ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Επιμένει στην παραίτηση του διοικητή Σωτηρίας ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Γιατί ζητάτε από τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Σωτηρία, ρωτήθηκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και απαντούν: 

Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και η γραμματέας της κοινοβουλευτικής του ομάδας επισκέφτηκαν το νοσοκομείο Σωτηρία και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δυναμικότητας 50 κλινών που έχει δωρίσει η Ελληνική Βουλή και έχει χρηματοδοτηθεί με χρήματα του ελληνικού λαού.

Η ΜΕΘ αυτή χωρίζεται σε 4 υπομονάδες όπου οι δύο από αυτές είναι δυναμικότητας 12 κλινών και οι άλλες δύο 13 κλινών. Αυτή τη στιγμή από αυτές τις 4 υπομονάδες λειτουργούν, μία υπομονάδα δυναμικότητας 12 κλινών και άλλη μία 13 κλινών στην οποία αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 2 ασθενείς με μειωμένο και μετακινημένο προσωπικό. Οι άλλες δύο υπομονάδες δυναμικότητας 12 και 13 κλινών αντίστοιχα δεν είναι αυτή τη στιγμή λειτουργικές. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν με τον διοικητή του νοσοκομείου ο οποίος στη συζήτηση που είχε μαζί τους αρνήθηκε αναιτιολόγητα να τους δείξει τη λίστα του προσωπικού που υπηρετεί στη μονάδα αυτή των 50 κλινών. 

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αν διαψευστεί η δήλωση, σύμφωνα με την οποία αυτή τη στιγμή 50 κρεβάτια είναι άμεσα διαθέσιμα και έχουν τη δυνατότητα τώρα να υποδεχτούν ασθενείς, τότε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει την παραίτηση του διοικητή. Περιμένουμε λοιπόν να δούμε τις συνέπειες λόγου και έργων του κ. Μητσοτάκη.

 

 Δηλαδή λέτε ότι κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα;

Η κυβέρνηση στη φάση που βρισκόμαστε σήμερα, για την οποία φέρει εγκληματική ευθύνη, δεν μπορεί να εξακολουθεί να παίζει το παιχνίδι της επικοινωνίας. 

Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη για αισθανθεί ασφάλεια και σιγουριά να ξέρει την αλήθεια. Η αλήθεια είναι όπλο. Αυτό δεν μπορεί να το κατανοήσει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά και προσπαθεί να διαψεύσει την πραγματικότητα όταν αυτή δεν ταιριάζει με το επικοινωνιακό αφήγημά του. Την στιγμή που είμαστε σε υγειονομικό κλοιό και υπάρχει τεράστια ανάγκη να στηριχτούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και η ελληνική κοινωνία,  δεν θα επιτρέψουμε η αλήθεια να πάψει να υπάρχει.

Αυτή την έννοια είχε η επίσκεψη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπου διαπίστωσαν ότι ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία. Αυτό μειώνει την ελληνική κοινωνία και δεν απαντάει στη μεγάλη ανάγκη να αισθανθεί ασφαλής ο Έλληνας πολίτης.

Με το ρόλο μας ως αξιωματική αντιπολίτευση συμβάλλουμε και πιέζουμε και ασκούμε κριτική στην κατεύθυνση του να γίνουν γρήγορα όλα αυτά που όφειλαν να γίνουν από το Μάρτιο.  Αυτό θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε με ευθύνη

  

Κυβερνητικά στελέχη επαναλαμβάνουν ότι δεν έχει αποδειχτεί ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς συνιστούν εστίες μετάδοσης του κορονοϊού. Τι απαντάτε;

Την ώρα που 350 εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ μπαίνουν σε καραντίνα, ο κ. Καραμανλής, ξεχνώντας την παραδοχή εγκληματικού εφησυχασμού για τις δημόσιες συγκοινωνίες από τον κ. Μητσοτάκη, επανέλαβε σήμερα τις γνωστές ασυναρτησίες: πως δεν αποδεικνύεται ότι τα ΜΜΜ είναι εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση που υποχρεώνει μέχρι και τα ταξί να έχουν έναν μόνο επιβάτη για να μη μεταδίδεται ο ιός, πουλάει τρέλα πως στις δημόσιες συγκοινωνίες, που παστώνονται καθημερινά εδώ και τόσους μήνες οι πολίτες, «δεν κολλάει».

Την ίδια ώρα,  η αυτοψία των εποπτών δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής διαψεύδει τους αστείους ισχυρισμούς και υπογραμμίζει το αυτονόητο: πως τα ΜΜΜ αποτελούν εστίες μετάδοσης της πανδημίας.

 

Πώς σχολιάζετε την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την κυκλοφορία των πολιτών το βράδυ; 

        Πρόκειται για μια ακόμα ψηφίδα στο μωσαϊκό του κυβερνητικού παραλόγου. Κάθε δυο μέρες η κυβέρνηση αναιρεί τον εαυτό της και επιβεβαιώνει την ανεπάρκειά της. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η δημόσια υγεία δεν κινδυνεύει από το ατομικό τζόκινγκ των πολιτών μετά τις 9. Κινδυνεύει από μια κυβέρνηση που αντί να ενισχύει το ΕΣΥ και να θωρακίζει την κοινωνία, αντιμετωπίζει τους πολίτες ως ανεύθυνα παιδιά.

 Η αναγγελία της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τον κ. Χαρδαλιά είναι μια ακόμα ψηφίδα στο μωσαϊκό του κυβερνητικού παραλόγου. Κάθε δυο μέρες η κυβέρνηση αναιρεί τον εαυτό της και επιβεβαιώνει την ανεπάρκειά της. Πριν λίγες μέρες ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμιζε τη σημασία οι πολίτες να βγαίνουν για ατομική άσκηση. Χθες ο κ. Πιερρακάκης διέψευσε τον κ. Πέτσα που διακινούσε πληροφορίες για δήθεν 1 εκατ. SMS για ατομική άθληση.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η δημόσια υγεία δεν κινδυνεύει από το ατομικό τζόκινγκ των πολιτών μετά τις 9. Κινδυνεύει από μια κυβέρνηση που αντί να ενισχύει το ΕΣΥ και να θωρακίζει την κοινωνία αντιμετωπίζει τους πολίτες ως ανεύθυνα παιδιά.

 

Πώς σχολιάζετε τη δημόσια παραδοχή από τον υπουργό Ανάπτυξης ότι η κυβέρνηση δεν εκτίμησε σωστά τη σφοδρότητα της πανδημίας κατά το άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι;

        Πρόκειται για κυνική ομολογία αποτυχίας, ανευθυνότητας και ανικανότητας. Οι πολίτες πληρώνουν τις φιέστες Μητσοτάκη στη Σαντορίνη.

Η παραδοχή του κ. Γεωργιάδη πως η κυβέρνηση έπεσε έξω στις προβλέψεις της για την πανδημία με το άνοιγμα του τουρισμού συνιστά πρωτοφανή και κυνική ομολογία αποτυχίας, ανευθυνότητας και ανικανότητας.

Τις φιέστες του κ. Μητσοτάκη στη Σαντορίνη τις πληρώνει σήμερα όλη η Ελλάδα. Ο κ. Μητσοτάκης φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για το αλλοπρόσαλλο και άρον άρον άνοιγμα του τουρισμού, χωρίς προετοιμασία και ενιαία υγειονομικά πρωτόκολλα που οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο. Είχε τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής για το αλλοπρόσαλλο άνοιγμα του τουρισμού;

 Σήμερα, αφού έχουν χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και το ΕΣΥ είναι στα όριά του,
η κυβέρνηση θυμήθηκε να επιβάλλει αυτό που δεν τόλμησε το καλοκαίρι γιατί έτσι απαίτησαν τα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία, επιβεβαιώνοντας έτσι τις εγκληματικές της ευθύνες: Αρνητικό τεστ για όποιον ταξιδεύει στην Ελλάδα.

 

Πώς σχολιάζετε το ότι ο κ. Γεωργιάδης ανασκεύασε την εν λόγω παραδοχή;

        Ο κ. Γεωργιάδης μάλλον ενόχλησε το Μαξίμου. Η αλήθεια όμως είναι ότι η χώρα μας πληρώνει σήμερα τις φιέστες του κ. Μητσοτάκη για το αλλοπρόσαλλο άνοιγμα του τουρισμού. Το επιβεβαιώνει και μόνη της εξάλλου η κυβέρνηση, η οποία τώρα θυμήθηκε να απαιτήσει αρνητικό τεστ για όποιον μπαίνει στη χώρα, ενώ το καλοκαίρι υπό την πίεση των τουριστικών κολοσσών σφύριζε αδιάφορα στο αυτονόητο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

 Ο πανικός του κ. Γεωργιάδη που έχει ανασκευάσει μέσα σε πέντε ώρες τρεις φορές την παραδοχή του ότι το άνοιγμα του τουρισμού συνδέεται με την έκρηξη της πανδημίας, απλά επιβεβαιώνει πως η αλήθεια που του ξέφυγε μάλλον ενόχλησε το Μέγαρο Μαξίμου. 

Η χώρα μας πληρώνει σήμερα τις φιέστες του κ. Μητσοτάκη για το αλλοπρόσαλλο άνοιγμα του τουρισμού. Το επιβεβαιώνει και μόνη της εξάλλου η κυβέρνηση, η οποία τώρα θυμήθηκε να απαιτήσει αρνητικό τεστ για όποιον μπαίνει στη χώρα, ενώ το καλοκαίρι υπό την πίεση των τουριστικών κολοσσών σφύριζε αδιάφορα στο αυτονόητο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Γιατί καταθέσατε τροπολογία στη Βουλή για τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της ειδικής επιτροπής επιστημόνων;

        Αν η κυβέρνηση ΝΔ καταψηφίσει την τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής ειδικών, επιβεβαιώνει ότι λειτουργεί εν κρυπτώ και επικίνδυνα

Για να μάθουν οι πολίτες εάν συνέστησε αυτή η επιστημονική ομάδα τα μέτρα τα οποία τελικώς παίρνει η κυβέρνηση; Για να διαπιστώσουμε εάν έχουν εργαλειοποιηθεί επιστήμονες και εάν οι εισηγήσεις τους εισακούστηκαν ή όχι. Διότι υποψιαζόμαστε βάσιμα ότι οι εισηγήσεις της επιστημονικής επιτροπής φιλτράρονται με κριτήριο το κυβερνητικό αφήγημα για δήθεν τεράστια επιτυχία στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Φιλτράρονται δηλαδή με γνώμονα την επικοινωνιακή εικόνα της κυβέρνησης και όχι την ασφάλεια των πολιτών. Η κυβέρνηση λοιπόν θα έπρεπε να δώσει τα πρακτικά στη δημοσιότητα ώστε να πείσει ότι τα μέτρα που έλαβε ήταν όντως οι εισηγήσεις της επιστημονικής κοινότητας. Αν η κυβέρνηση ΝΔ καταψηφίσει την τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής ειδικών, επιβεβαιώνει ότι λειτουργεί εν κρυπτώ και επικίνδυνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: