα αναφερθούμε ούτε στη διεθνή εικόνα της χώρας, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη τη μετέτρεψε σε «υπό διερεύνηση χώρα»…

 

Θα αναφερθούμε στο πώς απάνθρωπες φασίζουσες πρακτικές ντροπιάζουν τη χώρα μας. Ακόμη και αν ήθελαν να μεταφέρουν πρόσφυγες και ιδιαίτερα ανθρώπους που ανήκουν σε ευάλωτες κατηγορίες από μια δομή σε μια άλλη θα μπορούσαν να το επιχειρήσουν με διάλογο και ειρηνικά.

 

Θα αναφερθούμε στο πώς χρησιμοποιείται η αστυνομία… Στο πώς η ελληνική αστυνομία γίνεται μέσω τρομοκράτησης και υλοποίησης πολιτικών επιλογών ικανοποίησης της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ.

 

Θα αναφερθούμε στην απαγόρευση προσέγγισης των δημοσιογράφων. Θα αναφερθούμε στο video που δόθηκε εκ των υστέρων από το Υπουργείο για επιλεκτική ενημέρωση των πολιτών. Μετά τα non paper, που δημοσιεύονται με τις επικοινωνιακές οδηγίες  αποδόμησης του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, τώρα δίνονται και video.

 

Η σκηνή που ο Πάπας Φραγκίσκος δίνει συγχαρητήρια στον τότε Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το προσφυγικό, σε σχέση με τις φασίζουσες πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι από δύο άλλες χώρες. Την Ελλάδα του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, σε πλήρη αντίθεση με την Ελλάδα του Τρόμου και της Πάταξης της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ντροπή…Ο αντιδημοκρατικός και απάνθρωπος κατήφορος της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνεχίζεται ….

 

Πώς σχολιάζετε τις επαναλαμβανόμενες καταγγελίες από διεθνή μέσα ενημέρωσης και οργανισμούς για παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών από τις ελληνικές αρχές;

 

Η χώρα βρίσκεται εκτεθειμένη σε διεθνές επίπεδο, λόγω της ιδεοληψίας και των αντιπροσφυγικών  πολιτικών  της Κυβέρνησης. Ακόμα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή -υπό το βάρος των καταγγελιών- απαιτεί από την Ελλάδα το ελάχιστο: να εξετάσει σε συνεργασία με την Frontex τις καταγγελίες και να διασφαλίσει με στοιχεία ότι υπάρχει πλήρης συμμόρφωση με το δίκαιο της Ε.Ε.

 

Η Ελλάδα που την περίοδο 2015-2019 αποτέλεσε παράδειγμα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και σεβασμού του διεθνούς δικαίου και της νομιμότητας, καλείται σήμερα, από πολλές και διαφορετικές πλευρές διεθνώς, να δώσει εξηγήσεις για πράξεις που δεν τιμούν το θυμικό και την ιστορική μνήμη του λαού μας.

 

Αυτές οι καταγγελίες πρέπει να απαντηθούν άμεσα και τεκμηριωμένα, χωρίς μισόλογα και «ήξεις αφήξεις». Οι αποτρόπαιες πράξεις που περιγράφονται υποτιμούν και προσβάλλουν τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των λιμενικών μας που την περίοδο 2015-2019 έκαναν υπέρβαση με πάνω από 430.000 διασώσεις στο Αιγαίο.

 

Η απαρέγκλιτη τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας δεν αποτελεί μόνο την αυτονόητη υποχρέωση της χώρας να προστατεύσει τις ανθρώπινες ζωές, αλλά και ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο απέναντι σε όποιον εργαλειοποιεί το προσφυγικό και επιβουλεύεται την ειρήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: