ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Ανακοινώθηκε σήμερα και επισήμως η συνεργασία με Κατσιφάρα


Τον Μιχάλη Σιδηρόπουλο, που ανακοίνωσε την συνεργασία της «Πρωτοβουλίας Συγκρότησης Προοδευτικού Περιφερειακού Αυτοδιοικητικού Σχήματος για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» με τον νυν περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, πλαισίωναν στο πάνελ η αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΑΤΕΙ Πάτρας Λίτσα Λιόπα – Τσακαλίδη από την Αχαΐα, ο οικονομολόγος Παντελής Σκαρμούτσος από την Αιτωλοακαρνανία, ο βιομηχανικός βιοϊατρικής Άγγελος Μαντάς από την Ηλεία και ο γεωπόνος Παναγιώτης Μανδέλος από την Αιτωλοακαρνανία.



Από τον Μιχ. Σιδηρόπουλο και στελέχη προσκείμενα στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ - Επιδιώκουμε  συναντίληψη και συνευθύνη στην νέα εποχή που ανοίγεται με το τέλος των μνημονίων και την έξοδο της χώρας από την κρίση, είναι το μήνυμα που εκπέμπεται


«Με δεδομένο το αυτοδιοικητικό τοπίο στην Δυτική Ελλάδα (χρίσμα από την νεοφιλελεύθερη ΝΔ στον κ. Φαρμάκη και προσπάθεια επανάληψης του πειράματος συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ από τον κ. Σπηλιώπουλο), όπως ήδη γνωρίζετε, έχει εκφραστεί η πολιτική βούληση και έχει γίνει ήδη επαφή με τον νυν Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, μια επαφή που επιδιώκουμε να πυροδοτήσει από εδώ και πέρα ένα συντονισμένο και ουσιαστικό διάλογο με την παράταξη του. 

Πιστεύουμε ότι αυτός ο διάλογος θα οδηγήσει στις αναγκαίες προγραμματικές συγκλίσεις, για τη συμμετοχή μας σε μια ευρύτερη αυτοδιοικητική περιφερειακή παράταξη, που ξεφεύγοντας από σφιχτούς κομματικούς εναγκαλισμούς και χρίσματα θα λειτουργήσει με συναντίληψη και συνευθύνη στην νέα εποχή που ανοίγεται με το τέλος των μνημονίων και την έξοδο της χώρας από την κρίση. Στην νέα αυτή εποχή χρέος μας είναι να επουλώσουμε τις πληγές που άφησε πίσω της η κρίση και να βάλουμε τις βάσεις για μια κοινωνία και ένα μέλλον που θα δίνει ελπίδες στα παιδιά μας, επιτρέποντάς τους να βάλουν στόχους για την επόμενη μέρα και να δημιουργήσουν στον τόπο τους».

Τα παραπάνω ανέφερε πολύ χαρακτηριστικά ο Μιχ. Σιδηρόπουλος, γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, κατά την παρουσίαση των στόχων της νέας αυτοδιοικητικής παράταξης με τον ενδεικτικό τίτλο: «Πρωτοβουλία Συγκρότησης Προοδευτικού Περιφερειακού Αυτοδιοικητικού Σχήματος για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

Τούτων δεδομένων η κοινή κάθοδος των ευρύτερων δυνάμεων φιλικών του ΣΥΡΙΖΑ με την παράταξη του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ανακοινώθηκε – και επίσημα - το πρωί της Δευτέρας, 26 Νοεμβρίου 2018, ενώ λίγες ώρες μετά ο ίδιος ο Απ. Κατσιφάρας με δήλωσή του επανέλαβε τα λεχθέντα του προηγούμενου Σαββάτου στην 1η αίθουσα του Forum 2018, απαντώντας στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδ. Γεωργιάδη, που τον προβόκαρε δημοσίως καλωσορίζοντάς τον, με τον δήθεν χαιρετισμό του: «Καλώς τον, τον υποψήφιο περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ». Για να λάβει την αποστομωτική απάντηση, πάραυτα: «Είμαι  ανεξάρτητος»! 

Υπενθυμίζεται, ότι τη συνεργασία είχε προαναγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που είχε παραχωρήσει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 9 Σεπτεμβρίου, όπου ο πρωθυπουργός είχε πει πως: «Ο κ. Κατσιφάρας έχει κάνει εξαιρετικό έργο. Θα μπορούσαμε να έχουμε συνεργασία».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών στην Πάτρα, εκ μέρους της «Πρωτοβουλίας Συγκρότησης Προοδευτικού Περιφερειακού Αυτοδιοικητικού Σχήματος για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», ο συντονιστής της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα, Μιχάλης Σιδηρόπουλος, ανακοίνωσε τη συνεργασία με τον Απόστολο Κατσιφάρα και κάλεσε «κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό πολίτη της Δυτικής Ελλάδας να συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια».

Παράλληλα, παρουσίασε τη διακήρυξη της Πρωτοβουλίας, η οποία υπογράφεται από ανθρώπους που προέρχονται «από το χώρο της Ριζοσπαστικής Ανανεωτικής Αριστεράς, από δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας που απεγκλωβίζονται από τη συμπόρευση με δεξιές νεοφιλελεύθερες δυνάμεις αλλά και κάθε ανένταχτο πολίτη που προσεγγίζει τα πράγματα συμφωνώντας με τη δική μας οπτική», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Σιδηρόπουλος.


Οι δύο πόλοι

Περιγράφοντας το πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά και την καθιέρωση της απλής αναλογικής, η οποία προϋποθέτει συνεργασία δυνάμεων, ο κ. Σιδηρόπουλος υπογράμμισε πως έχουν διαμορφωθεί δύο πολιτικοί πόλοι, τους οποίους περιέγραψε με τα εξής: «Ο πρώτος είναι αυτός που προσπαθεί να περάσει τις αδιέξοδες νεοφιλελεύθερες επιλογές, προωθώντας μια ανάπτυξη με βάση την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων και των “μεγάλων”, αγνοώντας τα προβλήματα κοινωνικής συνοχής, αλληλεγγύης και ανισομέρειας.
Ο δεύτερος, στον οποίο θέλουμε εμείς να συμμετέχουμε, είναι αυτός που θα χρησιμοποιήσει με συνεκτικό σχέδιο όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, με οικολογικό πρόσημο που θα δημιουργήσει ευκαιρίες για τους πολλούς και τους “μικρούς”».

Προγραμματική συνεργασία με Κατσιφάρα

Όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος, η «Πρωτοβουλία Συγκρότησης Προοδευτικού Περιφερειακού Αυτοδιοικητικού Σχήματος για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», τους τελευταίους μήνες υπάρχει επαφή με τον νυν Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, ώστε να υπάρξει προγραμματική σύγκληση μεταξύ των δύο μερών και με τελικό στόχο την κοινή κάθοδο στις εκλογές.


Όσο για το πώς θα αποτυπωθεί αυτή η συνεργασία σε επίπεδο υποψηφίων στο κοινό ψηφοδέλτιο, όταν ρωτήθηκε ο κ. Σιδηρόπουλος στη συνέντευξη Τύπου, ανέφερε ότι σε αυτή τη φάση ο διάλογος δεν έχει προχωρήσει και θα εξεταστεί σε επόμενο χρόνο και αφού υπάρξει προγραμματική συμφωνία, με τελικό στόχο το όφελος της κοινωνίας.

Η παρουσίαση της διακήρυξης της Πρωτοβουλίας, έγινε παρουσία των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα Κώστα Σπαρτινού και Ανδρέα Ριζούλη, ενώ τον Μιχάλη Σιδηρόπουλο, πλαισίωναν στο πάνελ η αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΑΤΕΙ Πάτρας Λίτσα Λιόπα – Τσακαλίδη από την Αχαΐα, ο οικονομολόγος Παντελής Σκαρμούτσος από την Αιτωλοακαρνανία, ο βιομηχανικός βιοϊατρικής Άγγελος Μαντάς από την Ηλεία και ο γεωπόνος Παναγιώτης Μανδέλος από την Αιτωλοακαρνανία.  


ΔΙΑΒΑΣΤΕ στους παρακάτω συνδέσμους:









 

Δεν υπάρχουν σχόλια: