ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Το ΕΚΑΒ ΔΕ εκπαιδεύει πολίτες για πρώτες βοήθειες


«Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» μίλησε η διοικήτρια του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδος, Βασιλική Καφαντάρη και αναφέρθηκε στις εκπαιδευτικές δράσεις, που υλοποιούνται κατά την διάρκεια της «6ης Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης», η οποία είναι αφιερωμένη σε όλους τους ιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες του Ε.Κ.Α.Β., που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
 
«Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ζωή» είναι το σύνθημα, που κυριάρχησε στις εκπαιδευτικές δράσεις του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Από τις 12/12 έως και 18/12 το ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδος έδωσε το «παρών» σε μεγάλα αστικά κέντρα της περιφέρειας, διοργανώνοντας σειρά εκπαιδεύσεων Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και χρήσης του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή. Οι εκπαιδευτικές αυτές δράσεις έχουν ως στόχο να παρέχουν βασικές γνώσεις και να ενημερώσουν τους πολίτες σε θέματα πρώτων βοηθειών.
 
«Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και να του δείξουμε ότι με πολύ λίγες παρεμβάσεις μπορεί και ο ίδιος, ένας απλός πολίτης να σώσει μια ζωή. Θα δώσουμε κάποιες βασικές πληροφορίες για το πως μπορούσε να σώσουμε έναν άνθρωπο από πνιγμό (φαγητό ή στο νερό), όπως επίσης και ένα παιδί. Ένα ακόμα σημαντικό είναι το πως βάζουμε έναν άνθρωπο σε μια θέση ανάνηψης, έτσι ώστε να μπορεί να αναπνέει, μέχρι να έρθει εξειδικευμένη φροντίδα» τόνισε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» η διοικήτρια του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδος, Βασιλική Καφαντάρη.
 
Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, όπως σημείωσε η κ. Καφαντάρη, αναδεικνύεται και το πολύπλευρο κοινωνικό έργο του Ε.Κ.Α.Β., που δεν περιορίζεται στην επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα, αλλά καλύπτει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών προς τους πολίτες και την κοινωνία.
 
«Αυτό, που μας ενδιαφέρει σε κάθε περίπτωση είναι όταν ένας πολίτης πέφτει κάτω, είναι κάποια πράγματα, που μπορεί να κάνει ο διπλανός του, γιατί, όπως καταλαβαίνετε το ΕΚΑΒ δεν μπορεί να προστατεύει κάθε άνθρωπο σε όλες τις περιπτώσεις της ζωής του και θα κάνει 3-5 λεπτά για να φθάσει. Άρα αυτός, που θα είναι δίπλα, είναι αυτός, που θα σώσει την ζωή του ανθρώπου», σημείωσε η διοικήτρια του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδος.
 
Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται αύριο σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, όπου από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι πληρώματα του ΕΚΑΒ θα παρέχουν μαθήματα πρώτων βοηθειών στους πολίτες της Ηλείας, και συγκεκριμένα στην κεντρική πλατεία του Πύργου, ενώ όσον αφορά τους Αιτωλοακαρνάνες το σημείο συνάντησης έχει οριστεί για τις ίδιες ώρες στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου.
 
«Ο κόσμος ανταποκρίνεται πολύ θετικά στην προσπάθεια του ΕΚΑΒ. Οι άνθρωποι, που ανταποκρίνονται και αυτό θα πρέπει να είναι και το μήνυμα, που θέλουμε να περάσουμε, κατανοούν ότι το ΕΚΑΒ δεν είναι τραυματιοφορείς, ότι έχει μια άλλη δουλειά. Οι διασώστες του είναι εξειδικευμένοι, μπορούν να προσφέρουν όχι μόνο πρώτες βοήθειες, αλλά μπορούν να προσφέρουν επείγουσα προνοσομειακή φροντίδα σε οποιοδήποτε άρρωστο και μπορούν πραγματικά να σώσουν την ζωή του κόσμου. Το ΕΚΑΒ είναι πολύ αγαπητό σώμα και προσπαθεί ο κόσμος πραγματικά, να μας αγκαλιάσει. Το θέλουμε αυτό και θα γίνουν περισσότερες εκδηλώσεις σε ότι αφορά την εκπαίδευση» ανέφερε η κ. Καφαντάρη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: