ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Μ. Μαρκεζίνης: Επιτυχής ο τρόπος που διανεμήθηκε το Κοινωνικό Μέρισμα



Xωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίχθηκε τελικά, όπως επισήμανε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο φοροτεχνικός Μαρίνος Μαρκεζίνης, η διαδικασία καταβολής του Κοινωνικού Μερίσματος. Ήδη τα χρήματα έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς 1.470.000 πολιτών που σημαίνει ότι συνολικά οι ωφελούμενοι αγγίζουν τα 3,5 εκατομμύρια. 

Το ποσό που έχει διανεμηθεί μέχρι στιγμής φθάνει στα 676εκ. ευρώ και τις επόμενες ημέρες, μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου αναμένεται το Κοινωνικό Μέρισμα να δοθεί και σε όσους βρέθηκαν λάθη.
«Αφορά περίπου το περίπου το 32% του συνολικού πληθυσμού. Το ποσό αυτό δίνεται στους ανθρώπους είναι σε κίνδυνο φτώχειας. Θα πρέπει να μας ανησυχεί που ένα τέτοιο ποσοστό βρίσκεται σε αυτά τα όρια, παρόλο που τα ποσοστά βαίνουν προς το καλύτερο. Ήταν μια τεράστια επιτυχία ότι στήθηκε μια πλατφόρμα η οποία μέσα σε 10 μέρες μπόρεσε να πληρώσει 1,5εκ. λογαριασμούς. Αυτό δεν μπορεί να στηθεί νωρίτερα γιατί οι λογαριασμοί του Γενικού Λογιστηρίου κλείνουν λίγες ημέρες πριν την συζήτηση του Προϋπολογισμού. Υπάρχει μια υποχρέωση όλα τα ποσά να πληρωθούν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου», σχολίασε ο κ. Μαρκεζίνης.
Αναφορικά τώρα με τις εγκεκριμένες αιτήσεις που δεν έχουν προχωρήσει και οι δικαιούχοι δεν έχουν λάβει τα χρήματά τους ο κ. Μαρκεζίνης εξήγησε ότι σχεδόν το σύνολο των περιπτώσεων  αφορά αποκλειστικά λάθος στο ΙΒΑΝ. «Όλες αυτές οι περιπτώσεις πολύ απλά διορθώνονται, μπορούν να μπουν στο σύστημα και να το φτιάξουν με νέα αίτηση και στις 28 θα γίνει η πληρωμή. Πρέπει να σπεύσουν και να το διορθώσουν. Για τις  μη εγκεκριμένες τώρα, όπως καταλαβαίνετε όσοι είναι πάνω από τα εισοδηματικά όρια δεν πρόκειται να το πάρουν», σχολίασε. Τα στοιχεία για την περιοχή μας δεν είναι ακριβή αλλά εκτιμάται ότι οι δικαιούχοι ανέρχονται στους 60.000-70.000.

Ο κ. Μαρκεζίνης αναφέρθηκε και στο τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε σχέση με όσους δεν είχαν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις την τελευταίας πενταετία. «Υπήρξε ένα πρόβλημα το οποίο ήταν τεχνικό σε σχέση με όσα δεν εμφανίζονταν να μην έχουν κάνει φορολογική δήλωση τα τελευταία πέντε χρόνια. Αν κάποιος δεν έχει υποβάλει μπορεί να την κάνει έστω και τώρα και να υποβάλει αίτηση, όσοι όμως δεν έκαναν την περσινή δήλωση δεν μπορούν να την υποβάλουν τώρα».

Τέλος απαντώντας στο ερώτημα εάν φέτος είναι η τελευταία χρονιά που δίνεται το Κοινωνικό Μέρισμα απάντησε: «Το αν θα είναι η τελευταία χρονιά εξαρτάται από τις πολιτικές αποφάσεις. Εάν θεωρήσουμε ότι θα υπάρξει συνέχεια της σημερινής κατάστασης, νομίζω ότι είναι δηλωμένη η πρόθεση αυτά που υπερβαίνουν τους στόχους της χώρας θα διατίθενται στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: