ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Γ.Ν. Πύργου: Σταματά και η χορήγηση χημειοθεραπειών

Γ.Ν.-Πύργου

Γ.Ν.-Πύργου

Καταγγελίες της Ένωσης Ιατρών του Νοσοκομείου Πύργου: Διαμαρτυρίες για την στελέχωση των κλινών ΜΕΘ Covid-19 με ανειδίκευτους γιατρούς και χωρίς εξειδίκευση

Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια σταθερή ροή ανακοινώσεων για την νεοσυσταθείσα ΜΕΘ Covid του Γ.Ν. Πύργου. Η Διοίκηση περηφανεύεται για τη δημιουργία της και οι νοσοκομειακοί γιατροί διαμαρτύρονται ότι η στελέχωση της ΜΕΘ Covid όπως και της κλινικής Covid είναι επικίνδυνα υποστελεχομένες και η όποια στελέχωση βασίζεται σε ειδικευόμενους, επικουρικούς αλλά και σε ειδικευμένους χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρία για την ασφαλή λειτουργία τους.

Και σαν να μην έλλειπαν όλα αυτά, σήμερα η Διοίκηση του Γ.Ν. Πύργου αποφάσισε να σταματήσει και τη χορήγηση χημειοθεραπειών στους καρκινοπαθείς ασθενείς συγκεκριμένης κλινικής!

Αλλά ας πάρουμε την ιστορία απ’ την αρχή… Το δημοσίευμα στο patrisnews.com 

 

16/11/2020 Ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών του Νοσοκομείου Πύργου: “Ασθενείς στον αυτόματο”

Υπήρξαν άμεσα διαμαρτυρίες που αφορούσαν την στελέχωση των κλινών ΜΕΘ Covid-19 από την Ένωση Ιατρών του νοσοκομείου αλλά και γενικότερα από τους νοσοκομειακούς γιατρούς του Γ.Ν. Πύργου για το πως θα λειτουργήσουν με ασφάλεια οι κλίνες αυτές με γιατρούς ανειδίκευτους και χωρίς εξειδίκευση και εμπειρία στην εντατικολογία και με ιατρούς άλλων ειδικοτήτων να καλύπτουν την “Κλινική Covid”.

Η απάντηση της Διοίκησης ήταν να τροποποιήσει το πρόγραμμα εφημεριών χωρίς ενημέρωση των γιατρών με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει ασθενής της Ουρολογικής Κλινικής όπως καταγγέλλεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών του Νοσοκομείου Πύργου στις 16/11/2020.

  “Ασθενείς στον αυτόματο”Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης ΕΔΩ 

 

Στις 17/11/2020 διαβάζουμε την ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Πύργου:«Ζωές σε κίνδυνο»

Στην ανακοίνωση αναφέρονται εκτός άλλων και τα εξής:

“Η λειτουργία της ΜΕΘ Covid με τους δύο εναπομείναντες ιατρούς ΜΕΘ (αναισθησιολόγους στην ειδικότητα και χωρίς εξειδίκευση στην αντιμετώπιση περιστατικών ΜΕΘ), με την προσθήκη δυο αναισθησιολόγων ακόμα λόγω της μη πραγματοποίησης τακτικών χειρουργείων, ενός καρδιολόγου που θα λείψει από την καρδιολογική κλινική και μίας γενικής χειρουργού και με την ανάθεση της διεύθυνσης της ΜΕΘ Covid, σε γιατρό χωρίς κλινική εμπειρία και αντίστοιχη εκπαίδευση, εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για την αποτελεσματική και επαρκή στελέχωση της, ακόμα περισσότερο αν αναλογιστεί κανείς πως οι ίδιοι γιατροί θα είναι υπεύθυνοι και για την λειτουργία της απλής ΜΕΘ , η οποία ήταν ήδη επισφαλής…..”

  «Ζωές σε κίνδυνο» Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης ΕΔΩ   

 

Στις 18/11/2020 διαβάζουμε συνέντευξη του Διοικητή του Γ.Ν. Πύργου

♦  Η Ηλεία απέκτησε ΜΕΘ Covid-19 (PatrisNews 18/11/2020) 

«Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μεγάλα νοσοκομεία της Ελλάδας», δηλώνει ο διοικητής κος Χρ. Χριστόπουλος. Ο διοικητής του νοσοκομείου Ηλείας τόνισε χαρακτηριστικά για την νέα μονάδα ΜΕΘ covid-19 που έχει δημιουργηθεί στο νοσοκομείο του Πύργου.

«Η μονάδα ΜΕΘ covid-19 είναι πλέον έτοιμη να λειτουργήσει οποιαδήποτε στιγμή. Όλος αυτός ο θόρυβος ο οποίος έχει δημιουργηθεί βλέπετε ότι αξίζει τον κόπο, αφού έχουμε δημιουργήσει ένα τμήμα που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας, της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης. Είμαστε στην διάθεση του Ηλείου πολίτη για να τον εξυπηρετήσουμε οποιαδήποτε στιγμή. Και πλέον τώρα μπορούμε να ξεκινήσουμε θεραπεία στη ΜΕΘ. Αυτή τη στιγμή έχουμε 7 κλίνες πλήρως εξοπλισμένες για ΜΕΘ και έχουμε και 18 κλίνες για απλή νοσηλεία στον τρίτο όροφο».


Ωστόσο, κάτι δεν πάει καλά στο νοσοκομείο…

Τα λεγόμενα του κ. Διοικητή ακούγονται ίσως εντυπωσιακά και θα ήταν πραγματικά ευχής έργον, μια ευνοϊκή εξέλιξη αλλά δεν απαντάει στα όσα αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί…

Επίσης, αυτό που δεν μας εξηγεί η Διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος είναι το σημερινό (18-11-20) έγγραφο που υπογράφει ο Διοικητής του Νοσοκομείου όπου σταματάει/καταργεί τις χημειοθεραπείες στους καρκινοπαθείς της Ουρολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Πύργου! 

ΘΕΜΑ:»ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ» Παρακαλώ όπως σταματήσετε τη χορήγηση χημειοθεραπευτικών φαρμάκων στην Ουρολογική κλινική από σήμερα 18-11-2020 και μέχρι νεωτέρας.  Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΝ ΗΛΕΙΑΣ Δρ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, PhD

Κλικ για μεγέθυνση

Φυσικά ο κ. Διοικητής θα έχει μια λογική απάντηση στο εύλογο ερώτημα: “γιατί σταματάτε τις χημειοθεραπείες στους καρκινοπαθείς της (συγκεκριμένης) κλινικής”?

Άλλωστε υποθέτουμε ότι θα πρέπει να αναλύσει και να αιτιολογήσει αυτή την απόφαση στην Διοίκηση της 6ης ΥΠε και στο Υπουργείο… και φυσικά και στην τοπική κοινωνία.

Οι πληροφορίες ότι πρόκειται για αντίποινα στις ανακοινώσεις διαμαρτυρίας της Ένωσης ή/και για την καταγγελία που έγινε για το περιστατικό στην Ουρολογική κλινική (ο Διευθυντής της οποίας είναι ο Γραμματέας της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Πύργου) δεν μπορεί να αληθεύουν… Είναι αδιανόητο να πιστέψει κανείς τέτοια μικροπρεπή συμπεριφορά στις πλάτες καρκινοπαθών ασθενών!

Πηγή: https://nucleus.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: